Obavijesti

Sport

Komentari 19

Napisala sam knjigu o voljenom Liverpoolu, inspirirao me Dalić. Naslov ćemo slaviti u Mostaru

Napisala sam knjigu o voljenom Liverpoolu, inspirirao me Dalić. Naslov ćemo slaviti u Mostaru
1

Hercegovka rodom iz Rame, knjigu o kultnom klubu s Anfielda predstavila je u studenom prošle godine u Mostaru. Knjiga ima više od 300 stranica, a može se kupiti po cijeni od 120 kuna. Predgovor je napisao Lovren

VIDEO

You'll never walk alone, to je sveti stih za sve navijače Liverpoola diljem svijeta. Baš se tako u prijevodu na naš jezik, zove knjiga Adrijane Prskalo (32). Hercegovka rodom iz Rame, koja sad živi u Mostaru, u tom je gradu u studenom prošle godine predstavila knjigu Nikada nećeš hodati sam.

- Liverpool obožavam godinama, a nakon što sam pročitala knjigu Rusija naših snova od Zlatka Dalića, dobila sam ideju da i ja napišem knjigu o voljenom klubu. Knjigu o Svjetskom prvenstvu u Rusiji sam pročitala u dan-dva - počinje svoju priču Adrijana i nastavlja:

- Lani je Liverpool imao veliku prednost ispred Manchester Cityja, a kad je City izgubio jednu utakmicu u siječnju, odlučila sam da je vrijeme da krenem pisati. Mislila sam, to je ta godina, napokon ćemo uzeti naslov u Engleskoj, a onda se sve promijenilo. Zbog toga jedno vrijeme nisam imala motiva da pišem, a onda se dogodio preokret protiv Barcelone, pobjeda protiv Tottenhama u finalu Lige prvaka i opet sam počela pisati.

Pogledajte video: Proslava naslova prvaka

Pokretanje videa...

Jürgen Klopp pleše na proslavi naslova prvaka 00:37

'Lovren je napisao predgovor, nekad sredi ulaznicu'

Knjigu je predstavila u studenom 2019. godine u Mostaru, zatim je predstavljena i u Zagrebu. Na predstavljanje knjige u Mostar došli su i roditelji Dejana Lovrena, a on se javio porukom. 

- Lovren je napisao predgovor knjige, urednik i lektor je profesor Ivo Čolak. Bilo je planirano da se knjiga predstavi i u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, ali je korona poremetila planove. To će morati još pričekati - kaže Adrijana, kojoj je u četvrtak bio poseban dan. Njezin voljeni klub je nakon 30 godina čekanja osvojio naslov engleskog prvaka.

- Nisam očekivala titulu u četvrtak, već tek idući tjedan nakon derbija sa Cityjem. Bila sam mrtva umorna jer sam taj dan došla u Međugorje povodom 39. godišnjice Gospinog ukazanja. Iz Rame nas je gotovo pedeset pješice više od 120 kilometara hodalo do Međugorja. Navečer sam legla, a onda su u grupu krenule stizati poruke. Još malo i naslov je naš, kad smo ga i službeno osvojili, obukla sam dres i otišla proslaviti naslov s prijateljima Shankly's Pub u Mostaru - objašnjava simpatična dama pa dodaje:

- To je službeno okupljalište nas navijača Liverpoola u Hercegovini. Feštu ćemo napraviti i na kraju sezone, a porukom nam se preko Instagrama javio i Dejan Lovren - rekla nam je Adrijana Prskalo, koja je Liverpool gledala po Europi.

Bišćan: Ovo je Liverpoolu veće nego osvajanje Lige prvaka! I ja sam trebao doći na proslavu...
Bišćan: Ovo je Liverpoolu veće nego osvajanje Lige prvaka! I ja sam trebao doći na proslavu...

- Bila sam na nekoliko utakmica u Ligi prvaka u gostima, a četiri sam puta išla na domaće utakmice. Nekad s ulaznicama pomogne i Lovren, ali njega zove puno ljudi, pa se za ulaznice probamo snaći sami - kaže Adrijana, koja se za kraj još malo vratila na knjigu Nikada nećeš hodati sam.

- Knjiga ima više od 300 stranica, a može se kupiti za 120 kuna - dodala je ova strastvena navijačica "redsa". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica