Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
15 komentara

Odlazak Darija Šarića Ciboni bi donio čak 1,2 milijuna eura...

"Barci odlaze Lorbek i Nachbar, a Mirotić napušta Real, pa bi se otvorio prostor za Darija. No ja u cijeloj priči sinu mogu dati samo savjet, a odluka je samo na njemu"

Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Turski Anadolu Efes spreman je ponuditi čak šest milijuna eura za petogodišnji ugovor s Darijem Šarićem (19). Time bi Šarić postao najplaćeniji mladi košarkaš u Hrvatskoj povijesti, no pitanje je hoće li prihvatiti ponudu.

- Nije samo Efes u igri, opcije su još Barcelona i Real Madrid - kazao je Darijev otac Predrag Šarić i pojasnio situaciju:

- Barceloni odlaze Lorbek i Nachbar, a Mirotić napušta Real, pa bi se otvorio prostor za Darija. No ja u cijeloj priči sinu mogu dati samo savjet, a odluka je samo na njemu. Nadam se da će pametno izabrati...

Ako Dario prihvati ponudu Efesa, bio bi to najveći transfer u povijesti hrvatske košarke. Svojedobno je Real Madrid za Marka Tomasa KK Zagrebu platio milijun dolara, a Ante Tomić dres “mrava” zamijenio je također Realovim, ali za milijun eura! Sad bi Cibona za Darija dobila 1,2 milijuna eura (oko devet milijuna kuna) odštete.

- Mislim da bi Dario trebao još barem dvije sezone ostati u Europi, a onda vidjeti što i kako dalje - kaže Predrag Šarić i dodaje:

- On mora igrati. Ako mu u tim velikim klubovima ne mogu jamčiti minutažu, onda je bolje da ostane u Ciboni i igra...

Naši partneri pišu
Message