Sport

Komentari 5

Najveću dramu preživio Ardian Kozniku: Bilo je baš grozno...

Najveću dramu preživio Ardian Kozniku: Bilo je baš grozno...

Udarili smo u tlo, skočili pa preletjeli 30 metara, aterirali na nos i okrenuli se. Bilo je baš grozno. Mislio sam da smo gotovi, prisjeća se Ardian Kozniku drame u avionu

Ako se pita Ardiana Koznikua, nevolje Dinamovih igrača s avionom na putu u Bugarsku su dječja igra. Bivši igrač Hajduka i Dinama još nije zaboravio 1990. i traumatično putovanje iz Prištine u Split.

Ondašnji sportski direktor Hajduka Jurica Jerković otputovao je Cessnom po Koznikua kako bi ga doveo u Split na potpisivanje ugovora. Na povratku je pilot Matko Raos zbog jaka nevremena morao spustiti avion na livadu pored sela blizu Kraljeva. Pritom se zrakoplov prevrnuo, a uz pilota lakše su ozlijeđeni i Kozniku i Jerković.

- Nakon što smo poletjeli, nevrijeme se pojačalo i pilot je izgubio komunikaciju s kontrolnim tornjem, pa je odlučio prisilno sletjeti - prisjeća se Kozniku.

Budući da je Cessna mali avion bez kabine, Kozniku i Jerković su s pilotom proživljavali sve te dramatične trenutke.

- Nije nam bilo svejedno, znali smo da u blizini nema aerodroma. Pilot je kružio sat vremena pokušavajući pronaći bilo kakvu ravnicu i na kraju je pronašao tu livadu. Bojali smo se, no prava panika nastala je tek kad smo udarili u tlo, poskočili i preletjeli još 20-30 metara pa onda aterirali na nos aviona i okrenuli se... Grozan osjećaj! Mislio sam da smo gotovi. I bili bismo da nije bilo Matkove prisebnosti i Božje pomoći - kaže Kozniku.

U pomoć su priskočili seljani...

- Donijeli su nam vode i šećera da se priberemo, no bilo im je sumnjivo što smo tamo. Pazite, to je lipanj ‘90., rat na pomolu, i nije nam bilo svejedno. Nasreću, jedan od njih prepoznao je Hajdukovu legendu Juricu Jerkovića, pozvao policiju i hitnu pomoć i sve je završilo dobro.

U Splitu se spremao doček, Ardiana su čekali navijači, kamere...

- Kad se nismo pojavili, nastala je panika. Nije bilo mobitela, nismo se uspjeli javiti, a ni kontrola leta nije znala što je s nama. Tek su u ‘Dnevniku’ sve saznali - priča Kozniku, koji je opet letio već idućeg dana, natrag u Prištinu:

- Letjeli smo iz Beograda. Nije mi bilo svejedno, no avion je bio velik, pa sam se osjećao sigurnije.

I Dinamov avion se pokvario! Zbog kvara sletjeli u Ljubljanu

Najčitaniji članci