Obavijesti

Sport

Komentari 63

'Ne znam tko je igrač sezone u HNL-u, ali znam da je naš Livaja najbolji igrač polusezone...'

'Ne znam tko je igrač sezone u HNL-u, ali znam da je naš Livaja najbolji igrač polusezone...'
4

'Biuk nas je od prvog treninga sve iznenadio. Posebno me oduševljava njegov mentalni sklop,nema respekta ni prema kome a niti straha od bilo koga. Pun je samopouzdanja, što smo uostalom vidjeli i protiv Dinama'

VIDEO

Uopće ne razmišljamo o kalkulacijama i raspletu sezone, znamo da moramo dobiti obje preostale utakmice, a kako će završiti ogledi Gorice s Dinamom i Rijekom i hoće li nam se pružiti prilika za plasman u Europu, to ćemo vidjeti, bit će što bude, kaže Hajdukov veznjak Stanko Jurić.

Pokretanje videa...

Caktaš s 2. momčadi Hajduka 00:29

 

Do kraja sezone dva su kola i Hajdukova računica je jasna. Moraju dobiti Šibenik u gostima i Lokomotivu kod kuće te se nadati da će Rijeka ili Gorica kiksati. Rijeka ovoga vikenda gostuje u Varaždinu, Gorica dočekuje Dinamo, a u zadnjem kolu u kojem Hajduk dočekuje Lokomotivu na Poljudu, Rijeka i Gorica igraju međusobni ogled na Rujevici.

- Iskreno, uopće ne mislim na to kako će odigrati naši suparnici. Mi moramo odraditi svoje, koncentrirani smo samo na gostovanje u Šibeniku i na zadatke koje pred nas stavlja trener. Jedino o tome brinemo, idemo dobiti, pa što bude.

Pula: Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk

Sva tri ogleda Hajduka i Šibenika ove sezone okončana su rezultatom 1-0, dva puta je slavio Hajduk, jednom Šibenik...

- Oni su jako nezgodna momčad, imaju par kvalitetnih pojedinaca, igraju jako dobro ove sezone, čvrsto otraga, zatvoreno, vidjet ćemo kako će se ovoga puta postaviti. Brigu o opstanku su riješili, vidjet ćemo hoće li sutra igrati otvorenije i rasterećenije nego inače – kaže Jurić, koji je bio jedan od boljih pojedinaca u uvjerljivoj pobjedi nad Goricom.

- Znate kako je na Poljudu, svi se zatvore, pa i Dinamo, povuku se i čekaju priliku. Ovoga puta smo Gorici rano zabili gol, oni su se morali otvoriti a to je za nas idealna situacija. Poklopilo nam se sve i zbog toga smo upisali uvjerljivu pobjedu.

Zbog problema s ozljedama stopera Paolo Tramezzani je u zadnja četiri susreta postavio četvoricu igrača u zadnju liniju.

- S četiri otraga smo ofenzivniji, s više igrača dolazimo u završnicu, što se vidjelo i protiv Gorice. Kad su trojica otraga meni je lakše igrati, jer u paru s Fossatijem pokrivam puno manje prostora, s četiri mi je puno draže ali i teže. Puno više radim za momčad nego što se to možda vidi s tribina. Trener zna koliko donosim momčadi i zadovoljan je, a njegove sugestije tijekom utakmice pomažu mi da igram bolje. On s klupe bolje prepoznaje neke situacije i vidi rupe u obrani koje valja zakrpiti – otkriva nam Stanko, koji je imao i jednu lijepu asistenciju Livaji, desnom vanjskom servirao mu je loptu na zicer, koji je na koncu odsjeo na vratnici. Takve centaršuteve vanjskom nogom ne pamtimo još od vremena kad je na Poljudu igrao Anas Sharbini.

- Šteta što Livaja nije zabio, bila bi to lijepa asistencija.

Slaven Belupo i Hajduk sastali se u 30. kolu HT Prve lige
Jakobušićevi upitnici: Tko zna kad ćemo se opet skupa naći...
Jakobušićevi upitnici: Tko zna kad ćemo se opet skupa naći...

Jurić je bio u konkurenciji za igrača utakmice, no gol, asistencija i brojni driblinzi mladog Biuka bili su ipak za koplje bolji učinak.

- Biukove igre iznenađenje su za sve, pa i za nas, njegove suigrače. Ne samo da je pokazao da može dobro igrati, nego i da može biti prevaga na terenu, a to nitko nije očekivao od tako mladog igrača. Siguran sam da ima još takvih juniora, i da bi igrače iz naše Akademije trebalo što više forsirati. Oni su ti koji čine razliku iz godine u godinu... - kaže Jurić i otkriva kako mladi Biuk dominira i na treninzima.

- Od prvog treninga nas je sve iznenadio, a posebno me oduševljava njegov mentalni sklop. Nema respekta ni prema kome a niti straha od bilo koga, pun je samopouzdanja, što smo uostalom vidjeli i protiv Dinama.

U svom zadnjem intervjuu Jurić je kazao kako nema konkretnih planova za budućnost i ako bude opcija za odlazak u inozemstvo – otići će - a ako ne potpisat će produženje ugovora i ostati.

- Nema ništa novoga, niti o tome razmišljam. Još su dvije utakmice, pa dva tjedna pauze, vidjet ćemo što je najbolje za klub i odlučiti. Ima još vremena.

Kraj sezone je vrijeme svođenja računa i izbora najboljih, a za Stanka nema dileme tko je najbolji igrač HNL-a.

- Teško je odrediti najboljega igrača cijele sezone, ali za mene je igrač polusezone definitivno Marko Livaja – zaključio je Jurić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom