Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ništa od četvrtfinala: Donna je uvjerljivo ispala s Wimbledona

Ništa od četvrtfinala: Donna je uvjerljivo ispala s Wimbledona
3

Naša tenisačica ušla je angažirano u meč, u prva četiri gema bila je u najmanju ruku ravnopravna Njemici, no onda je uslijedio lošiji servis gem, Görges je to odmah iskoristila i povela...

VIDEO

Završila je ovogodišnja wimbledonska priča Donne Vekić. Osječanka je izgubila svoj prvi meč osmine finala na nekom Grand Slamu od Njemice Julie Görges, 13. tenisačice svijeta, sa 6-3 i 6-2. 

Naša tenisačica ušla je angažirano u meč, u prva četiri gema bila je u najmanju ruku ravnopravna Njemici, no onda je uslijedio lošiji servis gem, Görges je to odmah iskoristila i povela 3-2. Takvo nešto Donni nije uspjelo, iako je imala četiri break lopte u sljedećem gemu. Taj break bio je dovoljan da Njemica osvoji prvi set sa 6-3.

Wimbledon

Nedovoljno konstantnu igru da bi slomila otpor vrlo dobre protivnice Vekić je prikazala i u drugom setu. Görges je uglavnom vodila glavnu riječ u poenu i odjurila na 3-0, a naša igračica kasnije se nije uspjela vratiti. Ponovno je imala break lopte na 3-1, ali Njemica je rijetko griješila u važnim trenucima, a Donna nije uvijek najbolje reagirala (0/9 iskorištenost break lopti).

Sve to bilo je dovoljno da Görges upiše rezultatski uvjerljivu pobjedu i izbori svoje prvo četvrtfinale Wimbledona, ali i nekog Grand Slama uopće, u kojem će ići na Kiki Bertens, koja je izbacila Karolinu Pliškovu, sedmu nositeljicu turnira. Prvi je to put u Open eri da je prvih 10 nositeljica izbačeno prije četvrtfinala Wimbledona.

Wimbledon

Donna Vekić u presjeku već dvije sezone igra vrlo dobro, pogotovo na travi. Prethodne dvije godine s Wimbledona je ispadala nakon neizvjesnih mečeva protiv Venus Williams i Johanne Konte, a ovaj put je uspjela napraviti korak dalje i prvi put ući u drugi tjedan nekog Grand Slama. Nakon Wimbledona Donna će biti na 46. mjestu WTA liste, što je blizu njezinom najvišem rankingu (42. mjesto).

Nekoliko puta Vekić je namučila najbolje tenisačice svijeta (primjerice Garbine Muguruzu u Madridu) i pokazala da ima igru za proboj među 20, a možda i deset najboljih na svijetu. No sposobnost da zadrži ili podigne svoju razinu igre u najvažnijim trenucima, nešto je na čemu će sa svojim trenerom Torbenom Beltzom morati poraditi. Zasad joj preostaje zadovoljiti se 'tek' vrlo dobrim predstavama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske