Obavijesti

Sport

Komentari 88

'Modri' hlade šampanjac: Evo kako do naslova već ovaj petak

'Modri' hlade šampanjac: Evo kako do naslova već ovaj petak

Horkašova obrana penala i remi Osijeka s Varaždinom znači da Dinamu u zadnjih pet utakmica treba samo šest bodova za naslov. Zagrepčanima bi titulu formalno mogla uručiti - Gorica

VIDEO

Osijekovim kiksom u Gradskom vrtu protiv Varaždina (1-1), trećim remijem zaredom u HNL-u, Dinamo je napravio možda i ključan korak u borbi za naslov prvaka jer četiri kola prije kraja, uz utakmicu manje, ima vrlo komotnu situaciju.

Plus šest na vrhu uz mogućnost da u srijedu u odgođenom derbiju protiv Hajduka dođe na plus devet znači samo jedno: Dinamo do 22. naslova prvaka može već - ovaj vikend.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo kod Villarreala

Pokretanje videa...

Dinamo kod Villarreala 03:08

- Što da kažem? Nismo ni zaslužili tu pobjedu. Svi smo je htjeli, Ramón je nažalost promašio penal... Nekako nismo bili pravi, vidjelo se od početka da se patimo. Oni su stali gusto, teško smo to probijali i stvarali šanse. Možemo na kraju biti zadovoljni jer smo stigli okrenuti. Nažalost, nismo skroz - rekao je kapetan Osijeka Mile Škorić nakon neuspjeha u 250. ligaškom nastupu za Osijek.

- Opet smo se vraćali iz rezultatskog minusa. Mogli smo na kraju totalno okrenuti rezultat. Nažalost, nismo. Što da radimo? Moramo se okrenuti, ići dalje i do kraja ovo odraditi. Šteta što nismo dobili, svima nam je žao i krivo, ali osjećaj je da nismo bili pravi. Nedostajalo je energije i svježine, nismo bili agresivni kao inače, kako smo ulazili u zadnje utakmice. Previše smo im dozvoljavali i bespotrebno se tu trošili. Na kraju moramo čestitati Varaždinu na bodu - dodao je Škorić nakon infarktne završnice u kojoj je Dinko Horkaš obranio penal Ramónu Miérezu u 99. minuti.

U petak Osijek gostuje kod Gorice i, pobijedi li Dinamo u Splitu, Bjeličina momčad neće smjeti izgubiti želi li zadržati teoretske šanse za naslov. No čak i da pobijedi, Dinamo bi opet imao sve u svojim rukama i titulu bi mogao osigurati nedjeljnim slavljem protiv Rijeke na Rujevici u utakmici od 19 sati.

Navijači Osijeka, pak, nadaju se kako bi "modri" mogli prosuti bodove na ta dva derbija, no za naslov prvaka trebat će im i više od eventualna dva kiksa aktualnog prvaka.

Ponovno Maratonci: Pogledajte kako je Dinamo bocnuo Osijek
Ponovno Maratonci: Pogledajte kako je Dinamo bocnuo Osijek

Čak i da Dinamo izgubi oba puta idući tjedan, a Osijek pobijedi Goricu, ostat će Zagrepčanima tri boda prednosti uoči zadnja tri kola koja mu nose domaću utakmicu protiv Varaždina, gostovanje kod Gorice i, nakon finala Kupa protiv Istre 19. svibnja, domaću utakmicu protiv Šibenika. I u te tri utakmice Dinamo bi morao još najmanje dvaput remizirati jer će Osijek biti drugi čak u slučaju istog broja bodova zbog lošijeg međusobnog omjera.

Šanse za "bijelo-plave", dakle, sasvim su mršave, Dinamo si može priuštiti još tri poraza i dvije pobjede u pet utakmica i bit će prvak. Ovaj tjedan mogao bi dati i konačnu odluku.

Borba za Europu

I dok je Osijeku najmanje drugo mjesto gotovo zagarantarano (treba mu bod u zadnja četiri kola), borba za treće i četvrto mjesto puno je otvorenija. Gorica je tu u najboljoj poziciji jer ima četirib oda više od Rijeke, a devet od Hajduka koji ima i utakmicu manje. Osvoji li Istra Kup, bit će to i posljednje mjesto koje po ljestvici vodi u kvalifikacije Konferencijske lige.

Riječani i hajdukovci traže šansu u jako teškom rasporedu momčadi Siniše Oreščanina. Nakon domaće utakmice protiv Osijeka, Gorici slijedi gostovanje kod Hajduka, domaća utakmica protiv Dinama pa gostovanje u Rijeci.

Riječani čekaju Dinamo u nedjelju, gostuju kod Slaven Belupa i Varaždina pa dočekuju Goricu dok Hajduk nakon derbija gostuje u Varaždinu, čeka Goricu, gostuje kod Šibenika pa za kraj ima domaću utakmicu protiv Lokomotive.

Bitka za ostanak

E, tu je situacija najneizvjesnija. Istra je trenutačno na posljednjem mjestu, jedinome koje znači i ispadanje, ali deveta Lokomotiva ima samo bod, a osmoplasirani Varaždin dva boda više.

Istra će u idućem kolu gostovati kod Šibenika, gdje je slavila u Kupu, a ključan bi mogao biti domaći okršaj protiv Lokomotive 11. svibnja. Do kraja joj potom slijedi domaća utakmica protiv Slavena, finale Kupa s Dinamom pa gostovanje kod Osijeka.

Što se tiče lokosa, koji su pobjedom protiv Šibenika pobjegli sa začelja, njima dolazi u goste Slaven Belupo pa nakon gostvanja u Istri imaju dva teška sudara, kući protiv Osijeka i kod Hajduka u gostima. Varaždin mora na tri člana "velike četvorke", prvo Hajduk kući pa Dinamo u gostima i Rijeku kući, a na kraju gostuju kod Slaven Belupa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...