Obavijesti

Sport

Komentari 1

O'Neal postao Slaven: Sad me možete zvati Šaković!

O'Neal postao Slaven: Sad me možete zvati Šaković!
1

Serija od 12 uzastopnih slobodnih bacanja natjerala je košarkaša Phoenix Sunsa Shaquillea O'Neala da si nadjene novi nadimak - "Šaković"

VIDEO

Protiv Dallasa je Shaquille O'Neal gađao 7-7 slobodna bacanja, protiv LA Clippersa 5-5 i tako je došao do raritetnog postignuća: prvi put u NBA karijeri nije promašio slobodno bacanje u dvije vezane utakmice. Ako se uzme u obzir da gorostasni centar u dosadašnjih 15 i pol NBA sezona ima prosjek s linije slobodnih bacanja tek 52%, njegovo postignuće graniči s pravim čudom.
- Ako malo proanalizirate NBA ligi vidjet ćete da je svaki igrač kojem prezime završava na 'vić' odličan šuter. Svi ti “vićevi” poput Radmanovića, Vujavića i Stojakovića sjajni su strijelci – rekao je O'Neal, koji je pritom“prekrstio” slovenskog šutera Los Angeles Lakersa Sašu Vujačića u Vujavića.
O'Nealu su dosad slobodna bacanja bila najteži način kako doći do poena. Uostalom, nedavno je prekoračio brojku od 5000 promašenih slobodnih bacanja, a više je u cijeloj NBA povijesti uspjelo promašiti samo jednom košarkašu. Legendarni Wilt Chamberlain je na brojci od 5805 promašenih šuteva s te linije i uvjerljivo je vodeći. Chamberlain je naime bio neprecizan čak 5.805 puta, što daje uspješnost od 51.1%. O'Neal se tijekom siječnja preporodio, te u ovom mjesecu prosječno promašuje tek svako peto slobodno bacanje. Statističari su već izračunali da su šanse za njegovu seriju od 12 pogodaka bile 1:2229. Tamnoputi je centar često sklon šalama ponudio i objašnjenje.
- Vidio sam da se obaraju neki rekordi u slobodnim bacanjima u ligi (Jose Calderon, 79 uzastopnih ubačaja), pa sam se i ja ubacio u utrku.
- Vratio sam se svojoj rutini iz srednje škole. Tada sam bio solidan izvođač slobodnjaka, ali sam u NBA pokušao postati još bolji umjesto da se držim onoga što sam već znao. Slušao sam savjete, mijenjao tehniku šuta i previše se trudio oko toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi
Hajdukovac otkrio kako izgleda nakon nezgode na treningu, a to je i razlog što nije igrao u Puli
BIZARNA OZLJEDA

Hajdukovac otkrio kako izgleda nakon nezgode na treningu, a to je i razlog što nije igrao u Puli

Na jednom od treninga uoči Istre suigrač ga je nehotice pogodio prstom u oko, ogrebao mu rožnicu, a kako je oko prokrvarilo morao je hitno u bolnicu na pregled. Liječnik mu je zabranio sve aktivnosti sedam dana...