Obavijesti

Sport

Komentari 11

Osijek uspio zadržati talenta Babića kojega je htio i Hajduk

Osijek uspio zadržati talenta Babića kojega je htio i Hajduk

U listopadu se činilo da će Babić u Hajduk, ali je odlučio ostati u Osijeku do ljeta 2025. Dominiku Babiću tek je 16 godina, a za njegove usluge bili su zainteresirani i Bayern, Red Bull Salzburg

VIDEO

Pričekajmo svi zajedno... Rješenje situacije oko Dominika Babića ostavimo za poklon pod blagdansko drvce, izjavio je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević prije nekoliko dana.

POGLEDAJTE VIDEO: Dino Mataković napisao himnu Osijeka

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Pratili ga i Bayern, Salzburg...

Spomenutom ofenzivcu Babiću tek je 16 godina. Rođen je u Bjelovaru, ali dolazi iz Otrovanca u općini Pitomača. Prve nogometne korake napravio je baš u NK Pitomača, još 2019. bio je na probi u Dinamu, ali je naposljetku izabrao Osijek.

POGLEDAJTE: Santos se oprašta od Pelea

Nije tajna da su za njegove usluge bili ili još jesu zainteresirani i europski nogometni giganti poput Bayerna i Red Bull Salzburga, koji ga je snimio preko svog skauta Srećko Kurbaše. "Bijelo-plavi" nisu ga se željeli odreći ni pod razno.

Međutim, u listopadu se oko hrvatskog U-17 reprezentativca podigla velika prašina. Nije želio produljiti ugovor s Osječanima, koji ga je s prvoligašem s Drave vezao do ljeta 2023. Babić je na stolu imao ponudu Hajduka, činilo se da je sve dogovorio sa Splićanima i da samo čeka istek ugovora s "bijelo-plavima" kako bi bez odštete mogao otići.

Osijek je promptno reagirao i treneri u omladinskim kategorijama "bijelo-plavih" nisu ga više stavljali u igru. Babić je uredno trenirao, ali nije igrao. Igračev agent Jurica Vranješ to je tad kratko komentirao...

- Nema nikakve ljutnje na Osijek, svatko radi svoj posao, a ja poštujem želju svoga klijenta - rekao je Vranješ.

Došlo je do preokreta i Babić će ostati dio osječke priče. Odlučio je potpisati profesionalni ugovor s matičnim klubom do ljeta 2025.

Kalaica na probi u Lokomotivi
Kalaica na probi u Lokomotivi
Ovako je govorio mladi Leko: Maradona i Baka su mi idoli, a neki u Hajduku nisu mi vjerovali
Ovako je govorio mladi Leko: Maradona i Baka su mi idoli, a neki u Hajduku nisu mi vjerovali

- Sretan sam ovakvim raspletom situacije. Mislim da je san svakog dječaka koji se ozbiljno počeo baviti nogometom da jednog dana potpiše profi-ugovor s jednim od najboljih klubova u svojoj državi. Jako mi je drago što ću imati priliku pokazati sve što mogu i znam u bijelo-plavom dresu. U Gradskom vrtu sam sada već skoro tri godine, mislim da je ono najbolje i najljepše tek ispred mene. Na ovim pripremama ću nastojati ostaviti što bolji dojam i mogu reći da me baš veseli što ću trenirati i igrati s našim prvotimcima - rekao je Babić.

- Čestitam roditeljima i njegovoj obitelji, ovo je za njih zasigurno poseban dan. I mi smo zadovoljni činjenicom da smo sve skupa riješili na način kako smo to i željeli jer je riječ o mladiću velikog potencijala. Zahvala svima koji su bili uključeni u ovu priču, posebno jer je došlo takvo vrijeme da nije nimalo lako dovesti mladog i talentiranog igrača, a postaje komplicirano i dovesti ga do seniorske momčadi. Zalaganjem svih nas u tomu smo uspjeli i Dominiku želim puno sreće u dokazivanju njegovih igračkih kvaliteta i nadam se da ćemo ponovno produžiti suradnju i da će duže vrijeme ostati kod nas. Njegov potpis nastavak je smjera kojim želimo ići, a u kojem još veći značaj želimo dati klupskoj školi nogometa kroz igrače koji će participirati u prvoj momčadi - kazao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Ivušić će se priključiti naknadno

Odmah se, jasno, promijenio odnos uprave prema mladom igraču. Osijek je trenutačno na pripremama u Umagu, a Babić se našao na popisu od 34 imena. Kulešević je i najavio da će povesti veći broj igrača od uobičajenog.

Razloga je više. Htjelo se nagraditi neke mlađe igrače dodatnim radom s prvotimcima te prilikom da još više istaknu kandidaturu za stalno priključivanje A momčadi. Od mlađih igrača priključen je golman Franko Kolić, koji je na posudbi ove sezone u Vukovaru 1991, kao i Uwem Alexander, Domagoj Bukvić, Nail Omerović, Filip Živković te spomenuti Babić.

Hrvatski reprezentativni golman Ivica Ivušić (27) dobio je nekoliko slobodnih dana nakon osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu u Katru pa će naknadno doći u Umag.

U kadru je puno igrača i radi se na provjetravanju svlačionice. U Goricu su na posudbu do kraja sezone otišli Slavko Bralić, Kristian Fućak i Vinko Petković. Najviše interesa ima za uslge Ivušića, mađarskog veznjaka Laszla Kleinheislera (28), kojemu ugovor istječe na ljeto te za stasitog napadača i hrvatskog U-21 reprezentativca Diona Drenu Belju (20).

Stipe Biuk: MLS nudi priliku za napredak, 12 godina sam bio dio najvećeg kluba na svijetu
Stipe Biuk: MLS nudi  priliku za napredak, 12 godina sam bio dio najvećeg kluba na svijetu
Jakobušić otkrio koliko članova očekuje u 2023.: Mislim da je to nemoguće, ali mičemo granice
Jakobušić otkrio koliko članova očekuje u 2023.: Mislim da je to nemoguće, ali mičemo granice

POGLEDAJTE POSLJEDNJI OPRAŠTAJ: 'ŽIVIO KRALJ PELE'

POGLEDAJTE VIDEO: 'SLIKAJTE OVO, MOGLO BI NESTATI'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja