Obavijesti

Sport

Komentari 12

Objavili razgovor Đokovića i granične policije: Imao sam dva puta koronu i uzimate mi vizu?

Objavili razgovor Đokovića i granične policije: Imao sam dva puta koronu i uzimate mi vizu?

Srpski tenisač imao je dva puta koronu, a nakon što je 16. prosinca saznao da je pozitivan, u Beogradu je dan kasnije bez maske dijelio djeci pehare za najbolje tenisače

VIDEO

Nakon višesatnog suđenja srpskom tenisaču Novaku Đokoviću, Savezni sud u Melbourneu odlukom suca Anthonyja Kellyja oslobodio je najboljega svjetskog tenisača i naredio vraćanje vize. 

Pokretanje videa...

Novak Đoković VIDEO

Unatoč odluci suda, australski sudac za imigraciju ima ovlasti deportirati Novaka kojeg je nedugo nakon odluke policija uhitila. 

Američka novinarka Ksenija Pavlović McAteer u razgovoru sa Srđanom Đokovićem rekla da je ga je australska vlada uhitila usprkos odluci suda. 

U međuvremenu je The Age objavio transkript razgovora srpskog tenisača i osoblja granične policije koji je započeo 6. siječnja u 00.21 sat u zračnoj luci Melbourne.

Đorđe Đoković: Novaka žele uhititi jer je pobijedio sustav
Đorđe Đoković: Novaka žele uhititi jer je pobijedio sustav

Granična služba: Koji su bili vaši razlozi putovanja u Australiju?

Đoković: Profesionalni sam tenisač i glavni razlog mog dolaska u Australiju je sudjelovanje na Australian Openu u Melbourneu.

Granična služba: Hvala. Sada pitanje u vezi s cijepljenjem. Jeste li cijepljeni?

Đoković: Nisam cijepljen. 

Granična služba: Za COVID-19? Niste cijepljeni? 

Đoković: Nisam cijepljen. 

Granična služba: Hvala. Jeste li ikada imali COVID? 

Đoković: Da. 

Granična služba: Kada? 

Đoković: Dva puta sam imao COVID. Imao sam COVID u lipnju 2020. i nedavno sam imao COVID – bio sam pozitivan – PCR – 16. prosinca 2021. 

Granična služba: Hvala. Oprostite koji je bio datum? 16. prosinca? 

Đoković: 16. prosinca 2021., imam i dokumente da potvrdim da ako hoćete mogu dostaviti. Granična služba: Hvala. Samo ću napraviti fotokopiju tih dokumenata.

Serbian tennis player Novak Djokovic stands at a booth of the Australian Border Force at the airport in Melbourne

Đoković: Da. Ovo su PCR testovi – ovo je – da, dakle ovaj je pozitivan od 16. prosinca PCR

Nakon što je granična policija obavila razgovor s Novakom, oko 03.55 obavijestili su ga da postoji mogućnost da mu se ukine viza. 

- Ovo je obavijest o namjeri da se razmotri otkazivanje... Dakle, nakon što vam uručim ovu obavijest, da ću vam otprilike 20 minuta, možete zatražiti i više vremena, da nam date razloge zašto vam ne bi trebali ukinuti vizu - rekao mu je službenik granične službe. 

- Ne razumijem, otkazujete mi vizu, ili? - odgovorio je prvotno Đoković i naveo da zna što još žele jer im je dao sve dokumente koje je imao.  

Đoković: Ja stvarno ne znam što bih učinio u 4 sata ujutro. Ako mi dopustite da uzmem mobitel i nazovem agenta i pokušam doći do papira iz Australskog teniskog saveza. Jer 4 sata su, očito svi spavaju, a ovo je jedina stvar koju mogu učiniti jer stvarno vam nemam ništa više za pružiti od papirologije.

U nastavku možete pogledati cijeli transkript razgovora:

Srpski tenisač rekao je kako je 16. prosinca dobio pozitivan test na korona virus, a dan kasnije snimili su ga u društvu velikog broja djece kojoj je dijelio pehare za najbolje tenisače u Beogradu i to sve bez maske. 

Čak je i francuski L'Equipe objavio fotografiju Novaka u redakciji gdje je bio na snimanju jednog priloga, a očigledno je prešutio da je bio pozitivan na koronu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković