Sport

Komentari 10

'Modrić i Kroos ne mogu igrati visoki presing. Superliga? Nogomet se mora mijenjati...'

'Modrić i Kroos ne mogu igrati visoki presing. Superliga? Nogomet se mora mijenjati...'

Ako imam Modrića i Kroosa, ne mogu igrati visoki presing. Bio bih idiot kada s napadačem poput Viniciusa, koji ima skuter pod nogama, ne bih težio kontranapadima, kaže trener Madriđana

Carlo Ancelotti prihvatio je poziv Florentina Pereza i došao posložiti stvari na svoje mjesto u Real Madridu. Pa je tako 'kraljevski' klub nakon 13 odigranih kola vodeća momčad La Lige, dok je u Ligi prvaka osigurao prolaz u osminu finala prije posljednjeg kola grupne faze. Igra Madriđana možda ne pršti ljepotom, ali rezultati zasad ne izostaju...

- Pobjede i titule su rezultat procjena koje radi trener. Naravno, kad igraš dobro, lakše je ostvariti rezultate. Ja uživam kad pobjeđujem. Međutim, ne pronalazim sebe u bilo kojoj potkategoriji. Dobar trener je onaj koji prilagođava igru karakteristikama igrača. Ako imam Modrića i Kroosa, ne mogu igrati visoki presing. Bio bih idiot kada s napadačem poput Viniciusa, koji ima skuter pod nogama, ne bih težio kontranapadima - rekao je talijanski stručnjak za Corriere dello Sport pa nastavio: 

Champions League - Real Madrid Training

- Reći ću vam jedan primjer. Ako imam Ronalda, tražit ću način da mu što češće donesem loptu, a neću tražiti njega da se spušta po nju. Tako je i s Ibrahimovićem. Postoje dvije vrste igrača - oni koji rade razliku i oni koji moraju trčati. Mislim da je to Conte rekao, a ako nije, nema veze. Nikad nisam razvijao ideologiju, guardiolizam, sarizam.... Moj potpis je identitet ekipe - zaključio je Ancelotti.

Trener madridskog Reala također se dotakao teme Super lige. Iako je nije izravno podržao, tvrdi da se u nogomet moraju uvesti određene promjene. Previše je nebitnih utakmica, tvrdi.

- Nogomet se mora mijenjati i to mora biti brzo. Prije svega, moramo smanjiti broj utakmica, igramo previše i loše, kvaliteta izvedbe je pala, igrači ne mogu to više pratiti, odbijaju igrati za reprezentacije... Fizički i psihički umor, veliki broj ozljeda, utakmice koje završavaju 10:0, vrijeme je da se kaže dosta - smatra Ancelotti.

LaLiga - Elche v Real Madrid

Najčitaniji članci