Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Osnovani smo prije šest godina a sada igramo s osvajačem LP'

'Osnovani smo prije šest godina a sada igramo s osvajačem LP'
7

Osnivač i predsjednik futsal čuda iz Omiša Mijo Milavić kaže kako njegova momčad ne putuje u Lisabon s bijelom zastavom u rukama, ali i da se ne zanose velikim očekivanjima u Elitnoj rundi futsal Lige prvaka.

VIDEO

"Ako svaki dan naporno radite na koncu se vide i rezultati" kazao je predsjednik Olmissuma Mijo Milavić, koji je prije samo šest godina osnovao futsal klub koji ovih dana u Lisabonu igra Elitnu skupinu Lige prvaka. Futsal čudo iz Omiša prije šest godina nastalo je kao plod Milavićeve davne dječačke želje i ambicije, startali su u trećeligaškoj konkurenciji Dugog rata, Trilja, Brača..., a sada će odmjeriti snage s  prošlogodišnjim osvajačem Lige prvaka lisabonskim Sportingom, moćnim ruskom Ekaterinburgom i nizozemskim Hovocubom.

Pokretanje videa...

Olmissum slavi plasman u elitnu rundu Lige prvaka VIDEO
Olmissum se plasirao u Elitnu rundu Lige prvaka u futsalu!
Olmissum se plasirao u Elitnu rundu Lige prvaka u futsalu!

- Sjeo sam ovih dana pred ekran kompjutora kako bih se malo informirao o našim suparnicima i padne mi na pamet kako sam prije šest godina na tom istom ekranu gledao grbove i boje velikih futsal klubova tražeći ideju za naš grb i boju dresa. Prošlo je u trenu, kao da je bilo jučer – kaže nam Milavić i dodaje:

- Napravili smo velike stvari u kratkom vremenu, a put u Lisabon je nagrada za sve što smo uložili i stvarali svih ovih godina. Utakmica sa Sportingom je utakmica za prestiž, utakmica s velikanom futsala u svim pogledima, od organizacije kluba i sjajne dvorane, preko kvalitete igrača i vrhunskih  rezultata, do fantastičnih navijača...

mijo milavic olmissum

Milavić se prisjetio kako je sve počelo.
- Kao dijete živio sam na selu u omiškoj zagori, sjećam se kad sam došao u Omiš da sam s prijateljima gledao mali nogomet na terenu na Punti, naravno,  na asfaltu. Utakmice smo gledali s betonskog krova svlačionice i imali smo priliku vidjeti i kako treneri pričaju s igračima u pauzi, kako se dogovaraju. Ta bliskost mi se urezala u sjećanje i to je bio okidač zbog kojeg sam zavolio futsal.

U vlasništvu obitelji Milavić do nedavno je bio trgovački lanac Studenac, koji je u međuvremenu prodan, a želja obitelji bila je da se dio zarade vrati zajednici kroz izgradnju sportske dvorane i osnutak kluba.
- Moralo je to biti nešto živo, urbano, i da se po mogućnosti događa zimi, jer u Omišu se sve događa ljeti. I tako sam krenuo u tu priču, a slična se dogodila i nešto prije u Makarskoj, s Novim vremenom. Poduzetnici i lokalpatrioti su i u Makarskoj i u Omišu zasukali rukave i napravili nešto na ponos svih.

olmissum

Od osnutka klub svake godine bilježi rast i sjajne rezultate.
- Po dvije godine proveli smo u Trećoj i Drugoj futsal ligi, a zadnje dvije godine smo prvaci Prve lige i plasirali smo se u Elitnu skupinu Lige prvaka. Svake godine idemo korak naprijed i nadamo se da nećemo na ovome ostati.

Uoči puta u Lisabon Omišani ističu kako neće putovati s bijelom zastavom u rukama, no svjesni su tko je na drugoj strani terena i kakav je realan odnos snaga. Sportingov budžet je 10-15 puta veći, a odnos snaga je kao da nogometni prvak Hrvatske zaigra protiv osvajača Lige prvaka. Ni manje ni više...
- Koliko god nam je svima skupa ovo nagrada za do sada učinjeno, i koliko god trebamo uživati u svakom trenutku jer smo ga i te kako zaslužili, ipak treba dati sve od sebe i pokušati osvojiti što više bodova. U Lisabon ne putujemo s bijelom zastavom ali se niti ne zanosimo nekim velikim očekivanjima. Zbog sustava natjecanja, prema kojem na završni turnir prolazi samo jedna momčad, nemamo ni veliki rezultatski pritisak. Sporting je ipak veliki favorit, a mi ćemo pokušati dokazati da je i hrvatski futsal također dobar. Uz dobru organizaciju i rad te kvalitetnu struku talentom nadomještamo razliku prema najvećim klubovima Europe.

olmissum
Maretić: U Elitnoj fazi LP nas čekaju 'velike ribe', ali pokazali smo da sa svima možemo igrati
Maretić: U Elitnoj fazi LP nas čekaju 'velike ribe', ali pokazali smo da sa svima možemo igrati

Šesta je ovo sezona da hrvatski prvak igra Elitnu skupinu Lige prvaka, dvije godine to je pošlo za rukom zagrebačkom Nacionalu, dvije godine makarskom Novom vremenu, a ovo je druga godina da je dio europske futsal elite prvak iz Omiša. Prvi čovjek kluba ne boji se da će Olmissum "plesati" samo dva ljeta poput svojih prethodnika...

- Ne očekujem da će se nešto tako nama dogoditi, za Nacional je bilo očekivano da hoće, ali Novo vrijeme i mi smo ipak nešto drugačija priča. Uostalom, Novo vrijeme je i dalje jako blizu nama i ne bih rekao da su oslabili. Sve je to u par bodova, liga je izjednačena i nijanse odlučuju da smo mi sada ispred njih.

Omiški Gusari s ušća Cetine doplovili su na ušće rijeke pored Lisabona. Ne očekuju previše ali su uvjereni da će osvjetlati obraz hrvatskog futsala te da će u nedjelju nakon zadnje utakmice proslaviti dobru igru i bodove.  
- Mi smo jedna jako dobra klapa, sve što radimo radimo maksimalno ozbiljno, i kad se trenira i igra, ali i kad se slavi.
 

olmissum
Futsal Liga prvaka: Olmissum u skupini s braniteljem naslova
Futsal Liga prvaka: Olmissum u skupini s braniteljem naslova

Ni nagrada neće izostati....
- Uz trofeje i fešte uvijek idu i neki bonusi, za sve što je ekstra momci moraju biti nagrađeni, pa će tako biti i ovaj put – najavio je predsjednik Milavić, koji uvijek gleda korak unaprijed:

- Imamo najbolje uvjete za treninge i utakmice u vlastitoj dvorani, što je rijetkost u Hrvatskoj, igrači u pravilu imaju višegodišnje ugovore, a očekujemo da ćemo biti i prvi hrvatski klub koji će napraviti i transfer. Mi smo mali klub, ali skladan, kako kaže naš trener Maretić, svi žive za klub, od tete koja brine o opremi do predsjednika. U planu su i nova vizualna rješenja, novi dresovi nadahnuti poviješću i tradicijom Omiša i Poljica...

olmissum

Popularnost futsala trebala bi samo rasti.
Naša liga i reprezentacija kotiraju visoko u Europi, no sigurno da možemo biti i bolje organizirani pa bi i rezultati bili bolji. Šteta je što se mi danas borimo sami, kao što su se borili Makarani prije nas. Morali bismo se bolje organizirati jer bi nam svima bilo lakše. Sve počiva na radu i entuzijazmu vodstva klubova a rezultati na talentu igrača. Bilo bi bolje da uspijevamo zbog sustava – zaključio je Milavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani