Obavijesti

Sport

Komentari 0

NBA Europe Live 2007 - Zvijezde nadohvat ruke

NBA Europe Live 2007 - Zvijezde nadohvat ruke
3

NBA liga želi se probiti na europsko tržište, a daleko najbolja promidžba su pripremne utakmice NBA momčad s europskim klubovima

VIDEO

Neki europski klubovi blizu su ispunjenja uvjeta za NBA “franšizu”, govorio je čelni čovjek NBA lige David Stern nakon prošlogodišnjeg izdanja NBA Europe Live turneje, u sklopu koje klubovi iz najjače košarkaške lige svijeta posjećuju “Stari kontinent” i igraju pripremne utakmice s europskim klubovima.
Jesu li u tih godinu dana Europljani napravili koji korak više, vidjet ćemo od 6. do 11. listopada, kad će četiri NBA kluba u pet europskih gradova odmjeriti snage s domaćim momčadima. Sternu je već dugo u mislima Europska divizija NBA lige, od koje želi napraviti globalni projekt, a ovakve turneje su, prije svega, važne zbog promidžbe i marketinga.
U Europu ove godine ne stižu momčadi iz samog vrha NBA lige, no Memphis će s Gasolom i Navarrom igrati u Španjolskoj, Toronto u Italiji (Bargnani) i Španjolskoj (Calderon i Garbajosa), a Boston je, s novopridošlim Kevinom Garnettom i Rayom Allenom, mamac gdje god se pojavi.

ROKO UKIĆ PROTIV 'SVOJIH' TORONTO RAPTORSA 
Dvodnevni program u Rimu trebao bi biti najzanimljiviji za našu publiku. Na klupi Lottomatice je Jasmin Repeša, a igru vodi Roko Ukić. Toronto Raptorsi momčad su koja je Ukića 2005. izabrala na draftu, a stižu i Boston Celticsi s “velikom trojkom” - Garnettom, Allenom i Peirceom. U subotu Raptorsi igraju s Lottomaticom, a u nedjelju s Bostonom.

ISTAMBUL (6. LISTOPADA)
EFES PILSEN - MINNESOTA
Ovogodišnje izdanje NBA Europe Live turneje počinje u Istanbulu, gdje će domaći Efes Pilsen odmjeriti snage s renoviranim Minnesota Timberwolvesima.

RIM (6. i 7. LISTOPADA)
LOTTOMATICA, TORONTO I BOSTON
Dvodnevni program u Rimu trebao bi biti najzanimljiviji za našu publiku. Na klupi Lottomatice je Jasmin Repeša, a igru vodi Roko Ukić. Toronto Raptorsi momčad su koja je Ukića 2005. izabrala na draftu, a stižu i Boston Celticsi s “velikom trojkom” - Garnettom, Allenom i Pierceom. U subotu Raptorsi igraju s Lottomaticom, a u nedjelju s Bostonom.

MALAGA (9. LISTOPADA)
UNICAJA - MEMPHIS
Pau Gasol i Juan Carlos Navarro odigrat će dvije utakmice u rodnoj Španjolskoj, a prva će biti u Malagi protiv Unicaje, trećeplasirane momčadi Eurolige prošle sezone.

LONDON (10. LISTOPADA)
MINNESOTA - BOSTON
Londonska O2 Arena već je odavno rasprodana, svi žele vidjeti Kevina Garnetta u dresu Celticsa protiv svoje bivše momčadi, Minnesota Timberwolvesa.

MADRID (11. LISTOPADA)
ESTUDIANTES, MEMPHIS, TORONTO, REAL MADRID
Španjolska ima četiri igrača u NBA ligi - po dva u Memphisu i Torontu - a svi će se 11. listopada naći u Madridu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići