Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Neugodna iskustva? Iza mene. Jedva čekam podršku Rujevice'

'Neugodna iskustva? Iza mene. Jedva čekam podršku Rujevice'
7

Vjerujem da ćemo u Europu. Inače ne bih ni došao u Rijeku, a došao sam: istog trena kad su me pozvali! Znam gdje su problemi i pun sam energije da te probleme riješim, rekao je Goran Tomić

VIDEO

Dragan Skočić, Elvis Scoria, nedodirljivo najveći - Matjaž Kek, Igor Bišćan, Simon Rožman i... Goran Tomić! Šesti trener Rijeke u eri Damira Miškovića. I to u najtežem razdoblju te ere.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomić u Rijeci

Pokretanje videa...

Goran Tomić preuzeo Rijeku 01:11

Tomić ima dva i pol mjeseca da na kraju sezone Rijeku digne europski visoko, a u prve dvije utakmice koje će voditi na klupi 'bijelih' čekaju ga: Osijek u Osijeku i Dinamo na Maksimiru!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U rano poslijepodne Simon Rožman je otišao s Rujevice (na izlasku iz kampa još se zadržao u ugodnoj ćakuli s kapetanom Frankom Andrijaševićem), a u press-centru 'Orlando Rivetti' sportski direktor Ivan Mance predstavio je Gorana Tomića (43).

Zašto je Rožman dao ostavku, a produljio je ugovor prije 11 dana
Zašto je Rožman dao ostavku, a produljio je ugovor prije 11 dana

Na žalost, počelo je s onime s čim je danas počela svaka nogometna priča. Tugom. Silnom tugom.

- Otišla je jedna od najvećih legendi u povijesti hrvatskog nogometa, naš bivši trener Zlatko Kranjčar. U ime svih u HNK Rijeka izražavam sućut cijeloj obitelji Kranjčar. Neka mu je laka hrvatska zemlja... Počivao u miru - rekao je Mance na početku pa se okrenuo velikoj promjeni na Rujevici.

- Simon Rožman je napustio klupu Rijeke. Hvala mu, od srca. Rezultati govore kolike je uspjehe napravio, osvojeni Kup i ulazak u skupine EL. U nogometu ovakvi događaji, kadrovske promjene, otvaraju prostor za novu energiju i nove ljude. Gorane, dobro došao i želim ti svu sreću svijeta. Trebao si u Kinu pa ipak ostao u Hrvatsko... Očigledno ti je Rijeka bila sudbina - obratio se sportski direktor novom šefu struke.

Goran Tomić potpisao je ugovor na 1,5 godinu s opcijom produženja za još jednu sezonu.

- Hvala direktoru i svima vam na dobrodošlici. Izazov je ovo, ali ja se izazova ne bojim. Došao sam u jedan od najvećih hrvatskih klubova pobjeđivati, osvajati trofeje - počeo je Tomić.

- Osijek pa Dinamo sa samo dva treninga prije Osijeka... Da, ali kažem: ne bojim se. Ima neke svoje ideje, mislim da znam gdje su problemi. Četiri iza? Ne bih još o tome, ali da, bit će promjena.

Rijeka cijelo jedno desetljeće ima europski pečat, a sad tablica baš i ne sugerira lagan hod do plasmana u Europu.

- Rijeka je sigurno najveći klub u mojoj karijeri i imam dovoljno iskustva da bih se znao nositi s izazovima. Nema imperativa, ali sigurno da vjerujem da ćemo u Europu. Da ne vjerujem ne bih ni došao na Rujevicu, a došao sam: istog trena kad su me pozvali!

Krajem prošle godine ste za 24sata rekli da su ključ uspjeha vaše Lokomotive: energija i zajedništvo.

- Točno tako. A i Rijeka funkcionira na tim načelima. Ja sam pun energije. Nema vremena, ali mislim da će biti i taktičkih promjena.

Goran Tomić je novi trener Rijeke

Jeste li porazgovarali s Rožmanom?

- Nisam stigao, ali to je nešto što ću sigurno napraviti, vrlo brzo ću razgovarati i sa Simonom.

Imali ste jedno neugodno iskustvo na Rujevici kao trener Lokomotive, uvrede koje je prema vama lansiralo nekoliko idiota kroz svih 90 minuta...

- To je iza mene. Rijeku u gostima ama baš nikad nisam pobijedio, a imao sam puno utakmica i pobjeda u drugim gradovima. Ovdje je stvarno specifična atmosfera. Jedva čekam navijače na tribinama i podršku pune Rujevice! - rekao je novi trener Rijeke.

Najveća kriza u eri Miškovića!
Najveća kriza u eri Miškovića!

Hoće li u momčad vratiti Pavičića i Kulenovića, hoće li na Osijek otvorena garda sa samo dva stopera, hoće li Drmića poslati na teren od prve minute... Pitanja koje nije imalo smisla ni postaviti čovjeku prije nego što odradi bar jedan trening s ekipom.

U srijedu od 14:30 u osječkom Gradskom vrtu počinje - riječka era Gorana Tomića!

Goran Tomić je novi trener Rijeke
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu