Obavijesti

Sport

Komentari 0

Umjesto Njemačke odabrala Hrvatsku i postala europska juniorska prvakinja u boksu!

Umjesto Njemačke odabrala Hrvatsku i postala europska juniorska prvakinja u boksu!

Nakon kadetskog europskog zlata Lorene Horvat nedavno na EP-u u Turskoj, ovo je i prvi put da Hrvatska ima europsku juniorsku prvakinju. Mariela Šteko u finalu je pobijedila Turkinju

VIDEO

Mariela Šteko, 16-godišnja članica BK Petra Zrinskog, osvojila je zlatnu medalju na Europskom juniorskom boksačkom prvenstvu kojem je domaćin talijanski Montesilvano.

Šteko je u finalu, u odlučnoj borbi za zlato i europski tron uvjerljivo, jednoglasnom odlukom sudaca 5-0, koji su za Marielu bodovali sve tri runde, pobijedila Turkinju Husnu Esmaul Babbat.

Visoka i elegantna Mariela demonstrirala je dominantno svoj stil boksa u finalu kao i u prethodnim borbama, plesala je i kružila oko Turkinje, te neumorno i precizno plasirala direkte s distance. Pokušaji Turkinje da skrati distancu i nametne blisku borbu završavali su u prazno, brza, pokretna Mariela uvijek bi se izvukla i navela protivnicu u krivu putanju te kažnjavala Turkinju preciznim udarcima.

Nakon kadetskog europskog zlata Lorene Horvat nedavno na EP-u u Turskoj, ovo je i prvi put da Hrvatska ima europsku juniorsku prvakinju.

Bravo i za obitelj Šteko – uz zlatnu Marielu, na nedavnom kadetskom EP-u brončano odličje osvojila je i mlađa kćer Valeria Šteko! Inače, sestre Mariela i Valeria s ocem i trenerom Mladenom žive i treniraju u Münchenu, prvakinje su Njemačke, a od ove godine natječu se i brane boje Hrvatske.

Brončane medalje za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu još su osvojile Lana Paljušić (BK Kutina, do 54 kg) i Nika Lopac (BK Senj, do 80 kg).

Ukupno su naše mlade boksačice ove godine na europskim prvenstvima postigle nezabilježen pothvat, osvojile su dosad sedam medalja uz dva naslova europskih prvakinja. Krajem listopada 2022. slijedi i Europsko prvenstvo seniorki u crnogorskoj Budvi gdje će Hrvatsku predstavljati prvakinje Sara Beram i Maja Šarić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu