Obavijesti

Sport

Komentari 47

Ne ide bez Mourinha: Gomez srušio aktualne prvake LP-a!

Ne ide bez Mourinha: Gomez srušio aktualne prvake LP-a!
17

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Inter je na San Siru izgubio od Bayerna (0-1). Bavarci su bili bolja momčad. Jedini gol na utakmici zabio je Mario Gomez...

VIDEO

Bayern je držao loptu preko tri minute, nemoćni Interovi igrači samo su trčkarali, a navijači na San Siru žestoko su zviždali. Nije ovo bio njihov Inter koji je u finalu Lige prvaka bez problema dobio Bayern. I kad su na tribinama svi već počeli kalkulirati kako će njihov klub odigrati uzvrat nakon remija, na terenu se u 90. minuti "ukazao" Mario Gomez i zabio za 1-0! 

 Inter je u obranu naslova krenuo "mršavom predstavom i porazom. Bayern je bio daleko bolja momčad. Pogodili su prečku (Ribery) i stativu (Robben), imali su dvostruko više udaraca prema golu i zaslužili su slaviti na San Siru. Inter je prijetio "iz ničega". 

Igrali su aktualni prvaci samo kada je Eto'o bio blizu bavarskog gola. Sjajno je pucao u dva navrata, jednom u prvom i jednom u drugom dijelu. No u oba slučaja sjajno je reagirao golman Bayerna Kraft, što se ne može reći za Cambiassa koji je kod jednog takvog odbijanca, umjesto u gol, poslao loptu preko gola.

S druge strane, Chivu je molio Boga da Arjen Robben ne krene u dribling. Svaki takav potez Nizozemca izluđivao je obranu Intera. U jednoj takvoj akciji, Robben je bio zatvoren pa je lukavo dao Lahmu, a ovaj proslijedio Gomezu na šest metara. No strijelac pobjedničkog gola ovoga puta pogodio je predzadnji red tribina na San Siru.

Ako je u prvom dijelu Bayern bio malo bolja momčad od Intera, u drugom je u nekim trenucima izgledalo kao da igra prvoligaš protiv drugoligaša. Inter je bio u podređenom položaju. I jedino bljeskovi Eto'a ili poneki potez Sneijdera dao je do znanja da se radi o aktualnom prvaku natjecanja.

Bayern na uzvrat putuje s velikom prednošću. Osim 1-0, imaju i veliku psihološku prednost. Jer na San Siro su došli i predstavili se u puno boljem svjetlu od domaćina. Kod kuće bi ta prednost još više trebala doći do izražaja. Samo, ne smije se zaboraviti Samuel Eto'o, čovjek koji je večeras gotovo sam igrao protiv bavarskog kluba. Ako mu se ostavi i djelić prostora, Eto'o će to objeručke prihvatiti.

Pranjić zamijenjen u 37. minuti

Odlično je igrao hrvatski reprezentativac u redovima Bayerna Danijel Pranjić. Počeo je od prve minute, nekoliko puta sjajno prošao. No u 37. minuti Louis van Gaal ga je zamijenio. Očito je posrijedi bila neka ozljeda, jer Pranjić je zaista izgledao dobro na travnjaku.

Osmina finala, San Siro:

Inter - Bayern 0-1 (Gomez 90)


Marseille i Manchester United bez golova

Marseille je na ispunjenom Velodromeu uspio sačuvati svoju mrežu. Prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Marseilla i Manchester Uniteda nije donijela golove (0-0), ali i Englezi i Francuzi zaigrali su atraktivan i otvoren nogomet od samog početka. 

Momčad Alexa Fergusona bolje je krenula u nastavku, no nisu uspjeli zabiti Francuzima koji su također imali prilike. U uzvratu na Old Traffordu Deschampeova momčad ima težak zadatak i teško da će nakon 1993. godine zaigrati u četvrtfinalu ovog natjecanja.

Osmina finala LP, Velodrome:

Marseille - Manchester United 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana