Obavijesti

Sport

Komentari 6

Novi 'Mandžo' potpisao ugovor s Osijekom! Hvalio ga i Gvardiol

Novi 'Mandžo' potpisao ugovor s Osijekom! Hvalio ga i Gvardiol

Antonu Matkoviću tek je 17 godina, ali već sada je u ozbiljnim planovima trenera Osijeka Zorana Zekića. U strahu da ga netko ne preotme, klub je s njim potpisao prvi profesionalni ugovor

VIDEO

Osijek je prethodnih godina rasipao novce na igrače upitne kvalitete i zanemarivao talente iz svoje škole. Cilj je, naravno, bio trofej, ali nisu ga dočekali. Štoviše, doživjeli su strmoglavi pad u posljednje dvije sezone i upali u provaliju iz koje još krče izlaz prema svjetlosti.

Pokretanje videa...

sažetak osijek slaven belupo 01:34

Ulaskom Mađara u klub i izgradnjom stadiona, povećali su se ambicije pa su ulagali velike novce u transfere i dijelili igračima basnoslovne plaće. I dan danas osjete se posljedice toga. Klub je početkom godine bio primoran prodati najbolje igrače kako bi popunio proračun, a sada su odlučili napraviti zaokret u klupskoj politici.

Matković potpisao prvi profesionalni ugovor 

Osijek i Lokomotiva odigrali 1:1 na Opus Areni u 15. kolu SuperSport HNL-a

Više neće dovoditi igrači za koje nitko nikad nije čuo, već su se okrenuli vlastitim talentima! Navijači će reći konačno, a naznake toga mogle su se vidjeti u jesenskom dijelu sezone kada je Zoran Zekić redovito koristio Marina Prekodravca (18) i Antona Matkovića (17), uz još od ranije neprikosnovene Naila Omerovića (21) i Amera Bukvića (19)

Igrači su na odmoru, no u klubu marljivo rade na igračkoj križaljci na proljetni dio sezone, a navijače su obradovali viješću kako je wunderkind Matković  potpisao profesionalni ugovor do 2026. godine! Riječ je u supertalentiranom napadaču kojeg je hvalio i Joško Gvardiol, a navodno su za njegove usluge zainteresirani Sassuolo, Everton i Salzburg. Ipak, svjestan je i sam da je prelazak u seniorski nogomet itekako težak, a kroz takvo što će mu puno lakše biti proći u domaćem okruženju gdje je odrastao.

Za transfer će biti vremena u bliskoj budućnosti kada u Osijeku još malo izbruse svog dijamanta. Impozantne je figure za jednog 17-godišnjaka, visok i jak, a na lopti izrazito moćan. Ne uspoređuju ga bez razloga s legendarnim Marijem Mandžukićem.

Odigrao je pet utakmica za prvu momčad Osijeka i zabljesnuo protiv Dinama kada je na Maksimiru zabio za 1-1. Ipak, njegova momčad poklekla je u sudačkoj nadoknadi i izgubila 2-1.

Osijek i Lokomotiva odigrali 1:1 na Opus Areni u 15. kolu SuperSport HNL-a

- Sretan sam što sam prvijenac dao na Maksimiru. Zahvaljujem treneru što vjeruje u mene i daje mi priliku. Za mene je ovo velika, velika stvar, ali šteta što nismo izgurali barem do boda - rekao je tada Matković.

Projekt je Osijeka, a navijači se nadaju da neće kao Dion Drena Beljo otići iz kluba nakon prve prave sezone. Bijelo-plavi u njega polažu velike nade, vide ga kao nositeljem novog Osijeka i zalog za optimizam i ljepšu budućnost na trenutno tmurnoj Opus Areni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Dalić je otkrio popis za Euro: 'Vlašić je puno bolje nego što je bio, Perišić će dobiti priliku!'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić je otkrio popis za Euro: 'Vlašić je puno bolje nego što je bio, Perišić će dobiti priliku!'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti