Obavijesti

Sport

Komentari 48

'Možda imaju i najbolju obranu svijeta, ali i naš napad je sjajan'

'Možda imaju i najbolju obranu svijeta, ali i naš napad je sjajan'
7

Svi koji smo tu smo spremni, pogotovo za ovakve utakmice. Naravno da se kao i svi ostali nadam minutaži. Na kraju će izbornik odlučiti tko će igrati, kaže Eduardo

VIDEO

Ne bojimo se ni atmosfere ni srpske reprezentacije. Poštujemo je, ali idemo u Beograd po pobjedu, govorio je Eduardo da Silva novinarima dan prije odlaska u Beograd. 

O svojoj formi, pa i fizičkom stanju kojeg je negativno prije koji dan apostrofirao Igor Štimac ima potpuno drugačije mišljenje od izbornika.

- Mogu reći da sam odigrao dosta utakmica u Šahtaru i da je moje fizičko stanje jako dobro. Svi koji smo tu smo spremni, pogotovo za ovakve utakmice. Naravno da se kao i svi ostali nadam minutaži. Na kraju će izbornik odlučiti tko je spreman igrati. Zaista se osjećam dobro i u tome ne vidim problem.

Potom se Eduardo prisjetio svog igranja na Marakani prije osam godina za mladu reprezentaciju Hrvatske.

- Izgubili smo 3-1, ja sam dao jedini gol za Hrvatsku, a asistirao mi je Vukojević. Za nas je to bio lijep događaj, isto je bila vruća atmosfera i ne bojimo se situacije tamo. Jest, izgubili smo, ali nezasluženo, malo nas je 'satro' sudac...

Osjeća li se među reprezentativcima da dolazi posebna utakmica?

- Kod nas je atmosfera kao uvijek pozitivna, još su dva dana do utakmice i zasad smo mirni. Tenzije kod ovakvih događaja dođu baš na dan utakmice.

Na drugoj strani bit će igrač Chelseaja, srpski kapetan Branislav Ivanović.

- Koliko se sjećam nisam igrao protiv njega u Premiershipu. Srbija ima obranu za poštovanje, po imenima i klubovima možda je to najbolja obrana na svijetu. No i mi imamo sjajan napad.

Duduov kum Ognjen Vukojević u zadnjim je utakmicama u klubu standardan.

- I ja sam igrao na Marakani 2005. za mladu reprezentaciju. Bili smo mladi, pamtim da je izbornik Bilić bio bolestan, utakmicu je vodio Asanović. Prvi puta smo osjetili paklenu atmosferu, bilo je puno golova, crvenih kartona, baš je bilo živo. Ta mi je utakmica ostala u sjećanju po atmosferi. Poslije smo prošli puno velikih utakmica i žestokih ambijenata i mislim da nas atmosfera u Beogradu sada nimalo neće impresionirati.

Je li danas Srbija jača nego u Zagrebu?

- Slažem se da je Srbija sada puno jača nego prije šest mjeseci. S Matićem su Srbi sigurno dobili kvalitetu više u sredini, no ponajprije su jači jer su uigraniji.

Vele da će tribine u Beogradu biti neprijateljski raspoložene i prema njihovom nogometnom savezu.

- Ne mislim da će protivljenje srpskih navijača protiv srpskog saveza biti nama olakšavajuća okolnost. Kad utakmica krene bit će druga situacija. Uvjeren sam da smo zreli i da nikakve pogrde ili zvižduci neće imati utjecaja na nas. Sve ostale stvari moraju pasti u drugi plan.

Što kažu ostali reprezentativci, može li se još uvijek do prvog mjesta u skupini?

- Pričamo o tome da prvo mjesto nije izgubljeno. Pobjedom u Beogradu ostajemo u utrci za prvo mjesto. No utakmica u Beogradu može biti ključ za prvo mjesto. Svjesni smo slabih utakmica koje smo odigrali, no ova reprezentacija je pokazala da je najbolja kada je najteže. Mora li uvijek biti tako teško? Mora! Danas nema slabih suparnika, pa pogledajte ostale rezultate.

Vukojević očekuje zanimljivu utakmicu.

- Sigurno je da će Srbi probati na atmosferu u prvih petnaestak minuta probati napraviti  pritisak. Očekujem dobru utakmicu, a mi idemo na pobjedu, njima isto treba pobjeda da probaju nešto napraviti. Ne očekujem dosadnu utakmicu. Nogomet u Srbiji ima probleme, no mislim da će stadion biti popunjen. Ne očekujem prazan stadion u Beogradu kako se najavljuje. Ne, ne bojimo se niti očekujemo kakve incidente. To  je sport i idemo u Beograd igrati nogomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu