Obavijesti

Sport

Komentari 1

Olmissum u drami slavio protiv Makarana, Vrgorac lako u finale

Olmissum u drami slavio protiv Makarana, Vrgorac lako u finale
4

U prvom polufinalu pitanje pobjednika riješeno je tek nakon izvođenja kaznenih udaraca. Spretniji su bili igrači Olmissuma koji su na koncu slavili 5-4, a u drugom polufinalu Vrgorac je lako svladao Split

VIDEO

U splitskoj dvorani na Gripama danas su odigrana dva polufinalna susreta završnice futsal kupa Hrvatske u kojima su Olmissum i Vrgorac izborili pobjede nad Novim Vremenom i Splitom te će u međusobnom ogledu sutra odlučiti pitanje osvajača Kupa.

U prvom polufinalu koje se s pravom može nazvati i finalom prije finala sastale su se dvije najbolje momčadi, omiški Olmissum i makarsko Novo vrijeme. I u potpunosti su opravdali taj status. Čvrsta, na momente i agresivna utakmica s puno prekršaja riješena je tek nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Olmissum osvojio titulu prvaka u sezoni u kojoj je ušao u ligu!
Olmissum osvojio titulu prvaka u sezoni u kojoj je ušao u ligu!

Poveli su Makarani u osmoj minuti prvog dijela iz kontra napada preko Andersona Da Silve, koga je lijepo pronašao Slovenac Igor Osredkar. No dvije minute kasnije ostali su bez jednog od svojih najboljih igrača Vedrana Kazazića koji je uz bolnu grimasu napustio teren zbog ozljede zadnje lože. Minutu prije kraja prvog poluvremena Olmissum je stigao do izjednačenja nakon prekida, najspretniji je bio Nikola Pavić.

Milavići kao Kostelići: Krenuli su od nule i stvorili šampione
Milavići kao Kostelići: Krenuli su od nule i stvorili šampione

Na početku drugog poluvremena Novo Vrijeme je u kratkom roku stiglo do dva gola prednosti, najprije je zabio Rodrigo Dos Santos iz kontra napada nakon što je sam oduzeo loptu Omišanima, a onda je Horvath glavom lobao Luketina nakon lijepe asistencije Osredkara.

No nije se Olmissum predavao, vrlo brzo vratili su se na gol zaostatka nakon što je korner Perišića nesretni Rodrigo Dos Santos skrenuo u vlastitu mrežu, a onda je večeras odlični Pavić sjajno prošao dva igrača Novog Vremena i na gol crti pronašao usamljenog Kusturu kome nije bilo teško zabiti za izjednačenje.

Kakvo pojačanje: Novo vrijeme dovelo reprezentativca Brazila
Kakvo pojačanje: Novo vrijeme dovelo reprezentativca Brazila

S 3-3 na semaforu otišlo se u rulet kaznenih udaraca, u kome su do 3-3 svi pogađali. Onda Makaranin Bašković brani udarac Jurića, ali Anderson Da Silva u istoj seriji propušta priliku i šalje loptu visoko preko grede Olmissuma. Nakon što je Jurlina zabio za 5-4, Omišanin Bilandžić brani šut Pašalića i odvodi svoju momčad u finale.

- Nismo imali širinu za ogled s Olmissumom, borili smo se koliko smo mogli, vodili 3:1 ali smo ih vratili u igru autogolom. Čestitam im na pobjedi, potvrdili su još jednom da su trenutno najkvalitetnija momčad u državi i da njihov trener očito ima lijeka za mene – kazao je trener Novog vremena Teo Strunje.

- Nisam zadovoljan kako smo igrali, mora to biti puno bolje, ali očito da mi s Makaranima ne možemo prelomiti utakmicu bez drame. Treći put smo ih pobijedili na šesterce, momci su pokazali karakter i ponosan sam na njih, ali već se moramo pripremati za sutra, nadam se da će trofej otići u Omiš – kazao je trener pobjedničke momčadi Duje Maretić.

U drugom polufinalu pitanje pobjednika riješeno je vrlo brzo, Vrgorčani su brzo poveli 3-0 protiv Splita, u osmoj minuti zabio je Martinac, a onda u dvije minute uoči poluvremena zabili su Kraljević lijepim šutem s desetak metara te Gudasić šutem preko cijelog terena u trenutku kad su Splićani igrali bez golmana. U drugom dijelu Vrgorac je sigurnom igrom čuvao prednost a u zadnjoj minuti zabio je Kozarić četvrti gol, i to opet na prazan gol Splita.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu