Sport

Komentari 19

Napisala sam knjigu o voljenom Liverpoolu, inspirirao me Dalić. Naslov ćemo slaviti u Mostaru

Napisala sam knjigu o voljenom Liverpoolu, inspirirao me Dalić. Naslov ćemo slaviti u Mostaru

Hercegovka rodom iz Rame, knjigu o kultnom klubu s Anfielda predstavila je u studenom prošle godine u Mostaru. Knjiga ima više od 300 stranica, a može se kupiti po cijeni od 120 kuna. Predgovor je napisao Lovren

You'll never walk alone, to je sveti stih za sve navijače Liverpoola diljem svijeta. Baš se tako u prijevodu na naš jezik, zove knjiga Adrijane Prskalo (32). Hercegovka rodom iz Rame, koja sad živi u Mostaru, u tom je gradu u studenom prošle godine predstavila knjigu Nikada nećeš hodati sam.

- Liverpool obožavam godinama, a nakon što sam pročitala knjigu Rusija naših snova od Zlatka Dalića, dobila sam ideju da i ja napišem knjigu o voljenom klubu. Knjigu o Svjetskom prvenstvu u Rusiji sam pročitala u dan-dva - počinje svoju priču Adrijana i nastavlja:

- Lani je Liverpool imao veliku prednost ispred Manchester Cityja, a kad je City izgubio jednu utakmicu u siječnju, odlučila sam da je vrijeme da krenem pisati. Mislila sam, to je ta godina, napokon ćemo uzeti naslov u Engleskoj, a onda se sve promijenilo. Zbog toga jedno vrijeme nisam imala motiva da pišem, a onda se dogodio preokret protiv Barcelone, pobjeda protiv Tottenhama u finalu Lige prvaka i opet sam počela pisati.

Pogledajte video: Proslava naslova prvaka

'Lovren je napisao predgovor, nekad sredi ulaznicu'

Knjigu je predstavila u studenom 2019. godine u Mostaru, zatim je predstavljena i u Zagrebu. Na predstavljanje knjige u Mostar došli su i roditelji Dejana Lovrena, a on se javio porukom. 

- Lovren je napisao predgovor knjige, urednik i lektor je profesor Ivo Čolak. Bilo je planirano da se knjiga predstavi i u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, ali je korona poremetila planove. To će morati još pričekati - kaže Adrijana, kojoj je u četvrtak bio poseban dan. Njezin voljeni klub je nakon 30 godina čekanja osvojio naslov engleskog prvaka.

- Nisam očekivala titulu u četvrtak, već tek idući tjedan nakon derbija sa Cityjem. Bila sam mrtva umorna jer sam taj dan došla u Međugorje povodom 39. godišnjice Gospinog ukazanja. Iz Rame nas je gotovo pedeset pješice više od 120 kilometara hodalo do Međugorja. Navečer sam legla, a onda su u grupu krenule stizati poruke. Još malo i naslov je naš, kad smo ga i službeno osvojili, obukla sam dres i otišla proslaviti naslov s prijateljima Shankly's Pub u Mostaru - objašnjava simpatična dama pa dodaje:

- To je službeno okupljalište nas navijača Liverpoola u Hercegovini. Feštu ćemo napraviti i na kraju sezone, a porukom nam se preko Instagrama javio i Dejan Lovren - rekla nam je Adrijana Prskalo, koja je Liverpool gledala po Europi.

- Bila sam na nekoliko utakmica u Ligi prvaka u gostima, a četiri sam puta išla na domaće utakmice. Nekad s ulaznicama pomogne i Lovren, ali njega zove puno ljudi, pa se za ulaznice probamo snaći sami - kaže Adrijana, koja se za kraj još malo vratila na knjigu Nikada nećeš hodati sam.

- Knjiga ima više od 300 stranica, a može se kupiti za 120 kuna - dodala je ova strastvena navijačica "redsa". 

Najčitaniji članci