Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nevjerojatan rekord Houstona: Ispucali 61 tricu, zabili ih 24

Nevjerojatan rekord Houstona: Ispucali 61 tricu, zabili ih 24
1

James Harden pogodio je 6 od 12 ispucanih trica, a uz 29 koševa imao je 13 asistencija i 11 skokova te je srušio klupski rekord po broju ostvarenih 'triple-double' učinaka

VIDEO

Momčad Houston Rocketsa u noći s petka na subotu stigla je do 20 pobjede u sezoni, a desete pred domaćim navijačima koje su počastili slavljem 122-100 nad New Orleans Pelicansima i rekordnom tricaškom večeri.

Houstonovi igrači su ispucali rekordnu 61 tricu na utakmici, rekordnu 31 u prvom poluvremenu i završili dvoboj s rekordnih 24 pogođenih šuteva za tri. Taj se rekord odnosi na regularni dio sezone, jer je Cleveland prošle sezone postavio apsolutni rekord u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije protiv Atlante pogodivši 25 trica.

- Nije se osjećalo da igramo drugačije nego inače. Šutirali smo, trice su bile otvorene i - pogađali smo - prokomentirao je James Harden koji je pogodio šest od 12 ispucanih trica, a uz 29 koševa imao 13 asistencija i 11 skokova te je srušio klupski rekord po broju ostvarenih 'triple-double' učinaka (15), nadmašivši legendarnog centra Hakeema Olajuwona.

- On je najbolji igrač u povijesti Rocketsa. Za mene je to nevjerojatno ostvarenje. Moram zahvaliti suigračima što pogađaju šuteve nakon mojih dodavanja. Meni je samo cilj imati što veći utjecaj na konačan ishod utakmice - izjavio je Harden.

Tricama je kod Rocketsa prednjačio Eric Gordon kojih je ugradio sedam u svojih 29 koševa. Trevor Ariza (20) je postigao pet trica, Patrick Beverly tri, Ryan Anderson dvije, a Sam Dekker jednu. Najbolji strijelac gostiju bio je Anthony Davis s 19 koševa, iako je igrao samo 22 minute.

Prošla je večer bila rezervirana za dvoboje klubova u kojima igraju hrvatski reprezentativci, iako do izravnih dvoboja nije došlo. Naime, Mario Hezonja i Damjan Rudež nisu sudjelovali u domaćoj pobjedi Orlanda nad Brooklynom 118-111. Nikola Vučević s 21 košem i 10 skokova, Evan Fournier s 21 poenom te Serge Ibaka s 18 koševa i 10 skokova bili su najzaslužniji za pobjedu Magica. Bojan Bogdanović je s 15 koševa bio treći strijelac Netsa, ali je potrošio čak 14 šuteva (5/14). Hrvatski reprezentativac je imao i tri skoka uz jednu asistenciju. Strijelce Netsa predvodio je Brook Lopez s 22 koša, a Jeremy Lin je ubacio 17.

U Philadelphiji su gostovali Los Angeles Lakersi i trijumfirali sa 100-89. Ivica Zubac nije bio u pobjedničkoj momčadi, a Dario Šarić je za 20 minuta stigao do učinka od sedam koševa (šut 2/8) i tri skoka. Najbolji igrač pobjednika bio je Julius Randle s 25 koševa i devet skokova. Louis Williams je postigao 18, a D'Angelo Russell i Nick Young po 15 poena. Centar domaćih Joel Embiid je s 15 koševa bio najefikasniji, a po 14 su ubacili Jahlil Okafor i Robert Covington.

Veliku pobjedu je ostvarila Atlanta na gostovanju u Torontu, iako su DeMar DeRozan s 34 koša i Kyle Lowry s 27 poena bili na uobičajeno visokom učinku. No, izostala je značajnija pomoć ostalih. Hawksi su slavili sa 125-121, u čemu je Dwight Howard sudjelovao s 27 koševa i 15 skokova. Dennis Schroder je postigao 24 koša, a Kyle Korver 19 gađajući trice 6/10.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvario je Milwaukee koji je s 96-69 slavio na gostovanju u United Centeru kod Chicaga. Bila je to druga pobjeda Bucksa nad Bullsima u dvije uzastopne večeri, nakon što su pred svojima navijačima bili nešto manje uvjerljivi  (108-97). Grčki reprezentativac Giannis Antetokounmpo pokretačka je snaga momčadi Jasona Kidda, a u ovoj je pobjedi sudjelova s 22 koša, 11 asistencija i sedam skokova. Pričuvni centar Greg Monroe je spojio 14 koševa i 12 skokova, a Mirza Teletović je postigao 13 poena. Koliko su loše izgledali Bullsi najbolje će posvjedočiti podatak da je Dwyane Wade s 12 koševa bio najbolji strijelac i uz Bobbyja Portisa (10), jedini s dvoznamenkastim brojem poena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki