Obavijesti

Sport

Komentari 126

Niko Kovač uoči Italije: Neka bude zadnji put bez navijača

Niko Kovač uoči Italije: Neka bude zadnji put bez navijača
6

Vedran Ćorluka ne može igrati protiv Italije na Poljudu, ali ne želi odmor, bit će uz momčad. I Luka Modrić nam stiže u Split, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač

VIDEO

Igranje pred praznim tribinama poraz je za sve nas, za nogomet, za reprezentaciju, za cijeli narod. Mislim da se 99% igrača s tim susreće prvi put, falit će nam podrška, ali bit će neobično i Talijanima. Ne daj Bože da se ikad više ponovi, kaže Niko Kovač čekajući Italiju.

Na tribinama neće biti gledatelja, a na terenu važnih igrača, Modrića, Ćorluke, Lovrena...

"Ne brinem se za Mandžu"

- Čuo sam se s Čarlijem, pitao ga želi li odmor, ali rekao mi je da želi biti podrška momčadi. Slično je i s Lukom, koji će doći u Split, a možda i ranije na okupljanje, da posjeti suigrače. Sve to pokazuje koliko je jak duh naše momčadi, kakva je atmosfera - rekao je izbornik, koji traži i zamjene za njih.

- Oni su nam ključni igrači, zna se njihova kvaliteta, ali ne želimo trošiti energiju na ono što ne možemo promijeniti. Imamo igrače koji ih mogu zamijeniti, a oni će se vrlo brzo vratiti - miran je Kovač.

Ne brine ga ni nešto lošija forma Mandžukića, ne pada u euforiji zbog sjajnog Rakitića.

- Za Mandžu se ne brinem, on je za nas važan ne samo kao strijelac, nego kao kompletan igrač. S problemom različite forme se uvijek susrećemo, no o svemu smo vodili računa. ‘Španjolci’, ‘Nijemci’ i ‘Englezi’ dobili su program profesora Jukića, održavaju formu i doći će na okupljanje u dobrom stanju - uvjeren je izbornik, koji vjeruje da 12. lipnja ne može i neće biti velikih iznenađenja:

- Sve znamo o Italiji, kao i oni o nama. Važno je zaboraviti ono što je bilo u Milanu, to je prošlost, svaka nova utakmica je drukčija. U Milanu smo pokazali zrelost, znanje, žar i htijenje koje moramo pokazati i u Splitu. Ako to ponovimo, nema razloga za brigu. Italija može puno toga donijeti, ali ne može nam previše toga odnijeti...

"Liga 10 je pun pogodak"

- Da, situacija bi se nepovoljnim rezultatom malo zakomplicirala, ali ja sam pozitivan i optimističan. Bit će nam teško, no dobar rezultat nam može itekako ići u prilog, praktički bismo riješili pitanje kvalifikacija i mogli se mirno posvetiti slaganju momčadi.

U Splitu treba uzeti bod(ove), ali i “pomiriti” se s publikom.

- U Split prije svega dolazimo odigrati jednu vrlo važnu utakmicu, a onda sve drugo. Pokušat ćemo, koliko bude moguće, približiti se navijačima. Otvorit ćemo jedan trening, a ostale detalje još razrađujemo. Uskoro ćemo opet u Split, protiv Bugarske, a onda će biti prilike i da se napravi prava atmosfera na punom Poljudu.

Pojasnio je izbornik Kovač pozive Šitumu, Rebiću, Haliloviću, povratak Nikole Kalinića...

- I ranije je bilo igrača koji nisu imali minutažu u klubovima, a igrali su važne uloge u reprezentaciji. Rebić je jedan od njih. Šitum igra u vrlo jakoj Serie B, kao i Halilović u Segundi, no nas očito žulja kad je to druga liga. Kalinić se nametnuo dobrim igrama u svojem klubu, a zabio je i u finalu EL-a.

Svidjelo mu se ono što je vidio na travnjacima HNL-a.

- Liga 10 je pun pogodak, publici je zanimljivo kad se igra četverokružno, a sve je više i mladih. Država smo u kojoj klubovi proizvode i prodaju igrače kako bi se financirali. To nije dobro za rezultat u Europi, ali je dobro za reprezentaciju. Evo, Pašalić je s 19 postao standardan u Španjolskoj, tu su i Kovačić, Brozović... Svi su oni mladi otišli van i otvorili prostor još mlađima koji dolaze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu