Obavijesti

Sport

Komentari 23

Očajna obitelj i igrači: Molimo vas, nastavite tražiti Emiliana

Očajna obitelj i igrači: Molimo vas, nastavite tražiti Emiliana
1

Napadač Sala je bio u avionu Piper PA-46 Malibu koji je nestao u ponedjeljak navečer na letu iz Nantesa u Cardiff. Potraga je prekinuta u četvrtak, a nogometni svijet se ujedinio u zahtjevima da se ne odustaje

VIDEO

Nastavite tražiti Emiliana Salu, zavapili su nogometaši. Oni traže da se nastavi potraga za avionom u kojemu je bio njihov kolega, a koja je prekinuta u četvrtak.

- Ujedinimo se kako bi se potraga oko nestanka Emiliana Sale nastavila, zbog njega i njegove obitelji. #PrayForSala - poruka je koju su na društvenim mrežama podijelili brojni nogometaši

Gonzalo Higuain je snimio video poruku u kojoj traži da se ne odustaje od potrage za njegovim sunarodnjakom i kolegom. Peticiju su podržali i Blaise Matuidi, Florian Thauvin, Benjamin Mendy, a molbu je uputio i Lionel Messi.

- Sve dok postoje mogućnost i nada, molimo vas da ne prestanete tražiti Emilijana. Obitelji i prijateljima šaljem podršku, budite snažni - napisao je Messi.

Strašno! Poslušajte posljednje riječi igrača iz nestalog aviona
Strašno! Poslušajte posljednje riječi igrača iz nestalog aviona

Romina Sala, igračeva sestra koja je doputovala u Veliku Britaniju iz Argentine, tvrdi da je njezin brat živ. Osjeća to.

- Duboko u sebi osjećam da je Emiliano živ. Molim vas, nemojte prekinuti potragu. Razumijemo da je komplicirano, ali molim vas, nemojte odustajati. Za nas su oni još uvijek živi - rekla je Romina medijima u Cardiffu, a sličnu poruku je uputio i njezin otac iz Argentine.

- Molim vas samo jedno, nastavite tražiti - rekao je Horacio Sala.

Pokretanje videa...

00:55

Navijači Cardiffa: Voljet ćemo te zauvijek

Navijači Cardiffa su napravili dirljivi transparent igraču koji je trebao biti najskuplje pojačanje u njihovoj povijesti, ali nikada nije stigao zaigrati u njihovom dresu.

- Nikada nismo vidjeli kako igraš, nismo te vidjeli kako zabijaš, ali Emiliano, voljet ćemo te zauvijek - dirljiva je poruka.

Letio je najgorim avionom ikad: Od tisuću njih, 168 se srušilo...
Letio je najgorim avionom ikad: Od tisuću njih, 168 se srušilo...

Napadač Sala je bio u avionu Piper PA-46 Malibu koji je nestao u ponedjeljak navečer na letu iz Nantesa u Cardiff. Uz njega je u avionu bio još samo pilot Dave Ibbotson (60).

Britanska agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća (AAIB) je objavila da pokreće istragu, a pročešljat će sve što je povezano s ovim misteriozni letom, počevši od dozvole za letenjem.

- Istražujemo sve operativne aspekte leta, uključujući i licenciranje - rekao je glasnogovornik AAIB-a.

U istrazi će se pod povećalom naći pilot Ibbotson koji, iako je upravljao letjelicom, nije prošao granicu u Francuskoj. Naime, on je iz nepoznatih razloga u posljednji tren uskočio umjesto Davea Hendersona koji je trebao upravljati avionom.

Ibbotson ima privatnu dozvolu za letenje, a ne one za komercijalne letove. Liječnički je prošao u studenom. Uprava za civilno zrakoplovstvo kaže kako je letjelica registrirana u Sjedinjenim Američkim Državama, pa je spadala pod njihove regulative. Prema zakonu u SAD-u, privatni piloti ne mogu ostvariti profit prijevozom putnika.

Nesigurna letjelica, pilota promijenili u zadnji tren

Sala je ušao u avion za Cardiff City nakon što se u Nantesu pozdravio sa suigračima s kojima je tri i pol godine dijelio svlačionicu. Pilot Dave Ibbotson je sat i pol nakon polijetanja tražio dopuštenje da se spusti sa 1524 metra nadmorske visine na 700 metara, a nakon toga je avion nestao s radara. 

Riječ je o modelu aviona koji nije siguran za prekomorske letove, posebno noću po hladnim europskim zimama. Nejasno je zbog čega je u posljednji tren promijenjen pilot. Graničnu je  kontrolu u Nantesu s Emilianom Salom prošao iskusni britanski pilot Dave Henderson, ali on nije ušao u avion kojim je upravljao njegov imenjak Dave Ibbotson. Ibbotson je otac troje djece iz North Lincolnshirea i iskusan je pilot koji je često prevozio padobrance s privatnih uzletišta diljem Velike Britanije.

Misterij nestalog aviona: Zašto su u zadnji čas mijenjali pilota?
Misterij nestalog aviona: Zašto su u zadnji čas mijenjali pilota?
Kraj nade: Potraga je gotova, nema šanse da je Sala preživio
Kraj nade: Potraga je gotova, nema šanse da je Sala preživio

Potraga je prekinuta u četvrtak nakon što tijekom 80 sati intenzivnog pretraživanja Engleskog kanala i otoka u blizini, nakon što nisu  pronađeni nikakvi tragovi aviona ni putnika. 

- Morali smo donijeti tešku odluku da završimo potragu, teško da je itko preživio - poručio je voditelj luke u Guernseyju, kapetan David Barker.

Posljednja poruka: 'Tata, bojim se'

U četvrtak je objavljena i posljednja glasovna poruka koju je Sala poslao prije nesreće, a u kojoj je rekao kako se boji.

- Mrtav sam umoran. Ovdje u Nantesu sam imao toliko stvari za obaviti, nikako da završim sve... Sad sam u avionu koji izgleda kao da će se raspasti. Idem u Cardiff jer sutra krećemo. Poslijepodne imam  prvi trening s novim suigračima, vidjet ćemo kako će biti - rekao je nogometaš zijevajući, a u glasu se primijeti da je uistinu bio umoran.

- Kako ste vi? Sve u redu? Ako vam se ne javim za sat - sat i pol, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži... - nastavio je Sala koji je na kraju iznenada dodao:

- Tata, stvarno se bojim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani