Obavijesti

Sport

Komentari 70

Cibona pomela Zadar, Šarić je uzeo mikrofon i dizao navijače

Cibona pomela Zadar, Šarić je uzeo mikrofon i dizao navijače
12

Cibona je s 82-66 pobijedila Zadar u A1 Ligi za prvaka. Dario Šarić ponovno je bio najbolji s 15 koševa i 15 skokova. Nakon susreta uzeo je mikrofon i poveo pjesmu

VIDEO

Košarkaši Cibone u A1 Ligi za prvaka pomeli su Zadar u svojoj dvorani 82-66. Bio je ovo dvoboj dvaju klubova osvajača regionalne ABA lige. Dario Šarić nakon utakmice uzeo je mikrofon i poveo pjesmu: "Došao je i taj dan..."

Pokretanje videa...

Toni Horvat/24sata VIDEO

Slaven Rimac pribojavao se utakmice protiv Zadra nakon što su njegovi igrači praktički 48 sati u komadu slavili osvajanje ABA lige. No kad je utakmica počela, bilo je jasno da razloga za strah nema.

Cibona se lako obračunala s dosad neporaženim Zadrom i svladala ga 82-66. Od početka je bilo jasno kamo utakmica vodi. Ivan Siriščević, kojeg su zafrkavali da se u Beogradu ''nije ni pojavio'', zabio je devet poena u prvih pet minuta.

Dario Šarić na početku je djelovao malo uspavano, nepotrebno je izgubio nekoliko lopti, ali već do poluvremena sakupio je devet skokova. Utakmicu je završio s 15 poena, 15 skokova i četiri asistencije, a nakon posljednje sirene ''oteo'' je spikeru mikrofon i okrenuo se prema navijačima:

- Došo je i taj daaaan - zapjevao je Dario poznatu rugalicu na račun Partizana na oduševljenje više od 3000 ljudi u dvorani. Nema veze što u Beogradu s Partizanom Cibona nije igrala, ali simbolika je barem u prekidu dominacije ''crno-belih'' u regionalnoj ligi.

Nakon njega mikrofona se prihvatio Darko Planinić i zapjevao ''Muku muče da nas spriječe''

- Moram paziti na njih, nisam se ni okrenuo, a on je već uzeo mikrofon – nasmijao se Rimac , koji će već u četvrtak povesti momčad u Sinj, gdje je dan kasnije očekuje gostovanje kod Alkara.

- Nadam se da ćemo se i tamo izvući bez kiksa. Čeka nas luda atmosfera, u kojoj naši igrači vole igrati, pa poslije opet slaviti – rekao je Riki.

U posljednjih nekoliko minuta dao je priliku mladima i bio vrlo zadovoljan što rezultat nije padao.

- Drago mi je zbog njih, opet su dobro reagirali, pogotovo Junaković i Mavra.

Trener Zadra Rajko Vidaković , koji je nakon uvodnih šest pobjeda imao čak 11 dana za pripremu ove utakmice, bio je zbunjen izvedbom svoje momčadi.

- Cibona je iz Beograda donijela ogromno samopouzdanje i odigrala još jednu odličnu utakmicu, ali mi nismo bili dobri i omogućili smo joj da tako odigra. Znali smo da su umorni, nadali smo se iznenađenju, ali i ovakvi su prejaki za nas – rekao je Vidaković.

Njegova momčad također za dva dana ima još jednu tešku utakmicu. U Zadar dolazi Cedevita, koju je šokirao u Domu sportova na startu Lige za prvaka.

Cedevita bez problema

A ni Cedevita nije imala problema s umorom. U Trnskom je, bez lakše ozlijeđenih Nurkića i Raya, razbila Zagreb 103-72. Briljirao je Miro Bilan, kojem je nedostajala jedna asistencija do monstruoznog triple-doublea. Završio je s 30 koševa, 13 skokova i devet dodavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana