Obavijesti

Sport

Komentari 16

Nije Mandžo jedini: Tri Hrvata među ikonama koje su završile nogometnu karijeru ove godine

Nije Mandžo jedini: Tri Hrvata među ikonama koje su završile nogometnu karijeru ove godine

Rooney je postao trener Derbyja, ali i dalje ga prate skandali izvan nogometa, Bendtner je bio u kućnom pritvoru i nije se uspio vratiti na visoku razinu, Robben se u Groningenu nije naigrao...

VIDEO

Mario Mandžukić (35) u petak se oprostio od igračke nogometne karijere emotivnim pismom na društvenim mrežama i izazvao val reakcija bivših klubova, medija i navijača.

POGLEDAJTE VIDEO: Mandžukić se okušao u tenisu

Pokretanje videa...

00:59

Ne zna se još hoćemo li Mandžu ponovno gledati u svijetu nogometa u nekoj drugoj ulozi, ali jasno je da više neće kročiti travnjacima. Zadnji angažman odradio je u Milanu, imao je problema sa sitnim ozljedama, a u ovom prijelaznom roku nije uspio pronaći novi klub.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ili ga nije ni tražio. Bilo kako bilo, odlučio je reći dosta. I nije jedini, ove godine je kopačke o klin objesilo još nekoliko zvijezda. Također, karijeru su završila dva bivša hrvatska reprezentativca.

Mali Mandžo predvidio: Bit ću bolji od tate, sanjam 'vatrene'
Mali Mandžo predvidio: Bit ću bolji od tate, sanjam 'vatrene'
Tihi odlazak u mirovinu ratnika koji je trpao u 14 natjecanja, a uopće nije htio biti napadač...
Tihi odlazak u mirovinu ratnika koji je trpao u 14 natjecanja, a uopće nije htio biti napadač...

Zvijezde koje su se umirovile u 2021.

Wayne Rooney (35) dio prošle sezone odradio je kao igrač-trener u engleskom drugoligašu Derby Countyju. Umirovio se 15. siječnja, a onda se u potpunosti odlučio posvetiti trenerskom poslu u spomenutom klubu. U superbogatoj karijeri nastupao je za Everton, Manchester United, D.C. United i Derby. 

Ipak, privatni problemi prate ga i dalje. Twitterom kruže fotografije njegovog turbulentnog izlaska s tri 21-godišnjakinje. Kasnije su zajedno otišli u hotel, gdje su djevojke u donjem rublju plesale oko onesviještenog Rooneya i sve to zabilježile kamerom. Nogometaš tvrdi da je u jednom trenutku pozvao policiju, a zbog svega se ispričao supruzi Coleen, koja vjeruje da je Wayne žrtva namještaljke.

MLS: D.C. United at Columbus Crew SC

Sami Khedira (34) odlučio je zbogom nogometu reći u Herthi nakon prošle sezone. Osjetio je da je izgubio igračku moć, ali i glad, a baš te stvari krasile su ga. Igrao je još za Stuttgart, Real Madrid i Juventus. Khedirin otac je Tunižanin, ali on se odlučio za domovinu svoje majke pa je tako za Njemačku ostvario 77 nastupa uz sedam golova.

U Juventusu je svlačionicu dijelio s našim Mandžukićem i s njim razvio veliko prijateljstvo. Kad je Mandžo na društvenim mrežama objavio da se oprašta od nogometa, Khedira mu je zahvalio na svemu, napisavši da je presretan i zahvalan što ima takvog prijatelja.

U Arjenu Robbenu (37) dugo je kuhalo. Karijeru je prvo prekinuo 2019. na godinu dana. Trebalo mu je to nakon velikih problema s ozljedama, ali i luđačkog tempa u Bayernu, koji je gotovo svake sezone bio konkurentan za najviše ciljeve. A Robben je bio jedan od glavnih igrača.

Potom je 2020. potpisao za nizozemskog prvoligaša Groningen, klub iz djetinjstva. Odigrao je samo šest utakmica i ostvario dvije asistencije. Bilo je jasno da je kraj. Igrao je još za PSV, Chelsea, Real... Za Nizozemsku je odigrao 96 utakmica i zabio 37 golova.

Nicklas Bendtner (33) je gotovo uvijek više pažnje privlačio ekscesima izvan terena. Zadnji angažman imao je prošle godine u Kopenhagenu. Ranije je 50 dana proveo u kućnom pritvoru zbog nanošenje tjelesnih ozljeda taksistu u glavnom gradu Danske. Bendtner je po osudi uložio žalbu na odluku suda, ali je od nje ubrzo odustao. 

S 21 godinom proglašen je najboljim danskim igračem, tad je nosio dres Arsenala, ali ostaje dojam nakon svega da je u karijeri mogao napraviti mnogo više. S "topnicima" je osvojio jedan FA Kup, s Juventusom Serie A, a u dresu njemačkog Wolfsburga uzeo je Kup i Superkup. Imao je velikih problema s nedisciplinom i kockom.

Marc Aspland/The Times/NI Syndication/PIXSELL

Nikica Jelavić (36) karijeru je završio u ožujku ove godine. Prošle godine njegovo se ime vezalo uz dolazak u drugoligaša Rudeš, ali ipak je potpisao za Lokomotivu. Skupio je za prvoligaša s Kajzerice tek pet nastupa odnosno ukupno 87 minuta na travnjaku i bilo je jasno da je to - to.

Jelavić je u bogatoj karijeri bio član GOŠK-a iz Gabele, Hajduka, Zulte Waregema, bečkog Rapida, Rangersa, Evertona, Hull Cityja, West Hama, BJ Renhea te Guizhoua. Dojmljive partije pružao je u Rangersu i Evertonu, ali najveći trag ostavio je u Rapidu. Za austrijski klub utrpao je 43 gola uz 17 asistencija u 95 utakmica. Za "vatrene" je odigrao 36 utakmica i zabio šest golova.

Gorica i Lokomotiva susrele se u 13. kolu Prve HNL

Ivan Strinić (34) zadnji angažman imao je u Milanu prije dvije godine. Lijevi bek "vatrenih" sa SP-a u Rusiji 2018. imao je problema sa srcem. Nije bilo ništa ozbiljno, čak je Strinić najavio povratak travnjacima u razgovoru za 24sata u listopadu 2018., ali više od prijateljskih utakmica za Milan nije išlo.

U karijeri je igrao za Hajduk, Le Mans, Hrvatski dragovoljac, Dnjipro, Napoli, Sampdoriju... Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 49 utakmica, a ostao je bez gola.

Roščino: Danijel Subašić na konferencijoi za novinare

Vedran Ćorluka (35) karijeru je završio na kraju prošle sezone u moskovskom Lokomotivu. Odmah se bacio u trenerske vode i ušao u stožer Zlatka Dalića kao pomoćni trener. U istoj ulozi asistirao je srpskom strategu Marku Nikoliću u Lokomotivu, ali otišao je nakon svega nekoliko dana.

Zbogom nogometu odlučili su u 2021. reći još neki poznatiji igrači: Antonio Valencia, Yohan Cabaye, Vedad Ibišević, Ezequiel Garay, Wes Morgan, Steven Defour, Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Johan Djourou...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu