Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Nisam pobjegao od Hrgovića! Ako mi budu platili, bit će meča'

'Nisam pobjegao od Hrgovića! Ako mi budu platili, bit će meča'

Boks je u velikim problemima. Promotori nisu dobro surađivali i odgovorili su organizaciju od toga da licitira za borbu. Sve je predugo trajalo, objasnio je Hunter zašto je propala borba s Hrgovićem

VIDEO

U svibnju ove godine Filip Hrgović (29) dogovorio je najteži meč u svojoj profesionalnoj karijeri. Trebao se boriti protiv Amerikanca Michaela Huntera za poziciju obaveznog izazivača po IBF-u, a pobjednik meča borio bi se za pojas koji je Oleksandr Usik nedavno preuzeo od Anthonyja Joshue. Sve ono za što je hrvatski boksač krvavo trenirao. Trebao je to biti meč karijere.

Pokretanje videa...

Mavrović izazvao Babića VIDEO

Napokon bi imao priliku predstaviti se na velikoj boksačkoj sceni i pokazati koliko vrijedi, a onda potući se za pojas koji sanja cijeli život. Hrgović je mjesecima bio u punom treningu i spremao se za borbu života, Matchroom Boxing, čiji je vlasnik Eddie Hearn, trebao je biti organizator ovog meča, a borcima bi pripalo 606.666 dolara, od čega bi naš boksač dobio 40 posto, a Hunter 60. 

Sve je bilo spremno, svi su bili zadovoljni honorarima, pregovori su trajali tri mjeseca, no američki boksač je misteriozno nestao. Odbio je potpisati ugovor pa je prestao odgovarati na poruke i pozive. Meč je propao, a Hrgović je poludio na Huntera. Prozvao ga je kukavicom i prevarantom, a Hunter, koji je peti na ljestvici najboljih boksača na svijetu, tek je sada otkrio zašto je borba propala.

- Boks je u velikim problemima. Promotori nisu dobro surađivali i odgovorili su organizaciju od toga da licitira za borbu. Sve je predugo trajalo i to mi je olakšalo odluku. Kada su iz Trillera rekli da neće surađivati s određenim ljudima i da žele mene osobno, nisam imao dileme oko odluke - rekao je Hunter (33) za 3KingsBoxing.

Andy Ruiz Jr v Anthony Joshua - Diriyah Arena

Hrgović ga je optužio da bježi od njega...

- Nisam pobjegao od njega, on se na kraju borio s nerangiranim borcem. Hrgović ne obavlja samostalno svoj posao, nego stalno mora čekati. Zato se ljuti. Ja ne čekam da mi se ukažu prilike, sam ih stvaram. Ta borba se i dalje može dogoditi ako ju je Triller spreman platiti. Protivnici sa mnom riskiraju, a ne mogu puno toga dobiti - zaključio je Hunter. 

Zbog odugovlačenja i na kraju neuspješnih pregovora, Hrgoviću je propao meč karijere. Nikako nije mogao dogovoriti borbu pa je u ring ušao tek u rujnu ove godine, nakon čak deset mjeseci stanke. Pobijedio je nerangiranog Crnogorca Marka Radonjića, no bila je to borba samo da osjeti ring i protivnika. Jasno je da Radonjić nije njegov rang pa se nada okušati se protiv puno jačeg protivnika što bi mu donijelo skok na ljestvici, a teško je vjerovati da će to biti Hunter. Jedan od kandidata spominje se Martin Bakole koji je 16. na ljestvici. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe