Sport

Komentari 14

Na razini smo velesile, a imamo još možda četvoricu skijaša! Pa djevojka nam je bila predvozač

Na razini smo velesile, a imamo još možda četvoricu skijaša! Pa djevojka nam je bila predvozač

Mi imamo četiri čovjeka koji stoje na nogama i sva četiri bila su u 30, rekao je "Profesor" Kostelić nakon povijesnog uspjeha za hrvatsko skijanje na Sljemenu u Svjetskom kupu

"Uvijek nadbrojani, nikad nadjačani", ponovio je Ivica Kostelić (41) geslo na društvenim mrežama nakon najvećeg momčadskog uspjeha hrvatskog skijanja u Svjetskom kupu.

Filip Zubčić (27) bio je peti, Matej Vidović (27) sa startnim brojem 52 dvanaesti, Samuel Kolega (21) s brojem 53 petnaesti, a Istok Rodeš (24) završio je 23. Četvorica Hrvata među bodovima, trojica u 15, i to baš na domaćoj utrci na Sljemenu.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Ivicom Kostelićem

"Četiri momka startala su na današnjoj utrci, četiri od četiri su uzela bodove, tri od četiri ostvarila najbolji osobni rezultat u slalomu", napisao je Ivica pa iznio zanimljivu informaciju:

"Imamo mi još nekoliko skijaša u Hrvatskoj... Još možda četvoricu. Šteta što svi oni nisu mogli startati danas. Ali bilo nam je teško skupiti tri predvozača za utrku. Jedna od njih bila je djevojka. Tako sam ponosan!"

Obveza svakog organizatora je delegirati četiri predvozača, od kojih je posljednji s kamerom na kacigi. Kod nas je to u oba zagrebačka slaloma bio Ivica. A predvozači mladi Tvrtko Ljutić (18), Filip Krota (20) i - Tvrtkova sestra Zrinka Ljutić (16).

Više skijaša u drugoj vožnji (petoricu) imala je samo - Austrija.

- Svi smo zaneseni ovim postignućem. Iskreno, to je za anale. Mi trenutačno imamo četiri čovjeka u reprezentaciji, Matej nije u repki, ali jedan od tih je "potrgan" (Elias Kolega, op.a.), tako da imamo četiri čovjeka generalno koji stoje na nogama i sva četiri bila su u 30. Tako da je to postignuće samo za sebe. A ovo je fantastično. Trojica među 15? Mi smo na razini velesile u ovoj utrci - rekao je Ivica za HTV.

Secirao je nastupe svakog od naših predstavnika.

- Za svakoga se danas dogodilo ono što je trebalo. Prvo Zubo koji je za nas vrh koplja, srčane i dobre dvije vožnje. Onda imamo Mateja. Nakon što smo radili nekoliko dana Crveni i Zeleni spust par dobrih treninga uspio je pronaći stari osjećaj i mislim da je na tome opet došao na svoje. Pinocchio (Samuel Kolega) je imao drugo najbrže vrijeme drugog laufa, to govori samo za sebe. Imao je puno sreće da je uspio uhvatiti drugu vožnju 30. mjestom. Istok se već dugo traži nakon ozljede prije početka sezone i ovo mu je trebalo za samopouzdanje. Drago mi je za sve i na svakog od njih sam jako ponosan.

Što očekivati dalje? Slijede slalomi u Adelbodenu, Wengenu, Schladmingu, Kitzbühelu, Schladmingu i Chamonixu (dva). Sve do kraja siječnja.

- Uh... Zubo je u odličnoj formi, to mu može biti i dodatni poticaj u veleslalomu, tako da od njega možemo i dalje očekivati vrhunske rezultate. A od ovih dečki? Sad su vidjeli da mogu i to je iznimno važno za samopouzdanje koje će im dobro doći u sljedećim utrkama i u ovom mjesecu koji je označen sa slalomima - zaključio je Kostelić.

Prije deset godina bio je to njegov siječanj, osvojio je rekordnih 999 bodova i utabao put do velikog Kristalnog globusa, a sad ponovno imamo razloga za veselje. Neka samo tako nastave...

Najčitaniji članci