Sport

Komentari 5

Mitrović opet trenira, Djouahra u kriokomori: smrznut na -150°

Mitrović opet trenira, Djouahra u kriokomori: smrznut na -150°

Obregon je još out, ali u konkurenciju se polako vraća Galešić, u zapisniku za Kranjčevićevu mogao bi biti i Djouahra, a lako su moguće i određe korekcije u defenzivnom dijelu veznog reda

Rijeka se na +35° Celzijusa priprema za gostovanje u Kranjčevićevoj gdje će igrati po otprilike istoj takvoj nesnosnoj vrućini, a zajedno sa suigračima bar u teretani je i - Matej Mitrović.

POGLEDAJTE VIDEO: Mitrović opet u Rijeci

Dr. Lasse Lempainen očigledno je obavio odličan posao i navijači sanjaju što raniji povratak Ri-povratnika na travnjak. Spremni Matej Mitrović i Mateo Pavlović mogli bi biti najbolji stoperski par HNL-a.

Stoperski majstor se 20-ak dana poslije operacije u Finskoj vratio u momčad, a program oporavka nakon teže rupture mišića zadnje lože teče dobro i 'Mitar' je već u momčadskom režimu treninga onoliko koliko to rehabilitacijski proces dozvoljava.

Još kad se kakve-takve forme dočepa i Alen Halilović... Riječka će mladost imati dvojicu majstora-lidera s kojima može i igru i ambicije dignuti na razinu koja zasad djeluje nezamislivo.

Naravno, nestrpljivo se čeka da već oporavljeni Andres Solano stane na desni bok obrane i da ono što zna pokaže: zadnji došljak u svlačionicu Rujevice, Francuz Nais Djouahra (22).

Dečko je došao iz Sociedada, plaćen je 750.000 €, sam kaže kako najviše voli igrati na krilu i obožava s loptom u nogama krenuti na protivničke bekove. Dribling pa asistencija ili gol.

Sa 16 godina je došao u baskijski klub čija je škola nogometa svjetski poznata. Naigrao se u B momčadi, igrao i u Primeri. Za HNL bi morao biti pojačanje.

A na Kvarneru su ga, za početak: zaledili od vrata nadolje. U kriokomori, uređaju koji kratkotrajnim izlaganjem tijela iznimno niskoj temperaturi ubrzava regeneraciju nakon napora i poboljšava san tj. odmor.

Rijeka svoju kriokomoru ima već godinama, a krioterapijom se temperatura se spušta do -170° Celzijusa u manje od 30 sekundi. Francuskog Alžirca ohladili su na samo -150°.

Nais Djouahra mogao bi biti u kadru za nedjeljno gostovanje kod Lokomotive za koje će konkurirati i oporavljenici, već spomenuti kolumbijski desni branič Solano i veliki stoperski talent Niko Galešić, oporavljen od potresa mozga.

Put ulice pjesnika vjerojatno će se ići bez Obregona koji se ozlijedio u Stockholmu i još ne trenira. Naravno, potreban je oprez i sa Solanom koja ima 7-8 i Galešićem sa samo jednim pravim treningom nakon ozljede.

Djouahra je pak druga priča, došao je iz punog treninga, na testiranjima se vidi da je spreman, ali mu - nedostaje utakmica.

Na Tadiću i stožeru je da odluče hoće li ga gurnuti u vatru kao i hoće li korigirati par zadnjih veznih u kojem i Hodža i Selahi vole otići prema naprijed, povuče ih lopta.

Klasičnog zadnjeg veznog trebao je igrati Pablo Alvarez. I igrao je. Ali ne baš posebno uspješno. Rijeci treba klasični zadnji vezni, igrač koji će stati ispred obrane, pokriti prostor i igrati iz prve. Baš kao što joj treba jedan brži lijevi stoper.

Zadnji vezni mogao bi biti Ivan Lepinjica i kad-tad će i on dobiti šansu koju - zaslužuje. Baš kao što šansu, za rješenje stoperskih tegoba, zaslužuje Niko Galešić čim akumulira dovoljan broj punih treninga nakon potresa mozga.

S kiksevima defenzivnih veznih i stopera nikako se ne može računati na netaknutu mrežu i protiv objektivno slabijih ekipa od Djurgardena (npr. Gorice u prošlom kolu).

Inače, udruge navijača HNK Rijeke 'Plavo-bijeli otok' i 'Vavik vjerna Kirija' i uoči ovog Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, organiziraju - spektakl: tradicionalnu, fantastičnu bakljadu na Krčkom mostu.

Promet mostom bit će zaustavljen na desetak minuta u 21 sat. U spomen na poginule branitelje iz Primorsko-goranske županije bit će upaljene: 222 baklje.

Tradicionalana Armadina bakljada na Krčkom mostu Krčki most osvijetlile 222 baklje za 222 poginula branitelja s Kvarnera Krčki most osvijetlile 222 baklje za 222 poginula branitelja s Kvarnera