Obavijesti

Sport

Komentari 25

Mišković: Neću ni dolaziti na utakmice dok nekog ne dobiju! Budicin: Ovo dosad je sramota

Mišković: Neću ni dolaziti na utakmice dok nekog ne dobiju! Budicin: Ovo dosad je sramota
3

Potpisuju napadač Marco Djuricin (29) iz bečke Austrije i lijevi vezni/bek/krilo Gabriel Lunetta (26) iz Atalante. Do ponoći mogući su još mnogi dolasci i odlasci

VIDEO

Nikad lošija Rijeka u petak ide kod nikad boljeg Dinama. Možda s Talijanom Gabrielom Lunettom na lijevom 'beku' i Austrijancem Marcom Djuricinom na 'devetki'. To su dvojica igrača koji dana potpisuju za 'Bijele', a Srećko Juričić je u utrci da do ponoći dovede još jednog veznjaka i desno 'krilo'.

Napadač Marco Djuricin ima 29 godina i dolazi iz bečke Austrije (zadnja sezona, a lijevi vezni/bek/krilo Gabriel Lunetta dolazi iz Atalante (karijeru je zapravo proveo na brojnim posudbama) i ima 26 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Krepat ma ne molat

Pokretanje videa...

Anton Krešić VIDEO

Mnogi bi mogli i otići, a najizgledniji su kandidati Andrija Vukčević i Nediljko Labrović, ali zadnji dan prijelaznog roka uvijek je bio i ostaje - 'cirkus' u kojem je sve moguće. Posebno kad je situacija onakva kakva je sad na Rujevici. Sa, kako kaže v.d. šefa struke Fausto Budicin: 'Nerazjašnjena oko bitnih funkcija u klubu tj. struci'.

Budicin će odraditi još najmanje ovo jedno gostovanje. Kao vojnik kluba, bez pola momčadi i sa samo dva klasična veznjaka (među kojima zadnjeg veznog - nema), priprema momčad za gostovanje kod kluba koji se priprema za Chelsea u Ligi prvaka.

Dok se klub preslaguje u hodu Budicin, za one koji znaju slušati, objašnjava dvije ključne stvari u ovom trenutku: situacija oko momčadi svim je igračima dala alibi da se sakriju i pobjegnu od odgovornosti, ali alibija više - nema. Ovi igrači, kaže trener, sigurno mogu bolje i u Maksimiru jednostavno moraju ispuniti elementarni nogometni postulat:

- Gurati svi ka istom cilju, biti momčad, a ne da nam se opet dogodi da je na terenu anarhija jer se ne poštuju temelji momčadske igre, taktike i discipline u igri - priča Budicin.

Igrači, jel' vam kasni plaćica? Koje vas to nepodnošljive muke muče da ste baš - zadnji u ligi?!
Igrači, jel' vam kasni plaćica? Koje vas to nepodnošljive muke muče da ste baš - zadnji u ligi?!

- Puno sitnih problema koji su onda postali veliki problem svima su njima dali neki alibi, ali nema više alibija. Imamo ozlijeđenih, kartoniranih, imamo izostanaka iz raznih razloga, ne znamo ni tko će sve doći i otići do kraja prijelaznog roka, ali ovi igrači sigurno i mogu i moraju bolje.

Nakon poraza od Varaždina i njemu je puknuo film.

- Rekli smo si svi u lice što je trebalo. Maksimir je najteže moguće gostovanje, ali i prilika za određeno iskupljenje. Jer zadnje mjesto na tablici i situacija u kojoj smo sada je: na našu sramotu! Jedina neupitna istina je da je ovaj klub, da je Rijeka iznad svih nas i to je stav koji hoću vidjeti na travnjaku.

Ni Fausto, naravno, nije razočaran s mladim igračima.

- U ova dva tjedna sam više odgovornosti prebacio na starije i iskusnije igrače. Naravno. Pa valjda je logično da oni iznesu glavni teret na svojim leđima. To se nije dogodilo. Možeš fulat' šansu, skrivit' penal i izgubit' utakmicu, ali ne smiješ izgubiti fokus na svoj posao i moraš biti: m o m č a d. Jedna grupa, s istim ciljem.

Mišković dao otkaz Palikuči! O treneru odluka sljedeći tjedan
Mišković dao otkaz Palikuči! O treneru odluka sljedeći tjedan

Dinamu na noge sigurno se ide bez: Mitrovića i Alvareza (ozljede), Pavlovića i Bušnje (kartoni) te jako puno tek parcijalno spremnih igrača.

- Galešić je napokon spojio tjedan dana treninga u komadu pa u obrani mogu računati na njega. U veznom redu su spremni Hodža i Liber, a kažem... Vidjet ćemo tko će sve doći, a tko otići do kraja dana.

Halilović?

- Jako pozitivna osoba i veliki talent koji je došao da mu Rijeka pomogne da karijeru vrati na razinu tog neupitnog talenta, ali naravno da svi vidimo kako on nije na 100% nego lovi tu formu. I uloviti ju može samo kroz utakmice. Naravno, ako to zasluži na treningu.

Budicin nije mogao reći ni sastav ni sustav jer u srijedu oko podneva čovjek pojma nije imao koje će sve igrače imati na raspolaganju. Pa je press-konferenciju počeo s tom konstatacijom i malo 'copranja'.

Nakon što mu je glasnogovornik Babić dao riječ Fausto je rekao:

- Ajde nek prvi govori Hodža, da na jednoj 'pressici' najprije riječ ima igrač. Da i to promijenimo.

Rijeci se ovo nije dogodilo već 12 godina, tko će spasiti stvar?!
Rijeci se ovo nije dogodilo već 12 godina, tko će spasiti stvar?!

Hodža ima 19 godina. I nosi teret veznog reda pored živih Vrančića, Selahija, Halilovića...

- A teško gostovanje, što drugo reći. Svi znamo koliko je Dinamo dobar. Mislim da nakon ovako loših rezultata kakve smo imali u ovih šest kola, u Maksimiru nemamo što izgubiti. A možemo napraviti pozitivni pomak. I dat ćemo sve od sebe. Je, zadnju utakmicu sam ušao s klupe i igrao samo 10-ak minuta. Spreman sam. Da, ako treba i na zadnjeg veznog - rekao je tinejdžer iz riječkog veznog reda.

Inače, u jednom današnjem 'en pasant' susretu vidjeli smo nikad ogorčenijeg i ljućeg Damira Miškovića. Igračima je bolje da predsjednika ni slučajno ne sretnu.

- Izjava? Bolje ne, jer sad 90% onoga što bi vam rekao nije za objavu ni u novinama, ni na portalu. Nego samo psovke. Ma neću ni dolazit na utakmice dok nekog ne pobijede - rekao nam je Mišković. Ljut. Bijesan.

Klub je, naravno, priznao da su ovog ljeta rađene pogreške, ali ovo što na terenu rade (stariji) dobro plaćeni igrači je - ispod ama baš svake razine.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"