Obavijesti

Sport

Komentari 6

Nastavak rata u Dubrovniku: Rukometaši ne žele igrati dok iz kluba ne ode dopredsjednik

Nastavak rata u Dubrovniku: Rukometaši ne žele igrati dok iz kluba ne ode dopredsjednik

Prije nekoliko tjedana vodstvo kluba sudjelovalo je u tučnjavi, i to protiv svojih igrača koji zahtijevaju smjenu. Prozvani Ivo Dragić, pak, kaže kako kapetan Debelić manipulira suigračima

VIDEO

Nekoliko tjedana nakon opće tučnjave rukometaša Dubrovnika protiv Sesveta, u kojoj su bili uključeni i dopredsjednik dubrovačkog premijerligaša Ivo Dragić i njegov sin, kondicijski trener Antonio Dragić, nasrnuvši i na svoje igrače, rukometaši Dubrovnika su u štrajku.

Igrači su održali pressicu za novinare u subotu, kad su trebali gostovati kod Bjelovara, i izvijestili javnost kako neće trenirati, a ni igrati dok je trenutačni dopredsjednik Ivo Dragić dio tog kluba, a nakon optužbi na njegov račun, i on se oglasio priopćenjem.

- Očito je kako je jedna osoba važnija od igrača. Nakon incidenta po završetku utakmice protiv Sesveta bilo je govora kako će se Dragić povući, međutim, ništa se nije promijenilo. I dalje je on alfa i omega kluba. Što više, situacija je još gora. Vrše se pritisci na nas igrače, pokušava nas se razjediniti nudeći se pojedincima ugovori, više novca, ali mi smo skupa i nećemo odustati. Čujemo kako Dragić namjerava dovesti igrače sa strane, a kako sve nas koji smo igrali, i koji smo ukazali na nepravilnosti koje on radi u klubu, želi maknuti - rekao je kapetan Maro Dabelić, javlja Slobodna Dalmacija.

Skupština RK Dubrovnik trebala bi se održati u ponedjeljak u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, a igrači su najavili dolazak s odvjetnikom i javnim bilježnikom te kamerom ako medijima ne bude dozvoljen dozvoljen ulazak.

Kapetan Dubrovnika je također pozvao institucije da uđu u klub, provjere poslovanje te papire s prethodnih skupština. 

U općem metežu nakon utakmice protiv Sesveta kondicijski trener i sin dopredsjednika Dubrovnika udario je i ozlijedio dva vlastita igrača. Policija je nakon krim istraživanja i pritvorila trenera, a nakon utakmice se kapetan Debelić obrušio na vodeće ljude u klubu.

Ivo Dragić u svemu vidi političku pozadinu.

"Ovo je presedan u hrvatskom sportu, odbiti otputovati na prvenstvenu utakmicu. Ovo je prelilo čašu strpljenja. Dosta s pritiscima, dosta s prijetnjama i manipulacijama. Prozvan sam i prozivan već dvadeset dana. Ne znam moj krimen ali znam da me neki hoće otjerati iz kluba. Ovo je unaprijed dogovorena akcija, a u pozadini stoji lokalni političar koji gradi predizbornu kampanju kao spasitelj dubrovačkog rukometa", napisao je u priopćenju.

Istaknuo je kako je dug igračima za honorare oko 200.000 kuna te kako je uoči početka prvenstva rekao igračima kako je problem novac, "da jednostavno nema nigdje pitati", ali da će im sve biti isplaćeno kad se situacija s koronom stabilizira.

Završio u pritvoru: Trener i dopredsjednikov sin je tukao svoje igrače i ozlijedio ih...
Završio u pritvoru: Trener i dopredsjednikov sin je tukao svoje igrače i ozlijedio ih...

"Kapetan je preuzeo sve funkcije u klubu. Manipulira i sa suigračima. Ni u jednom trenutku nije dozvolio da neko od uprave razgovara s igračima, samo on i onda im prenosi onako kako mu odgovara, trujući ih lažima npr da će svi biti potjerani. Procjenjuje tko vrijedi tko ne vrijedi. Nalazi menadžere koji će skrbit o karijerama igrača. Pojavljivao se u medijima, kao glasnogovornik, jedini, sa bombastičnim izjavama, uglavnom lažima i spletkama, a u zadnje vrijeme i prijetnjama", zapitao se Dragić i zaključio:

"Zar ja želim klubu loše? Ja koji sam klub iz treće lige doveo do Premijer lige. Ja koji sam doveo Saračevića, Ivandiju, trenere hrvatske reprezentacije, kondicijske trenere, da od rekreativaca, amatera naprave igrače. Ja koji sam im stvorio vrhunske uvjete za rad, prilagodio termine, nabavio rekvizite i opremu. Ja koji sam im organizirao putovanja s vrhunskim smještajem i prehranom. Ja koji želim da Dubrovnik postane i rukometni grad. Ja koji sam lobirao da se Svjetsko rukometno prvenstvo igra u Dubrovniku. Zar sam ja za sve kriv?"

Dok se loptica odgovornosti prebacuje s igrača na upravu i obrnuto, klub je zakucan za dno ljestvice sa samo dvije pobjede iz 16 utakmica. Utakmicu protiv Bjelovara izgubio je bez borbe, a lako je moguće i da će borbu za ostanak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci