Sport

Komentari 127

Navijači podržali bh. šestorku: 'Generale, hvala ti na svemu!'

Navijači podržali bh. šestorku: 'Generale, hvala ti na svemu!'

Navijači Osijeka i Hajduka burno su reagirali na današnju osuđujuću presudu šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata u Haagu i smrt generala Praljka. Kao rijetko kada bili su jedinstveni

Jednako zanimljiva utakmica Osijeka i Hajduka, kao na terenu (1-3), odvijala se i na tribinama. Već uobičajena šutnja Torcide potrajala je 13 minuta, nakon koje su se navijači Hajduka oglasili skandiranjem "General Praljak, general Praljak..." u čast preminulom generalu, a na ogradi nije bilo Torcidinih obilježja, jedino zastava Herceg-Bosne.

Cijelo prvo poluvrijeme navijači Hajduka, a za njima i navijači Osijeka, pjevali su domoljubne pjesme, nakon čega se Torcida prisjetila i poginulog junaka Domovinskog rata Davora Jovića.

S druge strane, Kohorta je izvjesila transparent "S. Praljak nije ratni zločinac". Torcida je na kraju poručila "Haaški sude, je*em vam mater po svakoj točki optužnice" i "Generale, hvala na svemu"

Iako su poremećeni odnosi Hajduka i uprave kluba, i dalje se odražavaju na ono što navijači izvikuju na tribinama pa su i ovaj put, nakon postignutih golova, torcidaši igračima vikali "Igrajte, pi*kice".

Nakon prolaska u polufinale trener Hajduka Željko Kopić došao je do navijača u "mirovnu misiju" i pokušao riješiti nesuglasice, no čini se da nije pomoglo. Kad su igrači krenuli prema njima pozdraviti ih pljeskom, dobili su odgovor s megafona "Ne dolazite, ne trebate nam" i ponovno "Igrajte, pi*kice"...

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci