Obavijesti

Sport

Komentari 136

Nijemci Kovača zovu 'razarač tenkova', srpski mediji bijesni

"Nijemci provociraju Crvenu zvezdu", tvrde srpski mediji nakon što su njemačke novine dale nadimak Niki Kovaču, aludirajući na postavljanje tenka bivše JNA pred Marakanom...

U srijedu navečer Crvena Zvezda gostuje u Allianz areni kod njemačkog prvaka Bayerna, kojeg vodi Niko Kovač, u 1. kolu Lige prvaka. Prije nekoliko tjedana, uoči kvalifikacijske utakmice protiv švicarskih Young Boysa, Crvena zvezda je pred svoj stadion postavila tenk kojeg je JNA navodno koristila u okupaciji Vukovara, ukrašen crvenom petokrakom i drugim detaljima. Taj tenk je sada poslužio njemačkom Süddeutsche Zeitungu za najavu utakmice s Bayernom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Kovaču je taj njemački medij dao nadimak  Panzerknacker Kovač - ili u prijevodu "uništavač tenka Kovač". To je izazvalo burne reakcije dijela medija u Srbiji koji su taj nadimak shvatili kao provokaciju.

Hrvatski strateg najavio je na presici kako očekuje vatrene navijače Crvene zvezde na tribinama doma Bavaraca. Prema najavama, bit će više od 3000 'Delija' na stadionu. Zbog toga će biti pojačan i policijski nadzor da bi se spriječili bilo kakvi neredi.

- Analizirali smo igru Crvene zvezde. Ne samo da sam ih gledao ove godine nego sam to radio i prošle. Pred domaćom publikom su potpuno drugačija ekipa, ali u srijedu mi igramo pred našim navijačima. Marko Marin je ključan igrač, znam da nosi nadimak Beogradski Messi i da je on najopasniji, pazit ćemo na njega - zaključio je Kovač.