Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Ne vrijedi plakati zbog propalih priprema u Portugalu, moramo se fokusirati na ono što imamo'

'Ne vrijedi plakati zbog propalih priprema u Portugalu, moramo se fokusirati na ono  što imamo'
3

"Neki su se igrači tek vratili nakon bolesti, neki su u treningu duže, zbog toga smo i miksali, neki su igrali više, neki manje, ali ovaj susret je ispunio svrhu" kazao je nakon pobjede nad Širokim trener Dambrauskas.

VIDEO

S mnogim problemima suočio se trener Hajduka Valdas Dambrauskas u protekla dva tjedna. Ne samo da su mu propale planirane pripreme u Portugalu i ogledi s eminentnim klubovima poput Ajaxa, Slavije..., nego mu je svlačionicu poharao korona virus. No ipak, unatoč svemu, zadovoljan je današnjom minimalnom pobjedom nad Širokim Brijegom.

Pokretanje videa...

Hajduk počeo sa zimskim pripremama VIDEO
Veliko priznanje za Hajdukova dijamanta: Uefa ga svrstala među najveće svjetske talente
Veliko priznanje za Hajdukova dijamanta: Uefa ga svrstala među najveće svjetske talente

 - Sretan samo zbog toga što smo odigrali utakmicu nakon dva tjedna treninga, nedostaje nam natjecateljski naboj ali smo sretni što smo ipak imali suparnika, i zbog toga moram prije svega zahvaliti Širokom koji je u ovakvoj situaciji pristao doći u Split i odigrati utakmicu s nama.

 - Bili su jako dobar suparnik za ovaj dio priprema, sretan sam što napokon imamo dosta igrača u rotaciji, no problem je i dalje što su igrači u različitom tjelesnom stanju. Neki su se tak vratili nakon bolesti, neki su u treningu duže, zbog toga smo i miksali, neki su igrali više, neki manje, ali ovaj susret je ispunio svrhu, sada imamo puno više informacija i referentnu točku od koje polazimo. Nakon analize znat ćemo kako dalje, što moramo učiniti bolje, što sve moramo popraviti.

'Grgić je borac, pravi ratnik na terenu i može pomoći Hajduku'
'Grgić je borac, pravi ratnik na terenu i može pomoći Hajduku'

 - Puno toga se dogodilo u protekla dva tjedna, pokušavam u svlačionicu unijeti pozitivan mentalitet, da bez obzora što se događa moramo ići dalje i fokusirati se samo na ono što možemo kontrolirati. Ne vrijedi sjesti i plakati zbog propalog puta u Portugal, nego pokušati napraviti sve što je moguće. Sigurno da su uvjeti treninga u Portugalu i protivnici poput Ajaxa ili Slavije drugačiji nego ovi koje ćemo imati sada, ali moramo izvući najbolje iz ove situacije i onoga što nam je na raspolaganju.

 - Imamo još dva tjedna treninga i dva susreta u tri dana protiv Veleža i Varaždina, u kojima će igrači biti fokusirani na faze igre, presinga, agresije, dodavanja...ono što nas očekuje u nastavku sezone. I danas smo neke stvari pokušali napravit, no protivnik je bio u niskom bloku i to je bilo za nas novi izazov. Sretan sam kako su igrači odgovorili i kakva je atmosfera u momčadi, ovo je tek prva utakmica i imamo još puno posla na koja se moramo fokusirati – kazao je Dambrauskas.

Nakon dugo vremena Ivan Dolček dobio je priliku zaigrati od prve minute a dobru igru u prvoj pripremnoj utakmici protiv Širokog Brijega okrunio je i golom:

- Presjekao sam loptu, pretrčao obrambene igrače Širokog i zabio. Sretan sam zbog lijepog gola, ali sad je bitno da se kao momčad dižemo kondicijski, taktički... Na žalost primili smo gol ubrzo nakon našeg gola i to moramo popraviti. U dosadašnjem dijelu priprema odradili smo dobar posao, atmosfera u svlačionici je odlična, puno je zafrkancije, dobro se radi, i vjerujem da ćemo što vrijeme bude odmicalo izgledati sve bolje i bolje. Čekaju nas pripremni ogledi s Veležom i Varaždinom, i vjerujem da ćemo do Šibenika biti spremni za akciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani