Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Nadam se da će Bayern kupiti Perišića, a Joško Gvardiol doći u Bundesligu. Niko? Još ne znam'

'Nadam se da će Bayern kupiti Perišića, a Joško Gvardiol doći u Bundesligu. Niko? Još ne znam'
14

'Ivan je nevjerojatan igrač koji može još nekoliko godina igrati na visokom nivou. Jošku Gvardiolu bi Bundesliga bila logičan slijed poslije Dinama, a Borussia neće pogriješiti ako dovede Niku Kovača', priča Olić

VIDEO

"Ivan je još prije svoje ozljede (u veljači, op.a.) jako dobro igrao. Koliko ja znam, Bayern je potpuno zadovoljan njime i njegovim razvojem u Bayernu. Šteta što je morao pauzirati tri mjeseca. Bit ću presretan bude li ga Bayern kupio zato što sam uvjeren da im Ivan u budućnosti može pomoći", pohvalio je hrvatski nogometaš Ivica Olić (40) svoga sunarodnjaka koji igra u klubu u kojemu je Ola zbog svojih golova i dan danas legenda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:29

- Iako ima već 31 godinu, on može još nekoliko godina igrati na najvišem nivou. Ivan ima jako istrenirano tijelo, a u karijeri je rijetko bio ozlijeđen, ova posljednja ozljeda mogla se dogoditi svakome sportašu - smatra Ivan.

- Osim iskustva, veliki Ivanov plus je što može u ofenzivi igrati na više pozicija: Lijevo, desno, ali i u sredini. Odlično igra s obje noge i protivnik ga ne može pročitati. Osim toga, on pomaže i u obrani. Igrao sam s njim u Wolfsburgu i reprezentaciji i mogu reći: Ivan je timski igrač za svakog trenera. Ja sam njegov apsolutni obožavatelj - pun  je riječi hvale za svog bivšeg suigrača. 

Soccer 1. Bundesliga / Borussia Monchengladbach-FC Bayern Munich.

Olić se dotaknuo i Dinamovog mladog talenta Joška Gvardiola  (18).

- Ovog dečka svi spominju, svi veliki europski klubovi ga znaju. Kada kontaktiram klub, često mi pričaju o njemu. Gvardiol je nevjerojatan talent, igra sjajne duge lopte, sjajan je tehnički i fizički. Moj prijatelj Josip Šimunić radi s našom U-19 reprezentacijom i jednom me nazvao da prokomentira Gvardiola: "Ne znam gdje je njemu granica". Mislim da će Joško ostati još godinu-dvije u Dinamu, s profesionalcima se još razviti. Bio bi mi logičan korak kada bi se kasnije odlučio za Bundesligu. On ima kvalitetu za razvoj u jednoj od najboljih liga na svijetu - hvali Ola mladog dinamovca u intervjuu za Bild.

Schalke 13 kola bez pobjede, a Jedvaj i ekipa svladali su Mainz
Schalke 13 kola bez pobjede, a Jedvaj i ekipa svladali su Mainz

Bivšeg trenera Bavaraca Niku Kovača, Ivica Olić vidi kao trenera jednog drugog bundesligaša.

- Niko Kovač je u razgovorima mnogih velikih klubova, ali se odlučio odmoriti do sljedeće sezone. Naravno Borussia Dortmund je sjajna momčad s puno talenata i već godinama igraju odličan nogomet. Dokle god je Lucien Favre tamo, ne bih htio govoriti ni o kakvim nasljednicima. Ako Borussia bude tražila novog trenera, bila bi to sjajna prilika za Niku. S njim i BVB imao odličan izbor jer žele biti u vrhu Bundeslige i Niko tu može pomoći - govori Ola o svome prijatelju.

Soccer 1. Bundesliga / FC Bayern Munich- TSG 1899 Hoffenheim 1-2.

Smatra i da Bavarci imaju šanse za osvajanje Lige prvaka.

- Momčad je brzo nakon korone uhvatila pobjedničke staze. Prije dva mjeseca sam rekao: Nema šanse da osvoje Ligu prvaka, ali sada je za mene Bayern veliki favorit za naslov. U kraljevskoj klasi su, na primjer, pobijedili u osmini finala 3-0 Chelsea,  a to je stvarno neugodan protivnik - govori pomoćni trener hrvatske reprezentacije.

Bayern skinuo i M'gladbach, Perišić igrao do 88. minute
Bayern skinuo i M'gladbach, Perišić igrao do 88. minute

Jasno je da je Ivica oduševljen Perišićem, a ipak, Ivan mu nije najdraži igrač Bayerna.
- Ako moram nekoga izabrati, to bi bio Alphonso Davies. On je stigao kao ofenzivac, a postao je obrambeni igrač. Na početku sam si mislio: Ne može ovaj dečko odmah kao branič na takvom nivou igrati jer ipak tu treba naučiti i neke nove taktičke stvari. Ali Davies je to uspješno odradio. Kada protivnik misli da će ga proći i da ima prednost, Davies se zaleti kao avion i riješi situaciju. On je za mene jednostavno totalni 'hit' momčadi. Ne mogu se sjetiti niti jednog drugog igrača koji je tako brzo postao top klasa. Davies će biti još bolji i sigurno miljenik navijača Bayerna - misli Ola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao