Obavijesti

Sport

Komentari 13

Nova teška nesreća u Formuli: U Italiji vozač 'poletio' bolidom

Nova teška nesreća u Formuli: U Italiji vozač 'poletio' bolidom
1

Samo tjedan dana nakon što je u Belgiji od posljedica sudara poginuo mladi francuski vozač Anthoine Hubert (23), u Italiji se na utrci Formule 3 dogodila se nova teška nesreća, ali mladi vozač Peroni (19) ostao je živ

Bolid je poletio nekoliko metara u zrak i prizemljio se na sigurnosnu ogradu. Izgledalo je to strano, a sve samo tjedan dana nakon što je u Belgiji tragično poginuo mladi francuski vozač Anthoine Hubert (23). No, njegov kolega je u talijanskoj Monzi imao sreće. Alex Peroni (19) tresao se 'kao šiba' nakon izlaska iz razbijenog bolida, ali ono što je najvažnije, ostao je živ.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Njegov je bolid par metara u zrak  'katapultirao' plastični rub na zavoju ('kerb'), a završio je na sigurnosnoj ogradi. Letio je po zraku nekoliko sekundi, a ironično, prizemljio kod reklame s natpisom 'when you drive, never drink', odnosno 'kad voziš, nemoj piti'. Safety car je ubrzo stigao na stazu i mladi je vozač prevezen u bolnicu, vjerojatno bez ozbiljnijih ozljeda. Nova je to teška nesreća u samo tjedan dana na stazama Formule, 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tough day at the office. We’ll do our best from 21st

Objavu dijeli Alex Peroni (@alexperoni7)

Tragedija u Belgiji: U sudaru je poginuo mladi vozač Formule 2
Tragedija u Belgiji: U sudaru je poginuo mladi vozač Formule 2

Podsjetimo, na utrci Formule 2 na belgijskom Spa-Francorchampsu pri brzini od oko 273 km/h sudarili su se mladići Anthoine Hubert (22) i Juan Manuel Correa (20) na poznatom zavoju Raidillon. Od siline udarca oba su se bolida raspolovila, a Correin se i prevrnuo. Prema izvještaju FIA-e, mladi Francuz odmah je prevezen u bolnicu gdje je preminuo u 18 sati i 35 minuta istog dana.

Gledaš kako helikopter odvozi vozača i čuješ da je umro, užas
Gledaš kako helikopter odvozi vozača i čuješ da je umro, užas