Obavijesti

Sport

Komentari 205

Odveli su ih u zloglasni zatvor; "Nismo znali što se sprema..."

Odveli su ih u zloglasni zatvor; "Nismo znali što se  sprema..."
1

Huligani iz Hrvatske idućih 30 dana provest će u opasnom Okružnom zatvoru u Beogradu, popularno zvanom Centralni zatvor ili CZ. Prema svjedočenjima, boravak unutra nije nimalo lagodan...

VIDEO

Petorici huligana iz Hrvatske koji su sudjelovali u neredima na stadionu Partizana kasno sinoć određen je pritvor u Okružnom zatvoru u Beogradu od 30 dana, dok je jedan od izgrednika i dalje u bolnici zbog teških ozljeda glave.

Tajnica suda Tanja Koljenčić Milenković detaljnije je otkrila da je sudac protiv osumnjičenih odredio mjesec dana pritvora zbog opasnosti od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti. Svi su se branili šutnjom, točnije, petorica koja su bila u stanju doći na saslušanje, no pritvor je zatražen za svu šestoricu.

'Bez brige, počeli su otkrivati koliko su eura i od koga dobili'
'Bez brige, počeli su otkrivati koliko su eura i od koga dobili'

- Nismo znali što se sprema, angažirao nas je čovjek iz Beograda i rekao nam da trebamo čuvati jednu osobu na tribinama - navodno je na saslušanju rekao jedan od uhićenih, prenosi Kurir.

Iako neki mediji u Srbiji prenose da su za svoje sudjelovanje u neredima na stadionu Partizana dobili po 10.000 eura iz naših izvora doznajemo da to nije istina. Policajci su, tvrdi naš izvor, nakon uhićenja čuli jednog od njih kako govori da da nije znao da će dobiti ovakve batine za 100 eura.

Jesu li bili plaćeni ili ne za sudjelovanje u neredima huliganima sada prijeti višegodišnja zatvorska kazna. Na teret im se može staviti i kazneno djelo za 'nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu'. Za to je djelo predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, te do 12 godina u najtežem obliku za vođe grupe.

'Nismo znali da ćemo za samo 100 eura dobiti takve batine'
'Nismo znali da ćemo za samo 100 eura dobiti takve batine'

Također, ako je kazneno djelo izvršeno u grupi propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dvije do 12 godina zatvora u slučaju da dođe do teških tjelesnih ozljeda i veće materijalne štete.

Zloglasni Centralni zatvor

A svi će biti u zloglasnom Okružnom zatvoru, popularno zvanom Centralni zatvor ili CZ. Riječ je o zatvoru u Beogradu poluotvorenog tipa otvorenom 1953., a u prosjeku se u njemu stalno nalazi oko 700 pritvorenih i 50 osuđenih. Prema svjedočenjima onih koji su prošli kroz CZ boravak tamo nije nimalo lagodan.

Rent-a-huligani: Hrvati izlaze pred suca, prijeti im 12 godina
Rent-a-huligani: Hrvati izlaze pred suca, prijeti im 12 godina

- Kada dođeš u sobu, odmah vođi sobe daješ papire na uvid. To su papiri koje dobiješ pri ulazu u zatvor, a na kojima piše razlog zbog kojeg si tu. I tu je jako važno što si izjavio na policiji jer ako si priznao zločin, ne piše ti se dobro - rekao je prošle godine za Telegraf bivši zatvorenik te otkrio pravila kojih se zatvorenici moraju držati:

- Moraš držati jezik za zubima, ne smiješ vjerovati nikome i - moraš imati puno sreće.

Predsjednik Partizana: Načuli smo da će nešto biti, ali smo ignorirali

Nakon što je svijetom odjeknula priča o neredima na tribinama te špekulacije da je planirano da se neredi presele i na ulice Beograda, nevjerojatno zvuči izjava predsjednika Partizana Milorada Vučelića da su 'prije mjesec dana imali informacije da bi se nešto moglo dogoditi'.

- Moram priznati da sam ja saznao da se nešto sprema. Prije mjesec, mjesec i pol jedan dužnosnik, ali ne Partizanov, rekao mi je da se navijači spremaju upasti u upravu Partizana. Nisam na to obartio posebnu pažnju, a trebao sam. Ovo je bila mala invazija stranaca s određenim zadatkom. Teško je vjerovati da će neki ljudi iz Splita doći kolektivno na južnu tribinu i navijati za Partizan - priča Vučelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'