Obavijesti

Sport

Komentari 52

Odrastao je u getu, tata mu je bio diler, a majka narkomanka

Odrastao je u getu, tata mu je bio diler, a majka narkomanka
23

Ako nisi čuo barem jedan pucanj tjedno, pitao bi se što se događa. Ne sjećam se da me tata vodio na sladoled, u kino... Ali sjećam se da me tukao. Molio sam se da što prije odrastem, kaže Mayweather

VIDEO

S jedne strane dečko iz radničke klase odrastao u predgrađu Dublina, a s druge čovjek odrastao u mišiganskom getu u kojem je bilo ili boks ili propast.

Conor McGregor protiv Floyda Mayweathera.

Pisali smo kako je McGregor od siromašnog dječaka koji je sa 17 godina napustio školu došao do milijunaša, sad je red na Mayweathera.

United States Boxing - Staples Center Los Angeles

Tatu mu je nokautirao Sugar Ray Leonar

Floyd Mayweather (40) s pravom nosi nadimak 'Money'. Forbes ga je tijekom karijere pet godina proglašavao najbogatijim sportašem svijeta, u karijeri je zaradio 1,5 milijardi dolara, a za borbu protiv McGregora trebao bi dobiti oko 250 milijuna dolara...

Naravno, nije se rodio bogat, niti su mu roditelji bili imućni. Floyd Mayweather stariji bio je boksač, borio se za titulu, a u karijeri ga je nokautirao Ray Charles, koji će kasnije biti poznat pod imenom Sugar Ray Leonard. 

Oba Floydova ujaka bila su boksači, a Floydov otac prodavao je drogu za što je osuđen na pet i pol godina zatvora. Njegova majka bila je ovisnica o heroinu.

Živjeli su u saveznoj državi Michiganu poznatoj po izradi namještaja. No gradić u kojem su živjeli, Grand Rapids, bio je sve samo ne dobro mjesto za život.

Droga, kriminal, bande... 

- Ako nisi čuo barem jedan pucanj tjedno, pitao bi se što se događa - rekao je u jednom intervjuu Floyd Mayweather.

- Kad sam imao osam ili devet godina, bilo nas je sedam u jednoj spavaćoj sobi. Ponekad nismo imali ni struje, vode, grijanja... Ničega. Praktički sam sam sebe odgojio - ispričao je Floyd.

Undefeated boxer Floyd Mayweather Jr. of the U.S. points to UFC lightweight champion Conor McGregor of Ireland  during his official weigh-in at T-Mobile Arena in Las Vegas

Zbog njega otključavamo salon i u 3 ujutro

Danas u garaži ima Ferrari 599 GTB Fiorano, Ferrari 458 Italia Spider, Porsche 911 GT3, Lamborghini Aventador LP 700-4, Bugatti Veyron, Bugatti Veyron Grand Sport... Nema što nema...

Instagram

I nije mu problem otići u salon i kupiti dva, tri auta, tek tako, jer mu je dosadno.

- Kod nas je kupio 116 automobila, od toga 16 Rolls-Roycea. Ako poželi doći u 3 ujutro, mi otvaramo salon. Samo za njega morali smo napraviti stroj za brojanje novca jer sve plaća gotovinom. Barem 80 automobila kupio je prijateljima - ispričao je vlasnik autosalona Josh Tobin.

- Ljudi vide što sve sad imam, ali nemaju pojma kakvo mi je bilo odrastanje - dodao je Floyd, koji nije provodio previše vremena s ocem kad je bio dijete.

- Ne sjećam se da tata vodio na sladoled, u kino... Tukao me, toga se dobro sjećam. Tukao me za sve, čak i kad nisam bio kriv. Svaki dan sam se molio da što prije odrastem da mogu pobjeći - priča Floyd u jednom od intervjua.

- Ne sramim se toga, Grand Rapids je moj dom - dodao je.

REUTERS/PIXSELL

Gotovo svi veliki boksači prošli su sličan put.

Teško da ćete pronaći vrhunskog boksača koji je imao sređen život i financijsku sigurnost. Floyda je to motiviralo i od siromašnog dječaka koji je živio u sobičku bez struje i vode došao je do najboljeg boksača svih vremena.

Napustio je srednju školu i počeo trenirati boks.

Boxing: Mayweather Media Workout

Triput zaredom osvojio je naslov u amaterskom natjecanju, imao je 84 pobjede i samo osam poraza. Pozvan je za američki olimpijsku selekciju 1996. godine, a pobijedivši Lorenza Aragona postao je prvi Amerikanac koji je pobijedio Kubanca u 20 godina.

U polufinalu su ga pokrali protiv Bugarina Serafima Todorova izgubivši sudačkom odlukom. No osvojio je broncu za SAD. To je bio tek početak impresivne karijere borca za kojeg mnogi kažu da je stilom - dosadan.

 

Otišao je u mirovinu sa savršenih 49 pobjeda, od toga 26 za titulu, a nikad nije izgubio. Držao je petnaest naslova u četiri kategorije, nitko mu nikad nije bio ni blizu. Njegova kontra i brzi direkti izluđivali su protivnike, a rijetko kad je išao na nokaut. Boksao je na sigurno, a mnogi stručnjaci slažu se da u zadnjih 20 godina ne postoji kompletniji borac od njega. 

Reuters/PIXSELL

Svi koji su ušli u ring protiv njega znali su kako se bori, znali su mu za prednosti i mane, ali nitko ga nikad nije uspio dobiti. Vratio se iz mirovine u vjerojatno najlakšem meču karijere, protiv prosječnog boksača i vrhunskog MMA borca. No Mayweather može puno više izgubiti, a ne pričamo o novcu. Zaradit će jednako, pobijedio ili izgubio, već o ponosu.

 

Više od boksa

Kad u noći na nedjelju uđe u ring u Las Vegasu, neće to biti samo borba Floyda Mayweathera protiv Conora McGregora, bit će to boks protiv MMA-a, borba u kojem Mayweather brani čast boksa.

Zamislite samo kakva bi to blamaža bila kad bi prosječan boksač i MMA borac pobijedio jednog od najboljih boksača svih vremena u njegovu dvorištu, boksačkom ringu...
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine