Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mitrović opet trenira, Djouahra u kriokomori: smrznut na -150°

Mitrović opet trenira, Djouahra u kriokomori: smrznut na -150°
10

Obregon je još out, ali u konkurenciju se polako vraća Galešić, u zapisniku za Kranjčevićevu mogao bi biti i Djouahra, a lako su moguće i određe korekcije u defenzivnom dijelu veznog reda

VIDEO

Rijeka se na +35° Celzijusa priprema za gostovanje u Kranjčevićevoj gdje će igrati po otprilike istoj takvoj nesnosnoj vrućini, a zajedno sa suigračima bar u teretani je i - Matej Mitrović.

POGLEDAJTE VIDEO: Mitrović opet u Rijeci

Dr. Lasse Lempainen očigledno je obavio odličan posao i navijači sanjaju što raniji povratak Ri-povratnika na travnjak. Spremni Matej Mitrović i Mateo Pavlović mogli bi biti najbolji stoperski par HNL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stoperski majstor se 20-ak dana poslije operacije u Finskoj vratio u momčad, a program oporavka nakon teže rupture mišića zadnje lože teče dobro i 'Mitar' je već u momčadskom režimu treninga onoliko koliko to rehabilitacijski proces dozvoljava.

Još kad se kakve-takve forme dočepa i Alen Halilović... Riječka će mladost imati dvojicu majstora-lidera s kojima može i igru i ambicije dignuti na razinu koja zasad djeluje nezamislivo.

Naravno, nestrpljivo se čeka da već oporavljeni Andres Solano stane na desni bok obrane i da ono što zna pokaže: zadnji došljak u svlačionicu Rujevice, Francuz Nais Djouahra (22).

Dečko je došao iz Sociedada, plaćen je 750.000 €, sam kaže kako najviše voli igrati na krilu i obožava s loptom u nogama krenuti na protivničke bekove. Dribling pa asistencija ili gol.

Sa 16 godina je došao u baskijski klub čija je škola nogometa svjetski poznata. Naigrao se u B momčadi, igrao i u Primeri. Za HNL bi morao biti pojačanje.

A na Kvarneru su ga, za početak: zaledili od vrata nadolje. U kriokomori, uređaju koji kratkotrajnim izlaganjem tijela iznimno niskoj temperaturi ubrzava regeneraciju nakon napora i poboljšava san tj. odmor.

Rijeka svoju kriokomoru ima već godinama, a krioterapijom se temperatura se spušta do -170° Celzijusa u manje od 30 sekundi. Francuskog Alžirca ohladili su na samo -150°.

Rijeka dovela napadača iz Real Sociedada! Platili ga 750.000 eura? 'Ovdje ću puno naučiti'
Rijeka dovela napadača iz Real Sociedada! Platili ga 750.000 eura? 'Ovdje ću puno naučiti'

Nais Djouahra mogao bi biti u kadru za nedjeljno gostovanje kod Lokomotive za koje će konkurirati i oporavljenici, već spomenuti kolumbijski desni branič Solano i veliki stoperski talent Niko Galešić, oporavljen od potresa mozga.

Put ulice pjesnika vjerojatno će se ići bez Obregona koji se ozlijedio u Stockholmu i još ne trenira. Naravno, potreban je oprez i sa Solanom koja ima 7-8 i Galešićem sa samo jednim pravim treningom nakon ozljede.

Djouahra je pak druga priča, došao je iz punog treninga, na testiranjima se vidi da je spreman, ali mu - nedostaje utakmica.

Na Tadiću i stožeru je da odluče hoće li ga gurnuti u vatru kao i hoće li korigirati par zadnjih veznih u kojem i Hodža i Selahi vole otići prema naprijed, povuče ih lopta.

Klasičnog zadnjeg veznog trebao je igrati Pablo Alvarez. I igrao je. Ali ne baš posebno uspješno. Rijeci treba klasični zadnji vezni, igrač koji će stati ispred obrane, pokriti prostor i igrati iz prve. Baš kao što joj treba jedan brži lijevi stoper.

Zadnji vezni mogao bi biti Ivan Lepinjica i kad-tad će i on dobiti šansu koju - zaslužuje. Baš kao što šansu, za rješenje stoperskih tegoba, zaslužuje Niko Galešić čim akumulira dovoljan broj punih treninga nakon potresa mozga.

S kiksevima defenzivnih veznih i stopera nikako se ne može računati na netaknutu mrežu i protiv objektivno slabijih ekipa od Djurgardena (npr. Gorice u prošlom kolu).

Zabio gol za Rijeku pa emotivno proslavio: Ovo je za tebe, brate
Zabio gol za Rijeku pa emotivno proslavio: Ovo je za tebe, brate

Inače, udruge navijača HNK Rijeke 'Plavo-bijeli otok' i 'Vavik vjerna Kirija' i uoči ovog Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, organiziraju - spektakl: tradicionalnu, fantastičnu bakljadu na Krčkom mostu.

Promet mostom bit će zaustavljen na desetak minuta u 21 sat. U spomen na poginule branitelje iz Primorsko-goranske županije bit će upaljene: 222 baklje.

Tradicionalana Armadina bakljada na Krčkom mostu Krčki most osvijetlile 222 baklje za 222 poginula branitelja s Kvarnera Krčki most osvijetlile 222 baklje za 222 poginula branitelja s Kvarnera
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu