Sport

Komentari 31

Ode li Broz iz Intera, Dinamu će na račun sjesti šest milijuna €

Ode li Broz iz Intera, Dinamu će na račun sjesti šest milijuna €

Dinamo ima pravo na 10 posto od idućeg Brozovićevog transfera. Prema trenutnim pisanjima Talijana, Broz je na odlasku za 60 milijuna eura što bi 'modrima' donijelo šest milijuna eura na račun

Dinamo bi u nadolazećim tjednima mogao podebljati bankovni račun i to ne od direktne prodaje igrača. Ukoliko se zaista dogodi da Marcelo Brozović napusti Inter za 60 milijuna eura kako se posljednjih dana piše u talijanskim medijima, Dinamo će inkasirati cijelih šest milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO: Broz gušta na bazenu

To je 10 posto od Brozovog transfera na koji Dinamo ima pravo zbog ugovora s 'nerazzurrima'. Dakle, ako se, kojim slučajem dogodi, da Broz ode i za više, na Maksimiru će zadovoljno trljati ruke.

Brozović je tekuće sezone bio jedan od najboljih pojedinaca momčadi Antonija Contea. Rijetke su bile utakmice u kojima nije bio starter i to nije bio onda kada bi ga karizmatični Talijan odmarao ili kada bi odrađivao suspenziju. Nakon posljednjeg kola bit će i službeno igrač s najviše istrčanih kilometara Intera i pri samom vrhu Serie A.

No, nevolje su nastale posljednjih petnaestak dana. Prvo je Brozović prije dva tjedna ostao bez vozačke dozvole zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i prolaska kroz crveno na semaforu, a klub ga je dodatno kaznio sa 100.000 eura. Zatim je divljao po bolnici nakon što osoblje nije pristalo preko reda primiti njegovog lakše ozlijeđenog prijatelja. Slijedom svega čini se da je došao kraj njegovim igrama u Interu.

Dinamo trlja ruke i zbog drugih događanja na nogometnom tržištu. Ovog ljeta već je zaradio 1,5 milijuna eura na prodaji Adriana Šempera od Chieva i milijun eura od Ferencvarosa za Roka Baturinu.

Ljetni prijelazni rok je tek u povojima, a Dinamo je već u plusu.

Najčitaniji članci