Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Napunimo gaće pred Hajduk? Nisam to dosad baš primijetio'

'Napunimo gaće pred Hajduk? Nisam to dosad baš primijetio'
1

Hajduk u subotu u 19 sati gostuje kod gradskog rivala Splita na Parku mladeži. 'Bijeli' prije devetog kola u HNL-u drže treće mjesto s dva boda ispred petog Splita

VIDEO

Ni Hajduk, ni Split ne očekuju gradski derbi u veselom raspoloženju, prije svega zbog rezultatskih razloga, nakon osam odigranih kola oba su Splitska kluba daleko od vrha prvenstvene ljestvice.

- Gradski derbi ne očekujemo s brojem bodova koje smo očekivali, tako da imamo imperativ osvajanja sva tri boda. U odnosu na prošlu utakmicu veseli nas igra Cikallesija i njegova dva gola. Nadamo se kako će ovoga puta realizacija biti na nivou, a da ćemo ponoviti obranu iz Europe, gdje smo znali sačuvati svoju mrežu - kazao je u najavi trener Splita Ivan Matić, svjestan kako Hajduk dolazi na Park mladeži po pobjedu.

- Sigurno da oni neće širiti pesimizam uoči utakmice. Znamo koje su njihove prednosti, oni pokušavaju visokim ritmom prisiliti protivnika na pogreške, a kako igrati protiv takvog stila putokaz nam može biti prvo poluvrijeme u Zagrebu, gdje je Zagreb znao iskoristiti njihovu rizičniju igru. Moramo paziti na Kouassija, koji na sebe skreće pozornost, potom na Sušića, Caktaša, Mezgu, koji daje plemenitost njihovoj igri... Na njih treba obratiti posebnu pozornost, kao i na neugodnog Maglicu.

Matić ne može računati na Dujmovića, Ercega i Bellea.

- Mi smo najjači kad igramo momčadski. Pokazali smo u Europi da znamo igrati na rezultat i ako to demonstriramo i protiv Hajduka, osvojit ćemo sva tri boda. Igrat ćemo od početka s dva napadača, imamo tu širinu ofenzivnog kadra, i pokušat ćemo to iskoristiti. Što se tiče obrane, moramo popraviti individualnu koncentraciju, koja nije zadovoljavajuća u HNL-u, golovi su uglavnom bili plod individualnih pogrešaka.

Raduje ga i sjajna atmosfera i pun stadion.

- Rijetki su gradovi s dva kvalitetna prvoligaša. Mene bi veselilo da derbi prođe u pozitivnom ozračju, da igrači uživaju igrati u tom ambijentu.

Dobru atmosferu priželjkuje i Dario Rugašević.

- Nogomet se igra zbog navijača. Bez obzira na čijoj će strani biti publika, uvijek je lijepo igrati pred popunjenim tribinama.

Rugaševića očekuje težak zadatak zaustavljanja Kouassija i Vršajevića.

- Hajduk ima puno kvalitetnih igrača, bit će velika borba na terenu. Sve ćemo znati nakon utakmice, ne bih istrčavao izjavama, mi ćemo govoriti na terenu.

Do sada se 'crveni' nisu baš proslavili u gradskim derbijima, tolika je dominacija Hajduka da je Zoran Vulić više puta kazao kako igrači Splita uoči Hajduka 'napune gaće'.

- Tu sam godinu dana i nisam to baš primijetio. Čak i u onoj utakmici koju smo izgubili 0-3, u prvih deset minuta imali smo dvije mrtve šanse. Mislim da taj strah nije prisutan u nama - tvrdi Rugašević, koji je za kraj dodao kako bi bio zadovoljan i bodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"