Obavijesti

Sport

Komentari 32

Moćna krila: Kaneko i Hoxha novi su junaci navijača Dinama!

Moćna krila: Kaneko i Hoxha novi su junaci navijača Dinama!
2

Trener Dinama je dugo čekao Takura Kaneka i Arbera Hoxhu, igrače u koje ima veliko povjerenje. Oni mu nisu ništa donijeli ovog proljeća sve do četvrtka i utakmice s Betisom...

VIDEO

Dinamo je u četvrtak skinuo još jednog velikog protivnika, upisao još jedan ozbiljan "skalp" o kojem će navijači hrvatskog prvaka dugo pričati. Zagrepčani su u šesnaestini finala Konferencijske lige bili bolji od Betisa, prvi put u povijesti iz europskih natjecanja izbacili nekog španjolskog predstavnika.

Pokretanje videa...

kaneko izjava nakon betisa 05:15

Sergej Jakirović cijeloga proljeća traži najbolju momčad, udarnih 11 na koje će se osloniti u nikad zanimljivijoj borbi za naslov. I tu se dugo lutalo, mijenjali se razni igrači, ali čini se kako je trener "modrih" konačno pronašao dobitnu formulu. Momčad koja može nizati velike rezultate, dečke koji su spremni "poginuti" u svakom trenutku.

Kakav je PAOK? Osam Hrvata je igralo za njega, jedan je danas u Dinamu i Grci ga obožavaju...
Kakav je PAOK? Osam Hrvata je igralo za njega, jedan je danas u Dinamu i Grci ga obožavaju...

Veliki problem Jakirovića ovoga su proljeća bili - krilni igrači. Hoxha, Kaneko, Vidović i Špikić tjednima su nudili premalo, nisu "modrima" donosili nikakvu prevagu. I što je najgore, nisu imali nikakve brojke. Dario Špikić je u prvih šest proljetnih utakmica skupio po gol i asistenciju, dok su Vidović, Kaneko i Hoxha ostali na klasičnoj "nuli". I nisu pokazali ništa. Sve do Betisa. A onda su Kaneko i Hoxha konačno pokazali koliko vrijede, kako mogu biti nositelji ovoga Dinama.

Uzvratni susret Dinama i Real Betisa u playoffu UEFA Konferencijske lige

Navijači hrvatskog prvaka navikli su na dominantna i moćna krila, posljednjih su godina na tim pozicijama bili Oršić, Ivanušec, Kadzior, Hajrović..., dečki koji su bili prevaga i na europskoj sceni. Sad su tu dva nova lica, dva dečka koji se tek privikavaju jedan na drugoga. Ali dečki koji su srušili Betis. A ako su mogli ozbiljnu španjolsku momčad, mogu i brojne HNL-ove suparnike.

Hoxhu prvi put uživo gledao otac Uka

Takuro Kaneko osjeća se sve bolje u Zagrebu, vrijeme adaptacije na hrvatski nogomet je sad iza njega, bolje razumije hrvatski jezik, pa i upute trenera. I sigurno je igrač kojega će "modri" otkupiti na ljeto, kojega ćemo u Dinamovu dresu još dugo gledati. Arber Hoxha u Sevilli je bio preplašen i indisponiran, a u uzvratu protiv Betisa moćan i dominantan. I on je asistirao Kaneku, kasnije izborio penal (koji je sudac poništio u suradnji s VAR sobom), radio velike probleme Španjolcima na lijevoj strani.

Dinamo opet u Grčku! U osmini finala KL-a igra protiv PAOK-a
Dinamo opet u Grčku! U osmini finala KL-a igra protiv PAOK-a

Zanimljivo, Hoxhu je prvi put otkako je stigao u Hrvatsku na jednu utakmicu došao pogledati otac Uka, inače zatvorski čuvar u Peći. Arber je u HNL stigao 2021. godine, od tada igrao za Lokomotivu, Slaven Belupo i Dinamo, a otac ga je baš protiv Betisa prvi put gledao s maksimirskih tribina. I uživao u partiji sina koji rješava velike europske momčadi. Jakirović je čekao Kaneka i Hoxhu cijelo proljeće, a onda ih "dobio" kad je najviše trebalo. I sad od njih u nastavku sezone očekuje puno više...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union