Obavijesti

Sport

Komentari 11

Nexeova sezona iz snova! Prvi su u SEHA ligi, ruše u Europi

Nexeova sezona iz snova! Prvi su u SEHA ligi, ruše u Europi
1

Rukometaši Nexea prošle sezone su igrali nestvarno. Ušli su u sezonu tiho, bez ikakvih očekivanja, a na kraju su stigli do četvrtfinala EHF kupa. Istim putem su nastavili i ove godine gdje se nalaze na čelu SEHA lige

VIDEO

Našičko Nexe proživljava najljepše razdoblje od svog osnutka. Senzacionalno prvo mjesto na ljestvici SEHA lige nakon 16 kola i glavna runda EHF kupa su jedan od razlog zašto Našice opet živi rukomet, a za to je sve zaslužan rukometni mag Hrvoje Horvat.

Rukometaši Nexea prošle sezone su igrali nestvarno. Ušli su u sezonu tiho, bez ikakvih očekivanja, a na kraju su stigli do četvrtfinala EHF kupa kojeg je osvojio 2000. godine Metković Jumbo. Tamo ih je dočekao snažni Füchse Berlin, gdje Našičani nisu imali nikakve šanse. No, u prvu utakmicu su ušli srčano i borbeno protiv kasnijeg osvajača i sve iznenadili. Sa osam golova razlike su Fabian Wiede, Lindberg, Gojun i društvo ispraćeni za Berlin. Ipak, kratka klupa i manjak neiskustva su ih koštali u uzvratu te su prokockali svu prednost.

No nije bilo previše nerviranja, Nexe je dobio sjajne mlade igrače i potvrdu da se u Našicama dobro radi te putokaz za budućnost. Velika pomama bila je za njihovim igračima te sezone, ali na kraju je momčad napustio samo sjajni golman Kristian Pilipović koji se pridružio Ivanu Stevanoviću u Schaffhausenu.

Nova sezona, iste navike

Koliko je četvrtfinale EHF kupa značilo vidjelo se odmah nas početku ove sezone. Našičani su u prvom kolu prvi put u povijesti pobijedili Zagreb  i najavili velike stvari. Na čelu s talentiranim trenerom Hrvojem Horvatom instalirana je jedna moderna rukometna igra, s puno kontri i trčanja koju predvode talentirani igrači.

Imalo je Nexe i prije talentirane momke poput Marina Šunjića, Krešimira Kozine, Pavla Jurine, osvajača olimpijskog zlata iz 1982., ali nikada ovakve talente. Dovođenje Hrvoja Horvata, bivšeg pomoćnika Line Červara u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji i sina legendarnog rukometaša Bjelovara Cveba Horvata, u klub bio je kamen temeljac, a Horvat je poznat kao trener kojeg mladi igrači obožavaju i s kojima puno radi. Najviše su napredovali Ivan Vida i Marin Šipić koji su dobili i poziv u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

Našice: RK Nexe i Železničar Niš u 4. kolu SEHA Gazprom lige

Horvat je na sjajan način ukomponirao pravi spoj mladosti i iskustva vođen neuništivim Vedranom Zrnićem, golmanima Morenom Carom i Pericom Lalićem, Marinom Šipićem, Halilom Jaganjcem. Upravo je ovaj posljednji doveden kao ogromno pojačanje iz Metalurga. Rukometaš iz Meglaja, kojeg je prije nekoliko sezona doveo veliki PSG bio je prošle sezone najbolji strijelac grupne faze Lige prvaka u dresu Metalurga, što je dokaz kakvu su Našičani igračinu doveli. Tu su još i sjajni vanjski desni vanjski Saša Barišić Jaman i Can Celebi, lijevo krilo Albin Eter, srednji vanjski Ante Gadža i Tomi Vozab, zaista respektabilna ekipa.

Lov na SEHA ligu

Sav taj talent, rad i odricanje se vidi i na trenutačnoj tablici SEHA lige gdje se Nexe nalazi na senzacionalnom prvom mjestu sa 36 bodova. Imaju čak 13 pobjeda uz samo tri poraza, i to su porazi od izravnih konkurenata za final four, Vardara, Tatran Prešova i Zagreba, no Zagrebu i Tatranu su uzvratili za poraze.

Do kraja regularne sezone je preostalo još samo tri kola, a Našičani su već osigurali Final Four, prvi svoj u osmoj sezoni SEHA lige, samo je pitanje s kojeg mjesta. U lovu na prvo mjesto su još Vardar i Zagreb, dok su u bitci za posljednje mjesto koje vodi u playoff Meškov Brest i preporođeni Tatran Prešov, našeg Slavka Goluže. Goluža je donio sa sobom u Prešov neke nove struje i preporodio ih. Osim borbe za doigravanje u regionalnoj ligi, Goluža je sa svojim klubom blizu i doigravanja u Ligi prvaka.

Našice: U 12. kolu SEHA lige sastali se  RK Nexe i RK Metalurg Skopje

Do sad su Seha ligu većinom osvajali Vesprem i Vardar, a Zagreb je 2013 godine napravio veliko iznenađenje s trenerom Borisom Dvoršekom kada su u finalu srušili Vardar, u kojem danas igraju Igor Karačić i Ivan Čupić.

Padao je i veliki Goppingen

Završnica je krajem travnja u Skopju, a Hrvatska će tamo imati dva predstavnika. PPD Zagreb i Nexe, koji proživljava najljepše dane od svog osnutka. Osim toga, Nexe će u lov i na trofej EHF kupa gdje su prošle sezone drmali Europom, a u prvom kolu glavne runde su senzacionalnim golom u zadnjim sekundama srušili mađarsku Tatabanyu. Padali su jaki Goppingen i Füchse Berlin, ali su u uzvratu protiv Jakova Gojuna i njegove ekipe prokockali prednost i ispali u četvrtfinalu. 

Njihovi uspjesi i razvoj mladih igrača dokaz su da se u hrvatskom rukometu radi sjajno i da je velika budućnost pred nama. Nexe je pokazatelj kako se s marljivim radom i ograničenim sredstvima itekako mogu ostvariti sjajni rezultati. Rad, rad i rad s mladim igračima. To je formula koja garantira uspjeh u budućnosti, i za sam Nexe i za hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe