Sport

Komentari 94

Nijemci optuženi za rasizam: Nemate niti jednog imigranta

Nijemci optuženi za rasizam: Nemate niti jednog imigranta

Trener Yilmaz Dogan kaže da je turskog podrijetla, ali da se mladi s Bliskog istoka, imigranti u Njemačkoj, ne osjećaju dovoljno uključeni u njemački rukomet

West Deutsche Rundfunk (WDR) jedna je od njemačkih nacionalnih tv i radio postaja. WDR u svojim sportskim minutama ima i emisiju koja se zove Sport Inside, a koja je problem njemačkog rukometa, među ostalim, našla i u tome da je: nedovoljno multikulturalni.

Da, Nijemci kojima smo mi na grubosti odgovorili upornošću i znanjem pa ih izbacili iz polufinala, nekako su uspjeli sami sebe optužiti za 'rukometni rasizam'.

Prilog koji traje 12 minuta otvara se optužujućim riječima trenera iz kluba Lemball. Trener Yilmaz Dogan kaže da je turskog podrijetla, ali da se mladi s Bliskog istoka, imigranti u Njemačku, ne osjećaju dovoljno uključeni u njemački rukomet.

U apologetskom istupu predstavnici Saveza su se, piše Jungefreiheit, ispričali svima koji se ne osjećaju uključeni spominjući da je tome tako i možda zato što "rukomet baš i nije popularan sport među turskom i arapskom omladinom".

Na sva se usta hvale svjetski nogometni prvaci Francuzi koji su naslov osvojili sa 15 igrača afričkog podrijetla, a što je Ganac Emmanuel Fripong prije godinu i pol dana prokomentirao: "Od afričkih momčadi ostade nam samo Francuska".

 

Najčitaniji članci