Sport

Komentari 1

Nakon dva i pol sata muke: Čilić je dogurao do drugog kola...

Nakon dva i pol sata muke: Čilić je dogurao do drugog kola...

Čilićev protivnik je trebao biti Litvanac Richard Berankis, koji je zbog ozljede u zadnji trenutak odustao od nastupa, njegovo mjesto zauzeo je Marcos Giron koji je nakon kvalifikacija i u glavnom ždrijebu - loser

Hrvatski tenisač Marin Čilić prošao je u 2. kolo ATP turnira u njemačkom Kölnu pobijedivši Amerikanca Marcosa Girona s 6-2, 4-6, 6-3 nakon dva i pol sata borbe. 

POGLEDAJTE VIDEO: Marin Čilić vježba sa sinom Baldom

Čilićev protivnik trebao je biti Livanac Richard Berankis, koji je u zadnji trenutak odustao od turnira, a kao "lucky loser" se Marinu suprotstavio Giron, 90. igrač svijeta. 

Čilić je lako dobio prvi set s 6-2 i činilo se da će lako do pobjede. No, u drugom setu su uslijedili problemi, Giron je napravio "break" za 0-1, Čilić ga vratio za 2-2, a u sedmom gemu Amerikanac ponovno oduzima servis Međugorcu, koji je potom tražio medicinsku pomoć. Kod 3-5 Čilić je spasio čak četiri set lopte, ali je sljedeći gem izgubio bez dobivenog poena.  

Tennis: ATP Tour

U trećem setu Marin radi "break" za 4-2, Giron vraća izgubljeni servis u sljedećem gemu, a Čilić ponovo oduzima servis Amerikancu za 5-3. Servirajući za meč, Čilić je spasio loptu za obrat i iskoristio prvu meč loptu za kraj dvoipolsatnog mučenja s Gironom. Čilić je imao 9 aseva i pet dvostrukih pogrešaka, samo 52 posto ubačaja prvoga servisa, pa je protivniku ponudio čak 18 lopti za obrat, od čega je spasio 15. 

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj. 

U 2. kolu Čilić ide na Španjolca Alejandra Davidovicha Fokina, 71. na ATP ljestvici, s kojim se nije dosad susreo na Touru.