Obavijesti

Sport

Komentari 3

Nexe nastavlja gaziti u Europi, novi 'kauboj' opravdao poziv

Nexe nastavlja gaziti u Europi, novi 'kauboj' opravdao poziv

Čak tri igrača Nexea bacila su se za loptu kao da je odlučujuća. Oduvijek je Tamše to tražio od svoje ekipe, a lijepo je vidjeti kako su igrači vjerni tome čak kada i ne trebaju biti

VIDEO

Nexe je u 2. kolu Europske lige slavio protiv portugalske Brage rezultatom 38-28. Našičane su do druge visoke pobjede zaredom predvodili Predrag Vejin i Luka Moslavac koji je bio stopostotan. Lovro Jotić, Manuel Štrlek i Mario Tomić zabili su pet golova.

Portugalci su se držali u prvih nekoliko minuta, pokazali svoju kvalitetu u još jednom navratu u drugom poluvremenu i to je od njih bilo uglavnom to. Nexe je u grupi apsolutni favorit i Našičani su to u dvije utakmice demonstrirali. Ušli su "gromovi" u utakmicu kao favoriti i odmah znali što moraju raditi. 

Našičani nikada nisu izgledali ovako dobro, a Tamše sada ima ono što mu je oduvijek falilo
Našičani nikada nisu izgledali ovako dobro, a Tamše sada ima ono što mu je oduvijek falilo

Obranom je dominirao Borna Manci Mičević i još jednom pokazao da je odličan obrambeni igrač i da mu je Tamše pronašao poziciju. Centarhalfa pored sebe činio je boljim jer je svojim kretnjama pokrivao jako puno prostora i tjerao Portugalce na grešku. Od početka utakmice Našičani su igrali agresivnu obranu. Mario Tomić nekoliko je puta s pozicije halfa istrčao na sredinu i napravio prekršaj van svoje pozicije. Agresivna obrana otjerala je omalene Portugalce daleko od gola, a šuteve s krila i s devet metara uglavnom je kupio Dominik Kuzmanović koji je imao solidnih 11 obrana.

U napadu je ponovno do izražaja došla širina Nexeove klupe. Čak 11 igrača upisalo se u strijelce, a njih šest zabilo je tri ili više gola. Nexe u svojoj ekipi ima veliki broj igrača koji svaku utakmicu mogu isporučiti veliki broj golova. Takvi igrači nazivaju se killeri, a Nexe ih u svojoj ekipi ima njih nekoliko.

Manuel Štrlek prvi je na toj listi i on je u Nexeu igrač kojem će odlučujuća lopta ići u ruke. Njegova kvaliteta iskače, ali se ne pretvara u teret za ekipu. Luka Moslavac je dvostruko opravdao svoj status reprezentativca jer je dokazao da je na tom popisu i zbog napada i zbog obrane. Pa čak i kada igrač poput Fahrudina Melića, koji je igrač za puno golova, zakaže kao danas i zabije "samo" dva gola, tu se ukaže Predrag Vejin. Cijela ergela igrača željnih golova.

Trogir ide prema Ligi za prvaka, Gorica igra sezonu za zaborav
Trogir ide prema Ligi za prvaka, Gorica igra sezonu za zaborav

Gotovo nestvarno zvuči podatak da se Marko Bezjak nije upisao u strijelce. Bezjakov doprinos bio je ogroman i danas je ponovno pokazao kolika je radilica. Da Bezjak ima senatorsku ulogu pokazuje trenutak iz prvog poluvremena kada je smirio polukontru svoje ekipe i organizirao napad iz kojeg se zabio gol.

Našice: EHF Europska liga, grupna faza 1. kolo, RK Nexe - Skjern Handbold

Ono što zaslužuje poseban pasus je trenutak koji se dogodio u 45. minuti. Nexe je imao prednost 30-21, a Portugalcima je ispala lopta u napadu. Čak tri igrača Nexea bacila su se za loptu kao da je odlučujuća. Oduvijek je Tamše to tražio od svoje ekipa, ali lijepo je vidjeti kako su igrači vjerni tome čak kada i ne trebaju biti

Na kraju utakmice svoj prvijenac za Nexe zabio je i mladi Karlo Jurić. Desni vanjski rođen 2004. godine godinama je jedan od najvećih mladih talenata. Dvometarski desni vanjski, s osjećajem za igru, budućnost je Nexea i Tamše ga je lijepo nagradio. Nema Tamše problem s mladim igračima, a ulagati u Jurića se isplati.

U sljedećem kolu Nexe igra protiv slovačke Bystrice koja je danas izgubila 20 razlike od Skjerna kojeg je Nexe pobijedio 15... Opravdavati ulogu favorita nije lagano, ali momčadi Branka Tamšea to za sada jako dobro ide. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...