Obavijesti

Sport

Komentari 19

Na Sljemenu i Gipsovi učenici, dinamovac i sjajna studentica...

Na Sljemenu i Gipsovi učenici, dinamovac i sjajna studentica...
1

Sve je spremno za Snježnu kraljicu! Hrvatska će i u muškoj i u ženskoj konkurenciji imati velike adute. Kod skijašica bit će to Andrea Komšić, sveučilišna prvakinja koja studira u Denveru, a kod skijaša Istok Rodeš

VIDEO

Uvijek je lijepo vratiti se u Zagreb. Volim ovu stazu, zabavno je, publika je odlična i lijepo je za promjenu biti u gradu, rekla je trostruka pobjednica Sljemena Mikael Shiffrin, koja će i ove subote (13 i 16 sati) biti prva favoritkinja.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

Zagreb: Konferencija za medije povodom ženskog i muškog slaloma na Sljemenu Zagreb: Konferencija za medije povodom ženskog i muškog slaloma na Sljemenu Zagreb: Konferencija za medije povodom ženskog i muškog slaloma na Sljemenu
15
| Foto: Slavko Midzor/PIXSELL - ILUSTRACIJA

A hrvatski aduti? Andrea Komšić ubrzo se nakon utrke mora vratiti u Denver, gdje studira.

Hrvatica na Kraljici: Na Sljeme stižem s prstenom prvaka!
Hrvatica na Kraljici: Na Sljeme stižem s prstenom prvaka!

- Veselim se sljemenskoj utrci jer je skijanje pred domaćom publikom uvijek dodatni motiv. Zasigurno će mi podrška navijača biti vjetar u leđa, osobito u onih zadnjih deset zavoja kada je najteže. Na utrku ove subote dolazi i moja obitelj što mi puno znači uoči samog nastupa" izjavila je Andrea na današnjoj konferenciji za novinare u Tomislavovom domu na Sljemenu koja je svoj prvi nastup na Crvenom spustu zabilježila još 2013. godine sa svega 16 godina.

- Sada sam mnogo zrelija i iskusnija te vjerujem kako bi sve trebalo biti na svome mjestu tijekom vožnje. Plasman u drugu vožnju Snježne kraljice jako bi me razveselio. Tu sam i znam da mogu. Maksimalno sam fokusirana, moram dati sve od sebe i znam da će tada i rezultat biti dobar - poručila je hrvatska uzdanica.

Organizatori ponosni: Snježnu kraljicu gledat će 30 mil. ljudi...
Organizatori ponosni: Snježnu kraljicu gledat će 30 mil. ljudi...

U nedjelju (prva vožnja u 12.15, druga u 15.30) Hrvatska će imati šestoricu vozača. 

Istok Rodeš dolazi kao sedmi iz Madonne prije dva tjedna, kao 22. slalomaš svijeta (ispred njega nisu nijedan Nijemac, Kanađanin, Rus...), te 70. u poretku Svjetskoga kupa s 36 bodova.

- Već duže vrijeme na treninzima jako dobro skijam, pokazujem što mogu te se nadam kako i u nedjelju mogu nastaviti u smjeru u kojemu sam krenuo ove sezone. Uvjeti za trening na Crvenom spustu su jako dobri, definitivno najbolji ove godine. Što se tiče plasmana, ne želim se ograničavati na ulazak u najboljih trideset ili deset, već samo razmišljam o tome kako najbolje odraditi cijelu vožnju. Smatram kako ove godine nisam još pokazao svoje najbolje skijanje i to mi je cilj, kako na Sljemenu, tako i u nastavku sezone. Nastup pred domaćom publikom mi ne predstavlja pritisak, već naprotiv, samo dodatan motiv", poručio je Istok i pritom pohvalio cijelu slalomsku ekipu u reprezentaciji:

- Već sada imamo najbolju slalomsku ekipu koja je mlada i jako dobra. Ako nam se da dovoljno vremena siguran sam da možemo napraviti mnogo. Mišljenja sam da je ova slalomska ekipa najjača koju smo imali.

Matej Vidović 25. je u poretku slalomaša, 76. ukupno (33 boda), a Filip Zubčić 77. ukupno (31 bod) i 26. u veleslalomu.

- Dosadno je voziti samo jednu disciplinu, zato guram slalom i veleslalom - rekao je Filip, veliki navijač Dinama, koji ljeti uživa u surfanju. I Rodeš i on zaposleni su u Hrvatskoj vojsci. 

Braća Elias i Samuel Kolega ušli su u drugu sezonu rada s Antom Kostelićem.

- Kod njega se vrlo mnogo radi, sad smo se naviknuli na taj intenzitet - kažu momci za koje je Ivica Kostelić lani rekao:

- Elias je inteligentan i srčan, a Samuel je vrhunski talent, na Mljetu je srušio sve moje rekorde.

Leon Nikić srebrni je s Festivala europske mladeži prošle godine, iz Rijeke se s deset godina preselio s obitelji u Austriju, gdje mu je otac radio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao