Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Opet sam slomio istu nogu, ali vratit ću se na teren još jači...'

'Opet sam slomio istu nogu, ali vratit ću se na teren još jači...'
10

Srećom da nije bio dvostruki prijelom kostiju. Onda bih imao vijke i fiksator kroz dvije kosti, priča nam nesretni Tomislav Turčin čiju je slomljenu nogu operirao liječnik Varteksa

VIDEO

Ujutro nisam ništa osjećao jer je anestezija još djelovala. Sad je to tupi bol. Također, na antibioticima sam zbog moguće infekcije jer je pukla koža na donjem dijelu noge, priča nam Tomislav Turčin (22).

Ozljede su ružna strana sporta, a nogometaš Varaždina doživio je ružnu ozljedu u 48. minuti utakmice šesnaestine finala Kupa protiv Rudeša (4-2). Turčin je leđima primio loptu, htio je izbaciti Tonija Gorupca, ali je suparnički bek faulirao varaždinskog veznjaka.

Turčin je noćas operiran, Široki poslao poruku: Jedan si od nas
Turčin je noćas operiran, Široki poslao poruku: Jedan si od nas

'Noga je sama išla lijevo-desno'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S tribina se vidjelo da je ozljeda teže prirode i u teren su ušla vozila Hitne pomoći te odvezla Turčina u varaždinsku bolnicu. Pukli su mu fibula i ligament u gležnju. Druga mu je to teška ozljeda u 13 mjeseci.

- Prvo sam osjetio bol, a onda ništa, i vidio da mi noga sama ide lijevo pa desno - priča nam Turčin dan nakon teške ozljede.

Operacija je trajala sat i pol.

- Srećom da nije bio dvostruki prijelom kostiju. Onda bih imao vijke i fiksator kroz dvije kosti. Rekao mi je liječnik da mnogo toga ovisi o prvom tjednu oporavka - priča nam Turčin, koji je još ošamućen od posljedica anestezije.

Stravične scene: Mladi veznjak pretrpio vanjski prijelom noge
Stravične scene: Mladi veznjak pretrpio vanjski prijelom noge

Gorupec je u šoku

Gorupec, koji ga je faulirao, odmah se nakon susreta raspitivao o Turčinovu zdravstvenom stanju. Bio je potresen, tresao se od šoka.

Štoviše, nikom od igrača Rudeša ni Varaždina nije bilo previše do nogometa nakon te scene, a i dan nakon susreta u Rudešovoj svlačionici atmosfera je bila loša, igrači utučeni. Gorupec, očekivano, nije bio raspoložen.

- Pokušao sam ga dobiti, ali nisam uspio jer su mi rekli da mu dan nakon operacije treba mir - priča nam Gorupec drhtava glasa.

- Nije mi svejedno ozlijediti kolegu, pa i ja sam godinu dana pauzirao jer sam ozlijedio kvadriceps, znam kako je to - nastavio je potreseno.

Druga teška ozljeda

Turčin je igrač Rijeke koji je na posudbi u Varaždinu, a podršku su mu dali mnogi, pa i njegov bivši klub Široki Brijeg. Upravo igrajući za Široki protiv Čelika, Tomislav se početkom kolovoza 2018., prije 13 mjeseci, prvi put teško ozlijedio.

- Tad je također pukla fibula. Ozljede su sastavni dio sporta i već sam jednom sve to prolazio. Barem sad znam što sve moram proći, odnosno znam što me čeka u procesu rehabilitacije – rekao je pozitivni Turčin, kojeg su u vrijeme dok smo razgovarali posjetili nogometaši Varaždina Marko Stolnik i Karlo Sambolec.

- Hvala svima na podršci. To mi mnogo znači. Svojem Varaždinu želim svu sreću u nastavku sezone, a što se mene tiče - bit će kako bude. Vjerujem da ću se za pola godine vratiti na nogometne travnjake još bolji i jači.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...