Obavijesti

Sport

Komentari 0

Novi čudesan preokret hrvatske karatistice vrijedan borbe za medalju, Danieli Topić bronca!

Novi čudesan preokret hrvatske karatistice vrijedan borbe za medalju, Danieli Topić bronca!

Sadea Bećirović je u zadnjoj sekundi izvukla pobjedu Hrvatica za osminu finala, a sad ih čeka borba za broncu. Karatisti su izgubili nakon što su im kontroverzno poništili cijeli meč, a Anđelo Kvesić će u meč za medalju

VIDEO

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama izborila je nedjeljni susret za ekipnu broncu protiv Mađarske, dok će se u subotu za 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u karateu u Budimpešti boriti Anđelo Kvesić.

Nakon uspjeha nad Hong Kongom 2-0, Hrvatska je do uspjeha protiv jake Turske stigla na impresivan način. Najprije je Lea Vukoja slavila 5-2, Lucija Lesjak izgubila 3-0, Sadea Bećirović povela 3-0 pa gubila 4-3, i onda opet u posljednjoj sekundi, posljednjoj desetinki cijelog dvoboja ostvarila bod za 'senshu', vratila je pravilo prvog osvojenog boda i Hrvatska se plasirala u osminu finala.

Nakon meča 15-ak minuta trajao je dogovor i provjera sudaca je li to bilo unutar vremena. Na kraju su zaključili da jest. U nastavku naše su reprezentativke pobijedile Belgiju 2-0 (Lesjak 5-0, Bećirović 7-1) i Maroko 2-1 (Vukoja 2-2, Lesjak 3-5, Bećirović 6-2), da bi uslijedio polufinalni poraz od Španjolske 2-0 (Lesjak 5-7, Bećirović 0-2).

Hrvatska će tako u nedjelju prijepodne u okršaj za broncu protiv domaćina. Naše nastupaju u sastavu Vukoja, Bećirović, Lesjak i Golomboš koja još nije dobila prigodu na SP.

- Žalosne smo zbog ovog polufinalnog poraza, ali dat ćemo sve od sebe da uzmemo broncu - gotovo u glas će naše reprezentativke.

Karatisti kontroverzno ispali

Muška reprezentacija u borbama (Anđelo i Ivan Kvesić, Živković, Garibović, Martinac, Raguž, Tomljanović) za uvod je nadvisila Keniju 3-0, a potom izgubila od kasnijeg finalista Egipta 3-1. Kako je Egipat ušao u finale, naši su dobili prigodu za repasaž.

U kontroverznim okolnostima izgubili su u repasažu od Kazahstana 3-0. Anđelo Kvesić je već odigrao svoj meč i dobio 3-2. Onda su suci ustanovili nevjerojatan propust kako kazahstanski trener za vrijeme tog meča nije imao karton za VAR provjeru, pa su odlučili ponoviti cijeli meč, a ne spornih zadnjih nekoliko sekundi. To je toliko razljutilo hrvatsku momčad da su lakoćom izgubili sva  tri susreta (A. Kvesić 1-1 na 'senshu', Tomljanović 4-12, Martinac 1-5). 

Anđelo Kvesić u subotu prijepodne bori se za brončanu medalju u teškoj kategoriji protiv olimpijskog pobjednika, Iranca Sajada Ganjzadeha.

Daniela Topić brončana

Daniela Topić, članica KK 'Alfa', uvjerljivo je nadvisila Španjolku Andreu Mariu Perez Matari u katama za broncu za sportaše s intelektualnim poteškoćama (kategorija K-22). U bodovima bilo je 39.1 - 37.1, a od naših još su nastupili Stipe Barić, Toma Goatti Matijević i Josip Šteko.

SP u Budimpešti traje do nedjelje, sudjeluje 921 natjecatelj iz 103 zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem