Obavijesti

Sport

Komentari 40

Novo čudo Stepha Curryja: U tri minute zabio je 17 koševa

Novo čudo Stepha Curryja: U tri minute zabio je 17 koševa
4

U završne tri minute prvog poluvremena najbolji košarkaš svijeta u ovom trenutku zabio je 17 od svoja 23 koša. Njegov Golden State pobijedio je Kingse 122-103

VIDEO

Stephen Curry je još jednom zadivio košarkaški svijet kad je u domaćoj pobjedi Golden Statea nad Sacramentom 122-103 ostvario svoj šesti 'triple-double' u karijeri, a posebno impresivan bio je u završne tri minute prvog poluvremena u kojima je postigao 17 od svoja 23 koša.

VIDEO

Bila je to prva prilika za prošlogodišnjeg najkorisnijeg igrača lige da se u službenoj utakmici sučeli s mlađim bratom Sethom koji je imao zadatak čuvati najboljeg NBA strijelca u ovoj sezoni. Kad se našao oči u oči s bratom Stephen Curry je promašio prvi pokušaj za tricu.

- Bio je to vrlo zgodan trenutak. Nakon promašaja se raspričao. Kasnije sam nešto i pogodio - rekao je Stephen Curry nakon dvoboja u koji je ušao s promašenih prvih šest šuteva, od čega ih je pet bilo za tricu.

No, kad mu je prvi ušao, na 3:16 minuta do završetka prvog poluvremena, uslijedila je serija u kojoj je ubacio 17 koševa.

- Ne mislim da je to učinio zbog mene. Već je to toliko puta napravio u ovoj sezoni. Pokušali smo ga zaustaviti, ali to je jako teško. Sve se događalo tako brzo, a on je najbolji u takvim trenucima - rekao je Seth Curry koji je za 20 minuta u igri pogodio samo jedan šut (1/6) i završio dvoboj sa sedam koševa.

VIDEO

Steph Curry je za 30 minuta stigao do svog šestog 'triple-double' učinka u karijeri. Uz 23 koša (šut 7/16), imao je 14 skokova, što mu je osobni rekord, a podijelio je 10 asistencija. Curry je bio tek treći strijelac Warriorsa na ovoj utakmici. Klay Thompson je ubacio 29 koševa, a Draymond Green 25, uz osam skokova i četiri asistencije. Aktualni prvaci su se razgoropadili tek u drugom poluvremenu utakmice, jer je Sacramento na poluvremenu vodio 61-58. Možda je jedan od razloga i taj što se u svlačionicu Warriorsa spustio glavni trener Steve Kerr koji se još uvijek oporavlja od komplikacija nakon operacije leđa.

- Rekao nam je da igramo kao da smo na ljetnoj ligi. Oni su nas malo zavarali, a mi smo upali u njihovu zamku - otkrio je centar Andrew Bogut što se u poluvremenu događalo u svlačionici Warriorsa.

Sacramento se dobro držao do 27. minute (66-64), kad je nakon protesta isključen DeMarcus Cousins. Uslijedila je serija Golden Statea od 15-0 nakon koje za Kingse povratka više nije bilo. Kod gostiju je briljirao Izraelac Omri Casspi koji je pogodio 9 od 12 pokušaja za tricu i dvoboj završio s 36 koševa. Darren Collison je uz 13 poena podijelio 11 asistencija.

Sjajnu šutersku večer imao je i Wayne Ellington koji je pogodio 7 od 9 trica te s 26 koševa i sedam skokova umnogome pomogao Brooklyn Netsima na putu do pobjede 111-105 na gostovanju u Miamiju. Brook Lopez je postigao 26 poena uz 12 skokova, a Jarrett Jack je ubacio 18 koševa i podijelio šest asistencija za pobjednike. Bojan Bogdanović je kao član početne petorke na parketu proveo 28 minuta te uz šut 2/7 postigao devet koševa uz šest skokova.

Miami su predvodili Dwyane Wade i Chris Bosh s 24 koša svaki, čemu je krilni centar Heata dodao i 12 skokova. Hassan Whiteside je postigao 18 poena te imao 11 skokova i pet blokada. Netsi su stigli tek do svoje devete ovosezonske pobjede, a treće na 15 gostujućih utakmica. U posljednjoj utakmici ove kalendarske godine Bojan Bogdanović i društvo će gostovati kod Marija Hezonje i Orlando Magica koji su sinoć sa 104-89 svladali New Orleans pred svojim navijačima.

Briljirao je Nikola Vučević koji je s 28 koševa, osam skokova i sedam asistencija bio na pragu 'triple-double' učinka. Evan Fournier je ubacio 20 poena uz šut 7/12. Mario Hezonja je u igri proveo 11:36 minuta te postigao pet koševa (šut 2/5). Goste su u njihovom 21. ovosezonskom porazu predvodili Anthony Davis s 20 koševa i osam skokova, te Norris Cole sa 17 poena, osam skokova i tri asistencije.

Iako su igrali bez ozlijeđenog Tima Duncana, a od druge četvrtine bili i bez isključenog trenera Gregga Popovicha, San Atonio Spursi su ostvarili 18. domaću pobjedu ove sezone, u kojoj ih još nitko nije uspio pobijediti u njihovoj dvorani. Minnesota je do posljednje minute bila u igri za izenađenje, ali Kawhi Leonard (17 koševa, 11 skokova) i Tony Parker (12 koševa, sedam asistencija), uz veliku pomoć Bobana Marjanovića (17 koševa, šut 7-7), nisu to dopustili.

Strijelce gostiju predvodio je Andrew Wiggins s 18 koševa, novak Karl-Anthony Towns je s 10 koševa i 12 skokova opet imao 'double-double' učinak, a Ricky Rubio je podijelio 14 asistencija, no sve to nije bilo dovoljno za pobjedu u neosvojivoj teksaškoj tvrđavi u San Antoniju.

  • Miami - Brooklyn 105-111
  • Orlando - New Orleans 104-89
  • Golden State - Sacramento 122-103
  • Dallas - Milwaukee 103-93
  • San Antonio - Minnesota 101-95
  • Phoenix - Cleveland 97-101
  • Utah - Philadelphia 95-91
  • Chicago - Toronto 104-97
  • Charlotte - LA Lakers 108-98
  • Indiana - Atlanta 93-87
  • Washington - LA Clippers 91-108
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković
KLASAN POTEZ

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković

Francuz Bernauer nije bio svjestan što viče masa pa je podigao ruke, a onda mu je sve objasnio 18-godišnji Vrbančić. Dok je Petković stigao iz pozadine i jednim pogledom smirio Ristovskog

Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića
NOVI SPORTSKI DIREKTOR

Kalinić: Ako bi Dalić bio treći s juniorima, neka na Euru stavi Baturinu umjesto Modrića

Za Livaju nismo dobili ponudu, a Perišić ima ugovor do kolovoza i na njemu je hoće li ostati. Stranci moraju naučiti hrvatski u tri mjeseca, a trener stiže do kraja idućeg tjedna, rekao je Nikola Kalinić
Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama
DOZNAJEMO

Čavlina odlazi u ligaškog rivala, Pjaca je na korak od Dinama

Dinamo je Čavlinu pustio bez odštete u Lokomotivu, ali je u dogovor ugradio klauzulu po kojoj na njega ima pravo prvokupa po povlaštenoj cijeni od 700.000 eura. Želi ga otkupiti pa dati na kaljenje u Osijek