Sport

Komentari 0

Mladi košarkaš izgubio bitku s karcinomom, bilo mu je tek 25

Mladi košarkaš izgubio bitku s karcinomom, bilo mu je tek 25

Klub Radnički ostao je bez Janka Tanasijevića koji je imao samo 25 godina. Trenirao je košarku od malih nogu, a 2016. godine osvojio je brončanu medalju na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Kini

Tužna vijest potresla je Srbiju. Mladi košarkaš Radničkog Janko Tanasijević preminuo je poslije duge i teške bolesti, a imao je samo 25 godina.

Janku je u prosincu 2018. godine dijagnosticiran rak koji je metastazirao i na jetru. Aktivno je igrao košarku u KK Radnički te je osvojio brončanu medalju na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u košarci u Kini 2016. godine.

Na Facebook stranici 'Budi human - humanitarne licitacije' prikupljala su se sredstva kako bi se podmirili troškovi liječenja mladog sportaša. 

"Tuga i neopisiva bol! Voljeli bismo da možemo spasiti sve... I da ne moraju čekati na novac kako bi otišli na operacije, kemoterapije, transplantacije... Ali i pored sve volje i želje, nekad jednostavno nije do nas. Janko nas je napustio. Nemamo riječi da opišemo našu duboku tugu i žalost. Janko, počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju. Nadamo se iskreno da te sada više ništa ne muči i ne boli", napisali su na društvenim mrežama.

Bio je student strojarstva, a košarku je trenirao od malih nogu. Borio se s teškom bolešću, ali nikada nije gubio nadu.

- S obzirom na to da sam sportaš, smatram da se svaka utakmica može dobiti, s tim stavom sam izašao iz bolnice i krenuo u borbu - govorio je je Janko.

Nažalost, u travnju ove godine otkriveno je da je bolest uznapredovala te mu je preporučena nova terapija koju nije mogao dobiti nigdje u Srbiji. Nije se izvukao...

Najčitaniji članci