Obavijesti

Sport

Komentari 5

Najveću dramu preživio Ardian Kozniku: Bilo je baš grozno...

Najveću dramu preživio Ardian Kozniku: Bilo je baš grozno...
3

Udarili smo u tlo, skočili pa preletjeli 30 metara, aterirali na nos i okrenuli se. Bilo je baš grozno. Mislio sam da smo gotovi, prisjeća se Ardian Kozniku drame u avionu

VIDEO

Ako se pita Ardiana Koznikua, nevolje Dinamovih igrača s avionom na putu u Bugarsku su dječja igra. Bivši igrač Hajduka i Dinama još nije zaboravio 1990. i traumatično putovanje iz Prištine u Split.

Ondašnji sportski direktor Hajduka Jurica Jerković otputovao je Cessnom po Koznikua kako bi ga doveo u Split na potpisivanje ugovora. Na povratku je pilot Matko Raos zbog jaka nevremena morao spustiti avion na livadu pored sela blizu Kraljeva. Pritom se zrakoplov prevrnuo, a uz pilota lakše su ozlijeđeni i Kozniku i Jerković.

- Nakon što smo poletjeli, nevrijeme se pojačalo i pilot je izgubio komunikaciju s kontrolnim tornjem, pa je odlučio prisilno sletjeti - prisjeća se Kozniku.

Budući da je Cessna mali avion bez kabine, Kozniku i Jerković su s pilotom proživljavali sve te dramatične trenutke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije nam bilo svejedno, znali smo da u blizini nema aerodroma. Pilot je kružio sat vremena pokušavajući pronaći bilo kakvu ravnicu i na kraju je pronašao tu livadu. Bojali smo se, no prava panika nastala je tek kad smo udarili u tlo, poskočili i preletjeli još 20-30 metara pa onda aterirali na nos aviona i okrenuli se... Grozan osjećaj! Mislio sam da smo gotovi. I bili bismo da nije bilo Matkove prisebnosti i Božje pomoći - kaže Kozniku.

U pomoć su priskočili seljani...

- Donijeli su nam vode i šećera da se priberemo, no bilo im je sumnjivo što smo tamo. Pazite, to je lipanj ‘90., rat na pomolu, i nije nam bilo svejedno. Nasreću, jedan od njih prepoznao je Hajdukovu legendu Juricu Jerkovića, pozvao policiju i hitnu pomoć i sve je završilo dobro.

U Splitu se spremao doček, Ardiana su čekali navijači, kamere...

- Kad se nismo pojavili, nastala je panika. Nije bilo mobitela, nismo se uspjeli javiti, a ni kontrola leta nije znala što je s nama. Tek su u ‘Dnevniku’ sve saznali - priča Kozniku, koji je opet letio već idućeg dana, natrag u Prištinu:

- Letjeli smo iz Beograda. Nije mi bilo svejedno, no avion je bio velik, pa sam se osjećao sigurnije.

I Dinamov avion se pokvario! Zbog kvara sletjeli u Ljubljanu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu