Obavijesti

Sport

Komentari 0

Miljenik poznatih Hrvatica u poljskom viceprvaku Wisli...

Miljenik poznatih Hrvatica  u poljskom viceprvaku Wisli...
4

Hrvatsko desno krilo, Jerko Matulić, potpisao je za poljski rukometni klub Wislu iz Plocka, nakon dobro odigrane sezone u Azoty Pulawyju. Pridružit će se ondje već okupljenoj hrvatskoj družini...

Povremeni hrvatski reprezentativac Jerko Matulić (29) dogovorio se s drugim klubom poljskog rukometa, Wislom iz Plocka. Vijest je prenijelo nekoliko specijaliziranih rukometnih portala, a hrvatsko desno krilo bi transfer trebalo realizirati samo godinu dana nakon što je iz francuskog Nantesa prešao u redove još jednog poljskog prvoligaša, Azoty Pulawyja.

Nije dobio što je htio pa otišao: Vaha se rastao s Nantesom...
Nije dobio što je htio pa otišao: Vaha se rastao s Nantesom...

Njegov prošlosezonski klub je sezonu u Poljskoj završio u četvrtfinalu porazom od Gwardije, a Matulić je tamo očito bio na oku trenera Wisle Xavija Sabatea kojemu se svidio Hrvat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hbc #nantes #predstavljanje #ekipe 👔

Objavu dijeli Senjamin Buric (@senjaminburic8)

Prošle sezone je Matulić igrao EHF kup u kojemu je postigao 14 pogodaka, a sljedeće sezone za Wislu bi trebao igrati u najelitnijem rukometnom natjecanju,  Ligi prvaka, gdje je poljski klub u grupi s Dinamom iz Bukurešta, GOG-om, Čehovskim Medvedima, Schaffhausenom i Kristianstadom.

Hvala, Hajduče: Poljski klub javno se zahvalio Splićanima...
Hvala, Hajduče: Poljski klub javno se zahvalio Splićanima...

Na poziciji desnog krila Matuliću će konkurencija biti domaći igrači Michal Daszek i Mateusz Goralski, a suigrači Lovro Mihić i Renato Sulić, koji su u Wisli otprije, i također novopridošli Ivan Stevanović te Leon Šušnja. Rukometaš iz Supetra prije je u inozemstvu, osim za spomenute klubove, igrao i za Chambery u koji je stigao iz PPD Zagreba.

Osim što je oduševio rukometne vođe svojim sposobnostima na terenu, poznate Hrvatice oduševio je i svime izvan njega čini se, budući da je bio u vezi s njih dvije. Prvo s pjevačicom Majom Bajamić, a zatim i sa Sandrom Perković koja ga je pratila na utakmicama dok je igrao za francuski Nantes.