Obavijesti

Sport

Komentari 22

Nekad je radio kao kondukter, danas ruši veliki Real Madrid

Nekad je radio kao kondukter, danas ruši veliki Real Madrid
1

Carlos Bacca je uz Rakitića bio Sevillin junak protiv Reala. Kolumbijski napadač je do svoje 20. godine naplaćivao karte u autobusu. Danas vrijedi deset milijuna eura

VIDEO

Kartu, molim. To je 2007. godine bila najvažnija rečenica Carlosa Bacce (27). Napadač Seville je prije sedam godina bio kondukter u autobusu na liniji između Barranquille i svog rodnog grada Puerto Columbije na Karipskoj obali.

Cijela Španjolska i dalje bruji o potezu Ivana Rakitića, ali Sevilla je prošle srijede imala dva junaka. Bacca je zabio oba gola u pobjedi protiv velikog Real Madrida.

Malo tko je mogao očekivati da će Bacca srušiti “kraljevski” klub jer je svojedobno uz posao konduktera prodavao i ribu. To su mu bili glavni izvori zarade kad je imao 20 godina, ipak je dolazio iz siromašne obitelji. Nogomet mu je bio potpuno u drugom planu. Igrao je za Atletico Junior, nitko od njega nije očekivao da napravi nogometnu karijeru.

- Prije sedam godina nisam mogao ni sanjati da ću biti igrač Seville, a kamoli da ću zabiti za pobjedu protiv Reala - rekao je seviljski junak Carlos Bacca.

Utakmica protiv Madriđana vjerojatno mu je zauvijek promijenila život. U Sevillu je došao iz Club Bruggea na početku ove sezone. Bio je proglašen najboljim igračem belgijske lige. Platili su ga Andalužani sedam milijuna eura, stigao je kao zamjena za sjajnog Alvara Negreda, koji je otišao u Manchester City.

- Baccu su mnogi na početku kritizirali. Istina, imao je problema s realizacijom u nekim utakmicama, ali, kako vrijeme odmiče, vidi se da je riječ o odličnom napadaču. Sad je srušio Real, a u Europskoj ligi je zabio Betisu. Taj je gol bio ključan - nahvalio je kolumbijskog napadača nakon utakmice protiv Madriđana Ivan Rakitić, kapetan Seville.

Život ponekad zbilja piše čudne priče. Carlos Bacca je srušio jednu od najskupljih momčadi u povijesti nogometa. Možda će baš zbog bivšeg konduktera i prodavača ribe Ronaldo, Benzema, Modrić i društvo ostati bez naslova španjolskog prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...