Obavijesti

Sport

Noah je osvojio Livakovićeve rukavice: Bio sam palčić s 930 grama, a sad želim biti golman

Noah je osvojio Livakovićeve rukavice: Bio sam palčić s 930 grama, a sad želim biti golman
9

Noah Marijanović iz Njemačke osvojio je Livakovićeve rukavice koje smo dijelili nakon što je poslao dirljivu snimku u kojoj kaže da je bio palčić, ali je uz puno truda dogurao do malog nogometaša

VIDEO

Došla sam jedan dan s posla i rekla ukućanima: "Danas imamo jedan poseban zadatak. Moramo se javiti na natječaj za Livakovićeve rukavice koje dijeli 24sata. Imam osjećaj da ćemo ih osvojiti" I doista, baš sam imala jaki osjećaj da bismo to mogli biti baš mi, rekla je Marija Marijanović iz Frankenthala u Njemačkoj. Osjećaj je na kraju nije prevario.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Euforija zbog dara 24sata: ’Od Livijevih rukavica neću se odvajati’ 01:18

Njezin je sin Noah (7) doista osvojio predivni poklon za kojim je toliko žudio. Dominik Livaković je među brojnim prijavama za osvajanje njegovih rukavica izabrao upravo malog Noaha i odlučio mu uljepšati djetinjstvo. Jer, kako kaže Noahina obitelj, rukavice mu nisu uljepšale tek dan ili blagdane već su mu donijele jednu od najljepših uspomena koje će kad naraste imati iz djetinjstva.

Velika euforija u obitelji Marijanović

- Noah nije mogao vjerovati kad smo mu rekli da ih je dobio. Skakao je i urlao od sreće. I njegova mala braća su bila presretna i preponosna na Noaha. Cijela je obitelj pala u euforiju. Ne znamo kako da se zahvalimo Livakoviću i cijelom timu 24sata. Presretni smo - rekao je Danijel Marijanović, tata malog dobitnika.

Obitelj nam je otkrila i neke detalje o Noahu. On je rođen kao palčić sa samo 930 grama. Nakon rođenja, u inkubatoru je proveo puna dva mjeseca. Kasnije se uz puno rada i truda uspio izvrsno oporaviti. Danas obožava igrati nogomet kojeg trenira od 5. godine. Međutim, tek što su ga roditelji upisali na trening, došla je korona i Noah nije više mogao trenirati. Počeo je ponovno prije pola godine i zbog toga je presretan.

Zbog korone nije mogao odlaziti na treninge

- Dok je bila korona ja sam s njim trenirao svaki dan jer znam koliko to voli. Stalno je htio braniti i shvatili smo da mu to izvrsno ide. Nije ni čudo pošto sam i ja svojevremeno bio golman, a prije mene i moj tata - smije se Danijel dok opisuje kako je palčić Noah postao veliki nogometni obožavatelj i pravi talent. I u prijavi koju je poslao na naš natječaj Noah je napisao da je bio palčić i da mu je dugo trebalo da se oporavi.

- Sada igram nogomet i najdraža pozicija mi je vratar. Sve se može postići ako se vjeruje i bori u životu. To sam i ja dokazao i to želim reprezentaciji Hrvatske. A najveća mi je želja jednoga dana igrati za Hrvatsku kao i moj najveći idol Dominik Livaković. Livakovićeve rukavice bi me jako obradovale i s ponosom bih ih nosio - napisao je Noah.

Tople riječi dirnule su Dominika Livakovića koji ga je odmah odabrao za dobitnika. Rukavice bi tako uskoro trebale stići u Njemačku na Noahovu adresu. Marijanovići su porijeklom iz Mostara te tamo imaju familiju. K njima dolaze svake godine na ljetovanje. Ove će sa sobom ponijeti i Livakovićeve rukavice jer se mali Noah od njih ne namjerava ni na jedan dan rastati.

Ranije je i Subašić odabrao dobitnika svojih rukavica

Podsjetimo, tijekom SP-a u Rusiji 24sata je darovao čitatelju Subašićeve rukavice, a sada je tijekom SP-a u Katru darovao Livakovićeve! Trebalo je samo snimiti fotografiju ili video podrške "vatrenima", poslati na adresu 24sata i prepustiti našem gostu Livakoviću da izabere najmaštovitije. Za one koji su možda propustili priču, Drago Maršić, Slavonac koji se trbuhom za kruhom 1998. odselio u Švedsku je u Stockholmu bio snimio trudnu suprugu Bojanu sa srcem nacrtanim na trbuhu, a tu je fotografiju Subašić izabrao kao najbolju. Kasnije su dobili sina kojeg su nazvali Nikolas, ali su mu drugo ime dali Danijel kako bi ih podsjećalo na uspjeh Hrvatske reprezentacije i Subašićev poklon. Mali Nikolas, koji je "najzaslužniji" za vrijednu nagradu, za Subašićeve rukavice sa Svjetskog prvenstva, danas je četverogodišnjak, ide u vrtić i nogomet ga i te kako zanima. Sada je Livaković odabrao priču malog Noaha i odlučio baš njega nagraditi. Tko zna, možda za nekoliko godina Noah ostvari veliki uspjeh sa Livijevim rukavicama pa nam javi detalje. 

POGLEDAJTE VIDEO: BUKVIĆ NOKAUTIRAO KOSIĆA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu